Image default
Οικονομία

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος αναμένεται από τη Σαουδική Αραβία

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Σαουδική Αραβία αναμένει η Ελλάδα, όπως δήλωσε στο - η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη από το Ριάντ.

«Φέτος θα έχουμε και νέες απευθείας πτήσεις από Ριαντ προς Μύκονο και Σαντορίνη, προστιθέμενες στις ήδη υπάρχουσες των αερογραμμών της Saudia και της Aegean προς Αθήνα» επισήμανε. Επίσης, τόνισε πως υπάρχουν συζητήσεις για την περαιτέρω αύξηση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων. «Είναι η βάση για να μπορούμε να συζητάμε για αύξηση του τουρισμού», όπως σημείωσε.

Η κυρία Ζαχαράκη, επίσης, εκτίμησε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο στην εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων: «Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με συνέπεια και ψυχραιμία. Βρισκόμαστε στη Σαουδική Αραβία με τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς καθώς και μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών για την ενίσχυση των επενδύσεων. Στο κομμάτι των διμερών σχέσεων είναι μια πολύ καλή στιγμή, μετά και την περσινή επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία, αλλά και το πλήθος επαφών μεταξύ των υπουργείων. Στόχος μας να εμπλουτιστεί και να ενισχυθεί η διμερής μας αυτή σχέση».

Αποτιμώντας τις επαφές που είχε στο Ριάντ, στο πλαίσιο της κυβερνητικής αποστολής που συμμετέχει, η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε: «Σήμερα θα συναντήσουμε τον Σαουδάραβα υπουργό Τουρισμού για να συζητήσουμε και για την εφαρμογή του σχεδίου δράσης που ήδη έχει αποφασιστεί με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια για πιο συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας».

«Τρέχουν» όλα τα προγράμματα

Αναφερόμενη στη συμμετοχή της σε πάνελ στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επενδυτικό Φόρουμ, τόνισε πως συζήτησαν για τις διαφορετικές μορφές τουρισμού, πέραν του κομματιού του ήλιου και της θάλασσας, όλες τις ευκαιρίες τις οποίες μπορούν να έχουν επισκέπτες από τη Σαουδική Αραβία για να περάσουν ποιοτικές διακοπές με υψηλού επιπέδου εμπειρίες. Συγχρόνως, ανέδειξε και τις πρωτοβουλίες που έχει σχεδιάσει η Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια με την αναβάθμιση των υποδομών της, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στις ελληνικές καμπάνιες, οι οποίες πλέον «τρέχουν» όλο τον χρόνο αλλά και το γνωστό πλέον Greekend, το ελληνικό Σαββατοκύριακο, με βάση την αύξηση των απευθείας πτήσεων, που θα κάνουν και τη διαφορά, όπως επισήμανε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην επίσκεψη στην Αλ Ούλα κατά την πρώτη ημέρα του ταξιδιού της ελληνικής κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποστολής στη Σαουδική Αραβία, αλλά και στη δυνατότητα ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των δύο χωρών. «Επισκεφθήκαμε την Αλ Ούλα, αυτό το mega-πρότζεκτ το οποίο γίνεται στη Σαουδική Αραβία, και δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στο πώς μπορούν να υπάρξουν συνέργειες σε ένα κομμάτι που υπερβαίνει και το κομμάτι των επενδύσεων, που μας ενδιαφέρει, αλλά και να συζητήσουμε συνεργασίες σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τουριστική εκπαίδευση και σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας στις ειδικές μορφές τουρισμού». Έκανε λόγο για θετική διάθεση συνεργασίας και από τις δύο πλευρές. Σε αυτό το πλαίσιο, η υφυπουργός Τουρισμού εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για αύξηση των απευθείας αεροπορικών πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Συναντήσεις με επιχειρηματίες

«Στο πλαίσιο της παρουσίας μας εδώ συναντήθηκα με επιχειρηματίες που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα στον τομέα της φιλοξενίας. Επίσης, βρεθήκαμε με tour operators και με influencers οι οποίοι ψάχνουν ευκαιρίες στην Ελλάδα, έτσι ώστε να διαφημίσουν τους προορισμούς μας. Ξέρουν και αγαπούν ήδη κάποια μέρη. Στόχος μας είναι να τους δείξουμε όλα τα μέρη και τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η χώρα μας» σημείωσε καταληκτικά η υπουργός Τουρισμού.

Στο πάνελ για το μέλλον του τουρισμού στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επενδυτικό Φόρουμ συμμετείχε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου και έκανε παρουσίαση για τις προοπτικές του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ειδικότερα για την αναδιαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των τουριστικών λιμένων και τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στον σχετικό τομέα, για την ανάληψη αμοιβαία επωφελών πρωτοβουλιών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας. Ειδικότερα, ανέφερε ότι από τα 320 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο υπουργείο Τουρισμού από το Ταμείο Ανάκαμψης, 160 εκατ. ευρώ αφορούν την αναδιαμόρφωση και ψηφιοποίηση των τουριστικών λιμένων, διανοίγοντας έτσι νέους δρόμους συνεργασιών.

Σε συνέχεια της παρουσίασης διεξήχθη συνάντηση με το μέλος του ΔΣ της εταιρείας-κολοσσού της Σαουδικής Αραβίας στον χώρο των κατασκευών Al Bawani Ελένα Ντε Φλάβις και την κ. Αναστασοπούλου, όπου συγκεκριμενοποίησαν το μελλοντικό πλαίσιο συνεργασίας τους με την προοπτική να επενδύσει ως η άνω εταιρεία, για πρώτη φορά, στον ελλαδικό χώρο. 

Σχετικα αρθρα

G7: Yπέρ του πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου στις χώρες παραγωγής η Γαλλία

admin

Αντίβαρο επενδύσεων, τουρισμού και φορο-ελέγχων για να διασφαλισθεί το νέο πακέτο μέτρων στήριξης- Τα σχέδια και οι κίνδυνοι

fastpath

Τι καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ, έως την 1η Ιουλίου – Όλες οι πληρωμές

admin

G7: Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδάς και Ιαπωνία θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού

admin

Πόσο επλήγησαν τα ελληνικά προϊόντα από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Ρωσία

admin

Μάρκετινγκ και πληθωρισμός καθορίζουν τις συσκευασίες των προϊόντων

admin

Power Pass, επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, Fuel Pass: Πλήρης οδηγός, προϋποθέσεις και προθεσμίες

admin

“Σύννεφα” στην ευρωπαϊκή αγορά smartphones, συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων

admin

Γαλλία: Έκκληση ενεργειακών κολοσσών για άμεσο περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας

admin

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιοι αλλάζουν μέχρι 4 κλιματιστικά – Η «παγίδα»

admin

Συνεχίζονται οι ανατιμήσεις «φωτιά» στα τρόφιμα – Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες αυξήσεις

admin

Power Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ – Αίτηση εδώ στο vouchers.gov.gr

admin