Image default
Διεθνή

Γαλλία: Αγνοείται η τύχη ενός 75χρονου Γάλλου που προσπαθούσε να διαπλεύσει με κανό τον Ατλαντικό

Ένας 75χρονος Γάλλος, ο οποίος προσπαθεί από την 1η Ιανουαρίου να διαπλεύσει μόνος του τον Ατλαντικό κωπηλατώντας, ενεργοποίησε την Παρασκευή τον σωστικό πομπό εντοπισμού του και έκτοτε η ομάδα υποστήριξης δεν έχει καμία επαφή μαζί του, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Ο Ζαν-Ζακ Σαβέν, που έκλεισε τα 75 του στις 14 Ιανουαρίου, πάνω στο κανό Audacieux, μήκους οκτώ μέτρων και πλάτους 1,70, απέπλευσε την Πρωτοχρονιά από το Σάγκρες, στη νότια Πορτογαλία. Ο στόχος του: να γίνει «ο πρεσβύτερος του Ατλαντικού» για «να ξεγελάσει τα γεράματα».

«Δυστυχώς, από τις 00.34 χθες το πρωί δεν έχουμε καμία επαφή μαζί του» ανέφερε η ομάδα του. «Ανησυχούμε πολύ, όπως μπορείτε να φανταστείτε» αφού ο Σαβέν ενεργοποίησε τους δύο πομπούς που διέθετε και αυτό δείχνει ότι «αντιμετώπιζε σοβαρές δυσκολίες».

Η κόρη του, η Μανόν, σε ένα μήνυμα που έστειλε στους φίλους του και στο Γαλλικό Πρακτορείο, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της, σημειώνοντας ότι οι γαλλικές, πορτογαλικές και αμερικανικές υπηρεσίες διάσωσης συντονίζονται για να τον βρουν.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους επικοινωνίας της ομάδας των εθελοντών βοηθών του, την τελευταία φορά που επικοινώνησε ο Σαβέν βρισκόταν στα βόρεια της Μαδέρας και κατευθυνόταν στο νησάκι Πόντα Ντελγκάντα, στο αρχιπέλαγος των Αζορών, για επισκευές. Αφού άλλαξε την πορεία του λόγω των ισχυρών ανέμων, ο Σαβέν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα καθώς εμφάνισαν βλάβη οι μπαταρίες και οι ηλιακοί συλλέκτες που χρησιμοποιούσε.

Το 2019 ο πρώην στρατιωτικός χρειάστηκε πάνω από τέσσερις μήνες, στριμωγμένος μέσα σε ένα σκάφος σε σχήμα βαρελιού, διαμέτρου 2,10 μέτρων, για να διαπλεύσει μόνος του τον Ατλαντικό, παρασυρμένος από τους ανέμους και τα ρεύματα.

Ειδήσεις σήμερα:Γεωργαντάς: 15.000 πολίτες εμβολιάστηκαν μετά την επιβολή του προστίμουΤον Απρίλιο η απόφαση για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, λέει ο ΧατζηδάκηςΣε πλήρη ετοιμότητα οι δήμοι της Αττικής ενόψει του επερχόμενου χιονιά

Σχετικα αρθρα

Ο Σόιμπλε περιγράφει την ελληνική κρίση – Σε ένα κορδόνι κρεμόταν η ζωή μου, το ευρώ και το μέλλον της Ευρώπης

admin

Aνάλυση Le Figaro: Το Ιράν «βοηθά» το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα

admin

Telegraph για το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν: Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει

admin

Σε δίκη Γερμανός ακροδεξιός πολιτικός για τη χρήση ναζιστικού συνθήματος

admin

Ιταλία-G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα

admin

Ιρλανδία: Δικαστήριο δικαίωσε τους συγγενείς των νέων που σκοτώθηκαν από πυρκαγιά σε κλαμπ, 43 χρόνια μετά

admin

Reuters: Ποιες οι δυνατότητες αεράμυνας του Ισραήλ και ποιες της Τεχεράνης

admin

Ψευδοκράτος: Παράδειγμα και για εμάς η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

admin

O Πολωνός πρόεδρος Ντούντα είχε ιδιωτική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη

admin

To Eυρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και ζητεί να αποφευχθεί η κλιμάκωση

admin

Καναδάς: Έξι συλλήψεις για τη μεγάλη κλοπή του χρυσού από το αεροδρόμιο του Τορόντο

admin

Μελέτη του Ινστιτούτου Πότσδαμ: Οι ζημιές από την κλιματική αλλαγή μπορεί να ανέλθουν στα $38 τρισ. ετησίως μέχρι το 2050

admin