Image default
Πολιτική

Αττική Οδός: Οφείλουμε συγγνώμη και εξηγήσεις στους ανθρώπους, λέει ο Οικονόμου – Θα αποδοθούν ευθύνες

Θα αποδοθούν ευθύνες για το χάος που προκλήθηκε στην Αττική Οδό, όπου παραμένουν ακόμη 1.200 εγκλωβισμένα οχήματα, διαβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι από τη νύχτα βρίσκεται σε εξέλιξη μια υπεράνθρωπη προσπάθεια απεγκλωβισμού όσων ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται στην κεντρική οδική αρτηρία.

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων και η προστασία της ανθρώπινης ζωής σε μια βραδιά που δοκιμάστηκε πάρα πολύ ο κόσμος και οι αντοχές του. Όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη εκεί» σημείωσε ο κ.Οικονόμου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Alpha, «ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα και βρίσκεται σε εξέλιξη μια υπεράνθρωπη προσπάθεια απεγκλωβισμού από την Αττική Οδό. Η Αστυνομία, ο Στρατός, η Πυροσβεστική, η Πολιτική προστασία όλο το βράδυ με μια συνεχή προσπάθεια κατάφεραν να απεγκλωβίσουν περίπου 1.800 οχήματα, άλλα 1.200 οχήματα εξακολουθούν να είναι εκεί. Μεταφέρθηκαν 3,5 χιλιάδες άνθρωποι, άλλοι είχαν φύγει μόνοι τους, άλλοι απεγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πεζοπόρα τμήματα μοίραζαν στους ανθρώπους κουβέρτες, νερά, τρόφιμα. Ο προαστιακός συνεχώς έπαιρνε κόσμο από τα σημεία εξόδου για να τους μεταφέρει προς το αεροδρόμιο».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chej8hsui2rt-se)

«Προφανώς πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά. Προφανώς υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ευθυνών που και θα αποδοθούν και θα αναζητηθούν. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ταλαιπωρία που έζησαν οι συμπολίτες μας σε έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο στην Αθήνα εν έτει 2022 να μείνει έτσι και μην δοθούν πάρα πολύ καλές εξηγήσεις σε όλα τα επίπεδα για το τι έφταιξε και το τι έγινε… Προφανώς είχαμε ένα πάρα πολύ έντονο φαινόμενο που μπήκε αιφνιδιαστικά και νωρίτερα στην Αθήνα με βάση τις προβλέψεις που υπήρχαν, αυτό επιδείνωσε πολύ την κατάσταση. Σ’ ότι αφορά τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, σχέδια, υποχρεώσεις, κινήσεις που θα έπρεπε να είχανε γίνει από τον παραχωρησιούχο δεν έγιναν με αποτέλεσμα η κατάσταση σταδιακά να δυσκολεύεται, να εγκλωβιστούν οχήματα και από ένα σημείο και μετά, με το φαινόμενο να είναι σε εξέλιξη, τα πράγματα γινόντουσαν όλο και πιο δύσκολά μέχρι να φτάσουμε στο σημείο εκπόνησης του σχεδίου απεγκλωβισμού».

«Για όλα αυτά θα δοθούν εξηγήσεις στον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε με απόλυτη ευκρίνεια, τώρα βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ δύσκολη φάση», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως επισήμανε, υπάρχουν δύο έξοδοι ανοιχτοί αυτήν την ώρα στην Κηφισίας και την Πεντέλης με αλυσίδες από την Αττική οδό. «Φέρνουμε απ’ όπου υπάρχουν διαθέσιμα εκχιονιστικά, είναι πολύ δύσκολο γιατί υπάρχει πολύ χιόνι και εγκαταλελειμμένα οχήματα από κόσμο που ορθώς έφυγε για να προστατευθεί. Έχει ανοίξει η Μεσογείων, θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια να ανοίξουν οι υπόλοιποι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας για να μπορεί ο κόσμος να φεύγει από την Αττικη Οδό», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Αναφορικά με τους κλειστούς κεντρικούς δρόμους πέραν της Αττικής Οδού, σημείωσε ότι «Όταν έρθει η ώρα να κάνουμε τον απολογισμό θα τον κάνουμε, είναι γνωστό σε ποιους δρόμους τίνος ήταν η ευθύνη, αλλού δούλεψε σχετικά καλύτερα, αλλού δεν δούλεψε καθόλου».

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αγανάκτηση και την οργή όλων των ανθρώπων που ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται. Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε εξηγήσεις, προφανώς οφείλουμε και συγγνώμη, οφείλουμε όμως πρώτιστα να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για να μεταφερθούν με ασφάλεια στο σπίτι τους. Όλα τα υπόλοιπα στην ώρα τους, χωρίς να κρύψουμε ή να στρογγυλέψουμε τίποτα, αποδίδοντας τα πράγματικά περιστατικά, θα ειπωθούν στον δημόσιο λόγο να μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



Ειδήσεις σήμερα:Πάνω από 570 μερίδες φαγητό μοίρασε ο Στρατός στην Αττική ΟδόΓενική αργία σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Ποιοι εξαιρούνται



Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης

Σχετικα αρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Ερντογάν: Παραβιάζει τη Διακήρυξη των Αθηνών

admin

Σχοινάς: Το καλύτερο αντίδοτο στην ακροδεξιά είναι η καλή πολιτική που απαντάει στα προβλήματα του κόσμου

admin

Το Περιστέρι θα επισκεφθεί την Τρίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης

admin

Κυμπουρόπουλος για τα Τέμπη: Σεβασμός στα θύματα, επιζώντες και οικογένειες – Να αποδοθεί δικαιοσύνη

admin

Η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου θα κρατήσει ανοιχτή την αναφορά της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη

admin

Νέα Αριστερά: «Να δώσει τώρα το πόθεν εσχες του ο κύριος Κασσελακης»

admin

Κασσελάκης: «Ικανοποίηση για την απόφαση της επιτροπής PETI του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών»

admin

Στη Γερμανία την Τρίτη ο Ν. Δένδιας για τη Συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

admin

Ερντογάν εκτός ορίων: Αν είχαμε πιέσει λίγο περισσότερο το 1974 θα είχαμε πάρει όλη την Κύπρο

admin

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα κύριε Μητσοτάκη

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη

admin

Πώς γιόρτασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Καθαρά Δευτέρα

admin