Image default
Ευρώπη

CEO Stellantis: H προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη ενέχει περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς κινδύνους

Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σταδιακή κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης υπέρ των ηλεκτρικών οχημάτων είναι μια πολιτική επιλογή που ενέχει περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς κινδύνους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Από τότε που συγχώνευσε τη Fiat Chrysler και την Peugeot για να δημιουργήσει τη Νο 4 αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με βάση την παραγωγή, ο Tavares έχει χαράξει ένα σχέδιο ηλεκτροκίνησης ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ (34 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που βοήθησε τις μετοχές της Stellantis να εκτιναχθούν περισσότερο από 60% κατά τον πρώτο χρόνο.

«Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μια τεχνολογία που επιλέγεται από τους πολιτικούς, όχι από τη βιομηχανία», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη στις γαλλικές Les Echos, Handelsblatt, Corriere della Sera και El Mundo.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν φθηνότεροι και ταχύτεροι τρόποι για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Με δεδομένο το σημερινό ευρωπαϊκό ενεργειακό μείγμα, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πρέπει να διανύσει 70.000 χιλιόμετρα για να αντισταθμίσει το αποτύπωμα άνθρακα από την κατασκευή της μπαταρίας και να αρχίσει να πλησιάζει ένα ελαφρύ υβριδικό όχημα, το οποίο κοστίζει το μισό από ένα EV (ηλεκτρικό όχημα)», είπε.

Είπε επίσης ότι η απαγόρευση των θερμικών οχημάτων μέχρι το 2035 στην Ευρώπη σημαίνει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να αρχίσουν να μετασχηματίζουν γρήγορα τα εργοστάσια και τις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

«Η βιαιότητα αυτής της αλλαγής δημιουργεί κοινωνικό κίνδυνο», είπε.

Σε μια λεπτομερή συνέντευξη που αναφέρθηκε στις διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Stellantis, ο Tavares διατύπωσε επίσης αποχρώσεις στην υπόσχεσή του να μην κλείσει εργοστάσια στην Ευρώπη.

«Γενικά τηρώ τις υποσχέσεις που δίνω, αλλά πρέπει επίσης να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί», είπε, αναφέροντας ειδικότερα το κόστος παραγωγής στην Ιταλία, το οποίο ήταν «σημαντικά υψηλότερο, μερικές φορές το διπλάσιο από εκείνο των εργοστασίων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», κυρίως λόγω των «υπέρογκων» τιμών ενέργειας.

Δείχνοντας τη Ρώμη, όπου η κυβέρνηση εργάζεται για τη μείωση του βιομηχανικού κόστους, είπε: «Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να εφαρμοστούν τα μέτρα. Θα το συζητήσουμε ξανά στο τέλος του 2022».

Σχετικα αρθρα

Ναυτική αποστολή της Ε.Ε. στην Ουκρανία για την εξαγωγή των σιτηρών

admin

Μήπως οι κυρώσεις στη Ρωσία έχουν γίνει μπούμεραγκ για την Ε.Ε.;

admin

ΕΕ: Κοινές αγορές εμβολίου και αντιιικής θεραπείας για την ευλογιά των πιθήκων

admin

Μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη πρόκληση η Κίνα από τη Ρωσία, σύμφωνα με τον Μπλίνκεν

admin

Η Αλβανία υπέρ της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το σχέδιο του Κοσσυφοπεδίου να ενταχθεί στο ειρηνευτικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ

admin

Το Μαυροβούνιο ενδέχεται να ενταχθεί στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια»

admin

ΗΠΑ και ΕΕ επικρίνουν την παρεμπόδιση της χρηματοδότησης των εκλογών από τους Κροάτες της Βοσνίας

admin

Για φυσικό αέριο και συνεργασία θα συζητήσουν Βούτσιτς και Πούτιν

admin

«Ναι» στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια από Κροατικό Δικαστήριο

admin

Η τσεχική προεδρία της ΕΕ θα ταλαιπωρηθεί λόγω περιορισμένων πτήσεων προς Βρυξέλλες

admin

ΥΠΑΜ: Η Πολωνία θα μπορούσε να διπλασιάσει το μέγεθος του στρατού λόγω της ελκυστικής εθελοντικής θητείας

admin