Image default
Ευρώπη

Αλ. Χαρίτσης: Έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας

«Η κυβέρνηση έχει κάνει μια σαφή πολιτική επιλογή για το ποιους στηρίξει και ποιους θα αφήσει στην τύχη τους σε αυτή την βαθιά κρίση» δήλωσε σε συνέντευξή του, ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον ρ/στ «Real fm 97.8», ανέφερε ότι «Η ΝΔ  επικαλείται την δημοσιονομική ισορροπία προκειμένου να μην στηρίξει τα ασθενέστερα νοικοκυριά και τις μικρότερες επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα βιωσιμότητας». 

«Και την ίδια στιγμή προχωρά σε απευθείας αναθέσεις ύψους 6,5 δις και φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία». «Η κατακρήμνιση της οικονομικής δραστηριότητας επηρεάζει αρνητικά και τα δημοσιονομικά της χώρας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Εδώ και έναν χρόνο έχουμε προειδοποιήσει και έχουμε καταθέσει προτάσεις για τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στο κόστος της αγροτικής παραγωγής, τις μεταφορές, τις πρώτες ύλες και βεβαίως στην ενέργεια που συμπαρασύρει ολόκληρη την οικονομία» υπενθύμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραβάλλοντας: «Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση είτε μας λέει ότι είναι μια διεθνής κρίση άρα σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, είτε ότι πρόκειται για παροδικό φαινόμενο που υποτίθεται ότι θα τελείωνε μέχρι τα προηγούμενα Χριστούγεννα».

«Το φαινόμενο είναι διεθνές, η χώρα μας όμως έχει την ακριβότερη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος πανευρωπαϊκά και την 4η υψηλότερη τιμή στην βενζίνη» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας: «Έχουμε προτείνει στοχευμένα και ρεαλιστικά μέτρα, όπως την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα ενεργειακά προϊόντα, μέτρο που εφαρμόζουν ήδη 19 από τις 27 χώρες στην ΕΕ».  

«Αυτό που επείγει είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας, με στήριξη των πολιτών, των επιχειρήσεων και της ενεργοβόρου βιομηχανίας, ελάφρυνση συγκεκριμένων φορολογικών βαρών και  παρέμβαση του κράτους για έλεγχο και ρύθμιση της αγοράς. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κερδοσκοπία σε βάρος της κοινωνίας» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Σχετικα αρθρα

G7- ΕΕ: Επιφυλάξεις για εμπάργκο στον ρωσικό χρυσό και για πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου»

admin

Η Ε.Ε. κινδυνεύει να βιώσει έναν άνευ προηγουμένου εφιαλτικό χειμώνα

admin

Turkaegean: Μόνο γιατί είχε λάθη οι ΗΠΑ απέρριψαν το τουρκικό αίτημα – Χρόνος για να «επανέλθει» η Άγκυρα

admin

Οι υπερεκτιμημένοι επιθετικοί του Νότου

admin

Γεωργία: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ζητώντας ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.

admin

Η Ε.Ε. καταφεύγει στον …Αίσωπο για να αποφύγει το χάος στην ενέργεια

admin

Οργισμένη η Τουρκία μετά τις αποφάσεις της ΕΕ για το Αιγαίο και τη Μεσόγειο

admin

ΕΕ: Παράταση του υγειονομικού πάσου ως τις 31 Οκτωβρίου

admin

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για Σύνοδο Ε.Ε.: Χρειάζονται μέτρα κατά της Τουρκίας, όχι κατευνασμός

admin

Βουλγαρία: Ψηφίστηκε άρση του βέτο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Βόρειας Μακεδονίας

admin

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν υπάρχει τρόπος να θέσει η Τουρκία θέμα κυριαρχίας των νησιών

admin

Μόσχα: «Εσωτερική υπόθεση της Ευρώπης» η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

admin