Image default
Επιχειρήσεις

Experience Park στο Ελληνικό: Το νέο κόσµηµα στην Αθήνα (pics)

Το πρώην ανατολικό αεροδρόµιο µετατρέπεται σε έναν µοναδικό επίγειο παράδεισο µε υπεραιωνόβια δέντρα και έναν εντυπωσιακό χρωµατιστό ψηφιακό καµβά µε φως και µουσική.

Ηδη το opening του Experience Park του Ελληνικού την περίοδο των γιορτών κατέκλυσε τα social media και µονοπώλησε τις συζητήσεις µικρών και µεγάλων.

Κάτι πολύ φυσικό, καθώς όσοι το επισκέφτηκαν θέλησαν αµέσως να µοιραστούν τις µοναδικές στιγµές και εµπειρίες που έζησαν σε αυτό τον νέο προορισµό της Αθήνας.

Το Experience Park, που άνοιξε τις πόρτες του στα τέλη ∆εκεµβρίου, είναι το πρώτο έργο του Ελληνικού.

Και επίσης, το πρώτο από µια σειρά έργων αστικής ανάπλασης που θα µετατρέψει το πρώην αεροδρόµιο σε έναν µοναδικό προορισµό στην Ευρώπη.

Τα 6.200.000 τ.µ. του πρώην ∆ιεθνούς Αεροδροµίου του Ελληνικού, που ξεκινούν από τις παρυφές του Υµηττού και φτάνουν µέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα, θα µεταµορφωθούν σε ένα καινοτόµο έργο µε µοναδικής αισθητικής αρχιτεκτονικά κτίρια και ελεύθερους χώρους για περίπατο, άθληση και ψυχαγωγία.

Το Σιντριβάνι εντυπωσιάζει µε εκατοντάδες πίδακες νερού που συγχρονίζονται µε το φως και τη µουσική

Η Chief Development Officer του οµίλου Lamda Development για το έργο του Ελληνικού, Μελίνα Παΐζη, µας ξεναγεί στο νεοσύστατο πάρκο και µας ταξιδεύει στο παρόν αλλά και στο µέλλον αυτού του πρωτοποριακού αναπτυξιακού έργου.

Ενας νέος τρόπος ζωής

«Η 20ή ∆εκεµβρίου του 2021 ήταν µια πολύ ξεχωριστή µέρα για εµάς, που δικαίωσε την προσπάθειά µας για να παραδώσουµε το πρώτο αυτό κοµµάτι του πάρκου στους συµπολίτες µας, µόλις έξι µήνες µετά την υπογραφή της σύµβασης για το Ελληνικό, πολύ νωρίτερα από κάθε προσδοκία. Στη Lamda Development το όραµά µας ήταν να δηµιουργήσουµε ένα πάρκο ανοιχτό και προσβάσιµο σε όλους, έναν χώρο πρασίνου γεµάτο µε βιωµατικές εµπειρίες. Εναν προορισµό που θα γεµίσει µοναδικές αναµνήσεις, συναισθήµατα και εικόνες τους επισκέπτες του και θα γίνει µέρος της ζωής και της καθηµερινότητάς τους.

Τα φαντασµαγορικά Light Installations του πάρκου

Το Experience Park δεν είναι απλώς ένα πάρκο, είναι µια νέα πρόταση που συνδυάζει την αστική παράδοση και κληρονοµιά µε την καινοτοµία του µέλλοντος, τη βιώσιµη ανάπτυξη και την ψυχαγωγία. Σε µια έκταση πάνω από 70 στρέµµατα -στον χώρο του παλιού αεροδροµίου- δηµιουργήθηκε ένας ιδανικός προορισµός για βόλτα, άσκηση, παιχνίδι, χαλάρωση και ψυχαγωγία, µε δωρεάν είσοδο για όλους.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν πρωτοποριακά έργα φωτισµού και µουσικής που τα υπογράφουν διάσηµοι καλλιτέχνες διεθνούς φήµης. Το Experience Park αποτελεί µέρος της µεγάλης ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, ενός χώρου άνω των 2.000.000 τ.µ. (µεγαλύτερο από το Hyde Park του Λονδίνου) που θα αποτελέσει το µεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στην Ευρώπη».

