Image default
Οικονομία

Airbnb: Πώς επωφελείται από την πανδημία

Το μετά την πανδημία μέλλον φέρνει την ευέλικτη διαβίωση και εργασία, κάτι που θα ωφελήσει την Airbnb, σύμφωνα με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Μπράιαν Τσέσκι. 

Ο Τσέσκι, ο οποίος γίνεται «ψηφιακός νομάς» παίρνοντας την απόφαση να διαμένει σε διαφορετικές τοποθεσίες για τους επόμενους μήνες σε μια προσπάθεια να «βελτιώσει την εμπειρία» για τους πελάτες, είπε ότι αναμένει ότι η διαρκής υιοθέτηση της απομακρυσμένης εργασίας θα δημιουργήσει ένα νέο τμήμα εργαζόμενων που ταξιδεύουν.

«Μπορούν να κάνουν ό,τι μπορώ να κάνω εγώ – διευθύνω μια αρκετά μεγάλη εταιρεία μέσω φορητού υπολογιστή με WiFi άλλου», είπε ο Τσέσκι μιλώντας στο CNBC. «Αν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου από ένα σπίτι στην Ατλάντα, αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και να ζήσουν, όχι απλώς να ταξιδέψουν», πρόσθεσε. 

Ο Τσέσκι  εξήγησε ότι το σχέδιο της Airbnb να κατακτήσει αυτό το νέο τμήμα είναι να δημιουργήσει εμπειρίες που κάνουν τους πελάτες να νιώθουν σαν να ζουν σε μια κοινότητα αντί να ταξιδεύουν σε έναν προσωρινό προορισμό. Ο Τσέσκι δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα καταφέρει η εταιρεία ενοικίασης κατοικιών να το πετύχει αυτό, αλλά είπε ότι οι βελτιώσεις στις υπηρεσίες της θα φτάσουν εγκαίρως για μια αναμενόμενη αύξηση ταξιδιών αυτό το καλοκαίρι.

Είπε επίσης ότι αναμένει ότι οι κρατήσεις θα εκτοξευθούν μόλις χαλαρώσουν οι διεθνείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί. 

«Υπάρχει μια τεράστια έκρηξη που πρόκειται να έρθει στην Airbnb», είπε ο Τσέσκι. «Πριν από την πανδημία, η μισή επιχείρησή μας ήταν διασυνοριακή. Καθώς τα σύνορα ανοίγουν ξανά, αυτό θα είναι άλλος ένας ούριος άνεμος για εμάς», συνέχισε. 

Οι μετοχές της Airbnb είναι αρνητικές για το έτος, έχοντας χάσει σχεδόν 6% μέχρι στιγμής το 2022. Ωστόσο, η μετοχή της έχει αντέξει καλύτερα από άλλες εταιρείες με προσανατολισμό στην ανάπτυξη και τις εταιρείες στο Nasdaq Composite, που έχει υποχωρήσει περίπου 12% από έτος μέχρι σήμερα.

-

Σχετικα αρθρα

Κομισιόν: Παράταση της ρήτρας διαφυγής και το 2023

admin

Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: Ενεργειακή ασφάλεια με αμερικανικό LNG και φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου

admin

Κομισιόν: Προς παράταση η αναστολή ισχύος των κανόνων για χρέος και έλλειμμα

admin

ΕΝΦΙΑ 2022 – Νέα αλλαγή με τροπολογία: Ποιοι εξαιρούνται από την πληρωμή

admin

Έξαλλος ο Μασκ: Εκτός S&P 500 ESG η Tesla – «Είναι μία απάτη»

admin

Πετρέλαιο: Συνομιλίες Μόσχας – Πεκίνου για τα στρατηγικά αποθέματα

admin

Έλον Μασκ: «Εν’ αναμονή» η αγορά του Twitter – Μπορεί να κάνει πίσω;

admin

Στα σκαριά ο φορέας για τις κατοικίες των ευάλωτων-Ενδιαφέρον από 10 επενδυτές

admin

ΙΝΣΕΤΕ: Ανθεκτική η φήμη Ελλάδας-Αθήνας ενόψει της αιχμής της τουριστικής περιόδου

admin

Wall Street: «Καπνός» 1,5 τρισ. – Τρέμουν για ρεκόρ ύφεσης 40 ετών

admin

EKT: Ολοταχώς σε αύξηση επιτοκίων

admin

Tesla: Ακτιβιστής επενδυτής απαιτεί πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 15 δισ.

admin