Image default
Διεθνή

Η Τζασίντα Άρντερν αναβάλλει τον γάμο της λόγω των νέων μέτρων κατά της Covid-19 στη Νέα Ζηλανδία

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν αναγκάστηκε να αναβάλει τον γάμο της εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνησή της προκειμένου να ανασχέσει την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού.

«Ο γάμος μου δεν θα πραγματοποιηθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Άρντερν, ενώ πρόσθεσε ότι λυπάται και για τα άλλα ζευγάρια που επρόκειτο να παντρευτούν και επηρεάζονται από τους νέους περιορισμούς.

Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός δεν είχε αποκαλύψει την ημερομηνία του γάμου της με τον επί χρόνια σύντροφό της Κλαρκ Γκέιφονρντ, αλλά υπήρχαν εικασίες ότι αυτός ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πώς νιώθει για την αναβολή, η Άρντερ απάντησε: «Έτσι είναι η ζωή» και πρόσθεσε «δεν διαφέρω από, τολμώ να πω, χιλιάδες άλλους Νεοζηλανδούς που έχουν επηρεαστεί με πολύ πιο καταστροφικό τρόπο από την πανδημία, ο πιο συγκλονιστικός από τους οποίους είναι να μην μπορούν να είναι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μερικές φορές όταν είναι σοβαρά άρρωστοι. Αυτό ξεπερνά κατά πολύ οποιαδήποτε λύπη νιώθω εγώ».

Από σήμερα τα μεσάνυκτα επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στη Νέα Ζηλανδία και περιορίζεται ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να συγκεντρωθούν σε κλειστούς χώρους, μετά τον εντοπισμό εννέα κρουσμάτων του Όμικρον σε μια οικογένεια η οποία ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της χώρας.

Η οικογένεια αυτή επέστρεψε στο Νέλσον στο Νότιο Νησί με αεροπλάνο, αφού παρέστη σε έναν γάμο και άλλες εκδηλώσεις στο Όκλαντ, που βρίσκεται στο Βόρειο Νησί. Τα μέλη της οικογένειας καθώς και μία αεροσυνοδός βρέθηκαν θετικοί στην covid-19.

Τα νέα μέτρα θα ισχύουν τουλάχιστον ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Η Νέα Ζηλανδία δεν έχει πληγεί ιδιαίτερα σφοδρά από την πανδημία, έχοντας καταγράψει 15.104 κρούσματα και 52 θανάτους.

Τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά για τους αλλοδαπούς από τον Μάρτιο του 2020, με την κυβέρνηση να αναβάλει τα σχέδιά της να τα ανοίξει στα μέσα Ιανουαρίου λόγω της ανησυχίας για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του στελέχους Όμικρον.

Περίπου το 94% των Νεοζηλανδών άνω των 12 ετών έχει ανοσοποιηθεί πλήρως κατά της covid-19 και το 56% όσων το δικαιούνται έχει λάβει αναμνηστική δόση.

--

Ειδήσεις σήμερα:Πώς ο Covax φιλοδοξεί να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία το 2022



Η «κατεύθυνση» που έδειξε το DNA στην υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη – «Ραγδαίες εξελίξεις» μέσα στην εβδομάδαΤο αεροπορικό δυστύχημα του Αλέξανδρου Ωνάση και το τέλος του παιδιού που θα κληρονομούσε μια αυτοκρατορία

Σχετικα αρθρα

Ντένβερ: Aστυνομικοί εξουδετέρωσαν με 36 σφαίρες ληστή που κρατούσε όμηρο υπάλληλο καταστήματος – Δείτε βίντεο

admin

Νεαροί επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στη Γαλλία μετά τον θάνατο 18χρονου σε καταδίωξη (βίντεο)

admin

Ρωσία: Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Πούτιν για τη νίκη του

admin

Παραλήρημα Ερντογάν για την Κύπρο: Θα ήταν όλη δική μας σήμερα, αν δεν σταματούσαμε το 1974

admin

Ρωσία: Ουδέτερη ζώνη σε ουκρανικά εδάφη σχεδιάζει το Κρεμλίνο – «Θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη»

admin

Βλαντίμιρ Πούτιν: Στα 71 του χρόνια ο Πούτιν ονειρεύεται να οικοδομήσει ένα νέο κόσμο

admin

Φρίκη βγαλμένη από το «Mad Max» η κατάσταση στην Αϊτή, λέει η UNICEF

admin

Ρωσία: Κλείνουν σήμερα οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές

admin

Αίγυπτος: Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου συμφώνησαν Μητσοτάκης και Αλ Σίσι – Τι θα συζητηθεί με τους Ευρωπαίους

admin

Ισραήλ: Έφτασε βοήθεια στη βόρεια Γάζα – Αναμένεται επανάληψη συνομιλιών στο Κατάρ για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

admin

Μπάιντεν για Τραμπ: Ο ένας υποψήφιος είναι υπερβολικά γέρος και διανοητικά ακατάλληλος για πρόεδρος, ο άλλος είμαι εγώ

admin

Συρία: Νεκροί από έκρηξη νάρκης 19 άνθρωποι που πήγαιναν να μαζέψουν τρούφες

admin