Image default
Επιχειρήσεις

Αττική Οδός: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λειτουργίας

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., που συνεδρίασε εκτάκτως, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Βασίλης Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, από την ίδρυσή της το 1999, υπέβαλλε την παραίτησή του.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαλκιάς στην επιστολή του «Προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό.

Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού».

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ευχαρίστησε τον κ. Β. Χαλκιά για την 20ετή του προσφορά στην εταιρεία έκανε δεκτή την παραίτησή του και αποφάσισε την ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του κ. Β. Χαλκιά, από τον κ. Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Κυκλοφορίας της εταιρείας, μέχρι την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ποιος είναι ο Βασίλης Χαλκιάς

Ο Βασίλης Χαλκιάς διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Λειτουργίας και Συντήρησης της Αττικής Οδού (Αττικές Διαδρομές A.E.) από το 1999, ενώ από το 1996 μέχρι το 1999 υπήρξε Τεχνικός Διευθυντής της «Αττική Οδός ΑΕ». Ήταν μέλος του ΔΣ της «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ» από το 2008 και Αντιπρόεδρος ως τον Φεβρουάριο του 2021.

Παράλληλα είχε επιτελικές θέσεις σε κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς όπως στην Παγκόσμια Οδική Ομοσπονδία “International Road Federation” (IRF) με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας στην οποία διατέλεσε Πρόεδρος και στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοδρόμων (ASECAP).

Υπήρξε από το 2014 έως το 2019 επίσης ο πρώτος Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων με Διόδια (HELLASTRON), η οποία ιδρύθηκε το 2014 με τη συμμετοχή όλων των Αυτοκινητοδρόμων και Υποδομών.

Διατέλεσε ακόμη μέλος για δεύτερη τετραετία του ΔΣ της Διεθνούς Ένωσης Γεφυρών και Σηράγγων και Αυτοκινητοδρόμων με Διόδια (ΙΒΤΤΑ), της Επιτροπής Λειτουργίας Αυτοκινητοδρόμων του Transportation Research Board (TRB) των ΗΠΑ καθώς και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Είναι διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1981) με Μεταπτυχιακές Σπουδές στις ΗΠΑ από το Πανεπιστήμιο “New Jersey Institute of Technology”.

Διαβάστε ακόμη:

O ναυτιλιακός κολοσσός MSC θέλει να εξαγοράσει την πρώην Alitalia

Κλειστό το λιανεμπόριο την Τετάρτη 26/1 – Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν

Γιατί οι Κινέζοι επενδύουν $10 τρισ. στο City του Λονδίνου

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Ισχυρή στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

fastpath

METRO ΑΕΒΕ: Αύξηση κατά 2,3% στις πωλήσεις το 2021 – Ανήλθαν σε €1,36 δισ.

admin

Τράπεζα της Ελλάδος: Νεότερη ενημέρωση από Ρουμανία για την ασφαλιστική City Insurance

admin

Eurobank: Tα 65 ορόσημα της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης έως το τέλος του έτους

fastpath

Premia Properties: Αποκτά τις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Δούκα με 20 εκατ. ευρώ

admin

Nova – Wind: Στηρίζει έμπρακτα το Πυροσβεστικό Σώμα με δωρεά πυροσβεστικού οχήματος και αναγκαίου εξοπλισμού (pic)

admin

H Vodafone φέρνει στην Ελλάδα το Disney+ στις 14 Ιουνίου

admin

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ρεαλιστική αισιοδοξία μετά την αύξηση πωλήσεων και μεριδίων το 2021

fastpath

Δάνειο: Διαγραφή τραπεζικής οφειλής ποσοστού 83% σε εργαζόμενο

fastpath

Κόκκινα δάνεια: Ήχησαν τα πρώτα καμπανάκια

admin

Entersoft: Εξαγόρασε το 75% της BIT Software

admin

Premia: Αγοράζει τα κτίρια των Εκπαιδευτηρίων Δούκα – Στα 20 εκατ. ευρώ η επένδυση

fastpath