Image default
Επιχειρήσεις

Η επόμενη μέρα για την Trastor – Οι νέες επενδύσεις και ο στρατηγικός σχεδιασμός

Νέες επενδύσεις σε κτίρια πρώτης γραμμής στην Αθήνα θα επιδιώξει προσεχώς η Trastor AEAΑΠ, η οποία μετά τις ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας περνά κάτω από τoν πλήρη έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς.

Έχοντας αυτή τη στιγμή διαθέσιμα κεφάλαια περί τα 40 εκατ. ευρώ (και σε συνδυασμό με νέα χρηματοδότηση) η εισηγμένη ΑΕΕΑΠ, που βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο των εξελίξεων, εξετάζει ήδη σειρά νέων επενδύσεων στον τομέα των γραφείων, πέραν των επενδυτικών κινήσεων που έχουν γίνει στον τομέα των logistics.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και τα τρία μεγάλα κτίρια γραφείων που έχουν βγει στην αγορά στην περιοχή του Αμαρουσίου από την doValue, εκεί όπου πρόκειται να «κονταροχτυπηθούν» και άλλοι μεγάλοι παίκτες του εγχώριου real estate.

Η Trastor, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μεταξύ αυτών που διατηρούν χωριστό ενδιαφέρον για κάθε ένα ακίνητο για τους γραφειακούς χώρους των 13.500 τ.μ. με μισθωτή την ΕΥ και τιμή 21,6 εκατ. ευρώ, των 14.000 τ.μ. με μισθωτές τις Fourlis και Bayer και τιμή τα 21 εκατ. ευρώ και των 30.000 τ.μ. με μισθωτή αντίστοιχα τα Ελληνικά Πετρέλαια και τιμή στα 45,6 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι, τελευταία, η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα έχει ενισχύσει τη θέση της στο Μαρούσι, έχοντας πλειοδοτήσει προ ημερών σε πλειστηριασμό για ακίνητο με παλιό κτίριο γραφείων επί της λ. Αμαρουσίου- Χαλανδρίου, όμορο με άλλη ιδιοκτησία της. Οι δύο ιδιοκτησίες θα ενοποιηθούν δημιουργώντας ένα νέο ενιαίο γραφειακό «πράσινο» συγκρότημα σε μία επένδυση περί τα 7,5 εκατ. ευρώ, σηματοδοτώντας μάλιστα και το «άνοιγμα» της ΑΕΕΑΠ στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων.

Παράλληλα, η Επενδυτική Ακινήτων προχωρά και με τις πωλήσεις μικρότερων ακινήτων που θεωρούνται δευτερεύοντα εντός του χαρτοφυλακίου της.

Τι θα γίνει με το Χ.Α.

Στην επόμενη μέρα της εταιρείας, η αποχώρηση της Värde Partners με τη μεταβίβαση του 52,07% που κατέχει η τελευταία στην τράπεζα Πειραιώς έναντι 98 εκατ. ευρώ, αυξάνει το ποσοστό της τράπεζας στο 96,8% (σ.σ. η τράπεζα ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος με 45% περίπου). Εξέλιξη, η οποία οδηγεί στην υποβολή δημόσιας πρότασης, χωρίς ωστόσο, κατά τις πληροφορίες να υπάρχει πρόθεση εξόδου της εταιρείας από το ΧΑ.

Σε δεύτερο χρόνο και με το δεδομένο ότι η συγκυρία αυτή την περίοδο είναι θετική για την ελληνική αγορά ακινήτων και το ενδιαφέρον βαίνει αυξανόμενο τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό θα επιδιωχθεί «συντεταγμένα η διεύρυνση της μετοχικής σύνθεσης», όπως ανέφεραν στο newmoney.gr πηγές με γνώση.

Αν και οι εξελίξεις με τη Värde Partners «έτρεξαν» πολύ γρήγορα τις προηγούμενες ημέρες, τώρα, η στόχευση σε αυτή τη φάση, είναι η εταιρεία να εξετάσει μέσα στο επόμενο διάστημα τις διάφορες εναλλακτικές, πολύ περισσότερο από την στιγμή που, στον επενδυτικό τομέα η ΑΕΕΑΠ «διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να προχωρήσει στις κινήσεις που θα ήθελε να κάνει».

Συνολικά, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει 58 ακίνητα, αξίας 315,3 εκατ. ευρώ, με μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 237.800 τ.μ. και ετήσιοποιημένα μισθωτικά έσοδα ύψους 19,8 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

«Crash test» για το νέο (και κουρεμένο) ΕΝΦΙΑ στη συνάντηση με τους θεσμούς

ΑΠΕ: Αλλαγές στον νόμο των εμβληματικών στρατηγικών επενδύσεων

Oι Ισραηλινοί που θέλουν να αγοράσουν 60 ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Κύπρο αξίας 1,2 δισ. ευρώ

Σχετικα αρθρα

Trastor: Εισήγηση για διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2021

fastpath

FlexCar: Επένδυση ρεκόρ 210 εκατ. ευρώ για παγκόσμια επέκταση του brand

fastpath

Cenergy: Βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία το α’ τρίμηνο του 2022

admin

Cenergy Holdings: Στα €25,8 εκατ. το EBITDA με αύξηση 39% το α’ τρίμηνο 2022

admin

Τσακίρης: Assets 2,1 δισ. ευρώ διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων

fastpath

Επένδυση στη δημόσια υγεία: Ο ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε την ανακαίνιση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» (pics)

admin

Trastor: Πρόταση του ΔΣ για μέρισμα €0,02 ανά μετοχή

admin

Flexopack: Στις 25/5 η διαπραγμάτευση των μετοχών από την ΑΜΚ

admin

Flexopack: Στις 25 Μαΐου ξεκινά η διαπραγμάτευση για τις νέες μετοχές μετά την ΑΜΚ

admin

Carrefour: «Επιστροφή» στην Ελλάδα – Το πλάνο για τη δημιουργία δικτύου καταστημάτων

admin

ΕΛΠΕ: Στις 9 Ιουνίου η ΓΣ- Η ημερήσια διάταξη

admin

Noval Property: Συμμετοχή στο Red Business Forum 2022

admin