Οι δραστηριότητες

«Η καρδιά του πάρκου και το κεντρικό σηµείο συνάντησης είναι το διαδραστικό Σιντριβάνι. Εκατοντάδες πίδακες νερού συγχρονίζονται µε το φως και τη µουσική και δηµιουργούν ένα µοναδικό θέαµα για µικρούς και µεγάλους. Πιο κάτω βρίσκεται η Παιδική Χαρά, η οµορφότερη στην Ελλάδα, εµπνευσµένη από την ιστορία της Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν τη φύση µέσα από το παιχνίδι. Εκτός από το κεντρικό ξύλινο αεροπλάνο, 35 ακόµα ξύλινα παιχνίδια και κατασκευές, σχεδιασµένα όλα µε γνώµονα την ασφάλεια και µε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, περιµένουν τους µικρούς επισκέπτες να ζήσουν µια συναρπαστική εµπειρία διασκέδασης και εκπαίδευσης.

Tο Experience Park από ψηλά

Αµέσως µετά θα δούµε τον Υπαίθριο Χώρο Αθλησης, έναν χώρο µε πρωτοποριακό εξοπλισµό, µε όργανα γυµναστικής εµπνευσµένα από τη φύση που παραπέµπουν σε έργα γλυπτικής. Και εδώ υπάρχει ακόµη µία έκπληξη. Μέσω application µπορούµε να διαλέξουµε προτεινόµενες ασκήσεις για κάθε επίπεδο προπόνησης. Συνεχίζοντας, φτάνουµε στον Κήπο µε τα Ελαιόδεντρα.

Εδώ το υδάτινο στοιχείο και η µεσογειακή φύση που δηµιουργούν τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα κυριαρχούν. Ο επισκέπτης µπορεί να απολαύσει και µια µοναδική φωτιστική εγκατάσταση που αποτελείται από 7.500 LED φώτα τοποθετηµένα σε κυκλική διάταξη, που δηµιουργούν έναν εντυπωσιακό χρωµατιστό ψηφιακό καµβά µε φως και µουσική. Παράλληλα, στον χώρο δεσπόζουν φωτισµένα τα τρία Υπόστεγα που ανήκαν στην Πολεµική Αεροπορία.

Το Stalactite, µια επιβλητική εγκατάσταση κινούµενου φωτός από τους καλλιτέχνες Κρίστοφερ Μπάουντερ και Μπόρις Ντιβάιντερ, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα

Χρονολογούνται τα δύο στο 1939 και το τρίτο στο 1950 και είναι χαρακτηρισµένα από το υπουργείο Πολιτισµού ως Νεότερα Μνηµεία. Τα κτίρια αναστηλώνονται µε στόχο να αναδείξουν την ιστορία του τοπόσηµου».

Μια πράσινη όαση

«Στο Experience Park θα συναντήσουµε συνολικά 500 δέντρα και 55.000 καλλωπιστικά και αρωµατικά φυτά, προσεκτικά επιλεγµένα για να δένουν αρµονικά µε το µεσογειακό τοπίο. Οπως και κάθε έργο του Ελληνικού, το πάρκο είναι ένα πρότυπο βιώσιµης ανάπτυξης µε πράσινες λύσεις ώστε να ελαχιστοποιείται το περιβαλλοντικό του αποτύπωµα, από τον σχεδιασµό και την κατασκευή µέχρι τη λειτουργία του.

Το ξύλινο αεροπλάνο της Παιδικής Χαράς, ένα από τα 35 παιχνίδια και κατασκευές που καλούν τα παιδιά να τα εξερευνήσουν

Εχουν διατηρηθεί µεγάλα τµήµατα του χώρου καθώς και τα υπάρχοντα φυτά και δέντρα, ενώ υλικά από τις εργασίες επαναχρησιµοποιήθηκαν για τη δηµιουργία στοιχείων όπως µονοπάτια και παγκάκια. Χαρακτηριστικό παράδειγµα, επίσης, αποτελεί και η συλλογή του βρόχινου νερού σε “κήπους βροχής”, ώστε να αξιοποιείται για τις ανάγκες του πάρκου».

Η επόµενη µέρα

«Από την πρώτη µέρα λειτουργίας του Experience Park ο κόσµος το αγκάλιασε, το αγάπησε και έδειξε τον ενθουσιασµό του µε θετικές κριτικές. Το πιο συγκινητικό σηµείο για εµάς ήταν να βλέπουµε τον κόσµο να απολαµβάνει το πάρκο και να µας µεταφέρει τη χαρά του για την αξιοποίηση του χώρου του παλιού αεροδροµίου και τη µεταµόρφωσή του σε ένα υπέροχο σηµείο συνάντησης για όλους. Είµαστε ακόµη στην αρχή. Το πάρκο θα εξελίσσεται και θα εµπλουτίζεται µε νέες δραστηριότητες, εµπειρίες και πλήθος εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η συναρπαστική Παιδική Χαρά έχει έκταση 5.700 τ.µ.

Είναι ένα πάρκο που θα µεγαλώνει µέρα µε τη µέρα ώστε να γίνει το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, το µεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης. Το Experience Park είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα πάρκο, είναι η αρχή ενός νέου τρόπου ζωής, πιο ποιοτικού και πιο όµορφου για την πόλη µας, και περιµένουµε όλο τον κόσµο να το ανακαλύψει, να το χαρεί και να το κάνει µέρος της ζωής του».

Ποια είναι η Μελίνα Παΐζη

Η Μελίνα Παΐζη είναι η Chief Development Officer του οµίλου Lamda Development για το έργο του Ελληνικού.

∆ιαθέτει πάνω από 20ετή εµπειρία σε θέσεις General Management, Retail και Marketing σε πολυεθνικούς οµίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Chief Development Officer του οµίλου Lamda Development για το έργο του Ελληνικού, Μελίνα Παΐζη, µας ξενάγησε στο µεγαλειώδες πάρκο

Είναι πτυχιούχος του Τµήµατος Οργάνωσης και ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου της Αθήνας και κάτοχος ΜBA από το Bocconi School of Management στο Μιλάνο.

*Φωτογράφος: Νικόλας Κοµίνης

Διαβάστε ακόμη

Ενεργειακή καταιγίδα μέχρι αρχές του 2023

To deal που ψήνουν στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τα «κόκκινα» ξενοδοχεία της Intrum, η βροχή από συμφωνίες στις ασφαλιστικές και τα μυστήρια του τζόγου 

Brown Ηotels: Ντεμπούτο για τα πρώτα resorts των Ισραηλινών εκτός Αθηνών σε τρεις προορισμούς (pics)

 

 

 

 

 

 

Σχετικα αρθρα

Alpha Trust- Ανδρομέδα: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 26 Απριλίου η επαναληπτική Συνέλευση των ομολογιούχων

admin

Alpha Trust: Υπερδιπλάσια καθαρά κέρδη το 2023- Μέρισμα €0,55

admin

Ελλάκτωρ: Απέκτησε 187.046 μετοχές της Reds από το ταμπλό

admin

Ελλάκτωρ: Αγορά 187.046 μετοχών της Reds

admin

ΣΙΔΜΑ: Ζημιές έναντι κερδών το 2023

admin

ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική: Στα €231,1 εκατ. ο κύκλος εργασιών το 2023

admin

Intrakat: Επιστροφή στην κερδοφορία με EBITDA ύψους €16 εκατ. και καθαρά κέρδη €3 εκατ.

admin

Fourlis: Στήριξη των εργαζομένων για το Πάσχα με έξτρα παροχή €200

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αναβολή της συνέλευσης ομολογιούχων λόγω έλλειψης απαρτίας

admin

Προσφέρει 100.000 μπουκάλια αναψυκτικών την εβδομάδα σε κοινωνικές δομές η ΕΨΑ

admin

Μεγάλος χορηγός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος η ΔΕΗ

admin