Image default
Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για πόλεμο διαρκείας προετοιμάζεται η Ρωσία – Άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην Χερσώνα

Για πόλεμο διαρκείας ετοιμάζεται η Ρωσία σύμφωνα με όσα αναφέρει το Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει στην ημερήσια έκθεσή του, επικαλούμενο το ουκρανικό γενικό επιτελείο, σημειώνει πως το Κρεμλίνο ετοιμάζεται για πόλεμο διαρκείας εφαρμόζοντας ολοένα και πιο δρακόντεια μέτρα επιστράτευσης.

Συγκεκριμένα οι ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Κίεβο δημιουργούν περισσότερες αμυντικές θέσεις και προετοιμάζονται για να αναπτύξουν τμήμα πυροβολικού έξω από την πρωτεύουσα. Παράλληλα οι ρωσικές στρατιωτικές επιτροπές καταστρώνουν μυστικά σχέδια αλλά αντιμετωπίζουν ευρεία αντίσταση από τον ουκρανικό στρατό.

Institoyto


Άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην Χερσώνα – Χτύπησαν σπίτια αμάχων στην Οδησσό

Ενδεικτικές της φρίκης του πολέμου είναι οι εικόνες από την πόλη Χερσώνα, η οποία ελέγχεται από τους Ρώσους, καθώς πριν από λίγο ο ρωσικός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον άμαχων διαδηλωτών τραυματίζοντας τουλάχιστον ένα άτομο.

Όπως δείχνουν τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου ένας άνδρας αιμορραγεί βαριά από το πόδι που πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα καθώς και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να προσπαθήσουν να διαλύσουν τους διαδηλωτές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι εικόνες έρχονται λίγες ώρες αφότου οι Ρώσοι χτύπησαν σπίτια αμάχων στην Οδησσό. Πρόκειται για το πρώτο χτύπημα εναντίον αμάχων στην Οδησσό.

«Πρόκειται για κτίρια κατοικιών όπου ζουν ειρηνικοί άνθρωποι. Ας το γνωρίζουν αυτό οι μπερδεμένοι Ρώσοι, στους οποίους η ηγεσία της χώρας τους λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο εδώ. Όσο για εμάς, δεν θα αφήσουμε την Οδησσό και θα πολεμήσουμε για την πόλη μας», είπε δήμαρχος της Οδησσού, Γκενάντι Τρουχάνοφ

odissos2

odisos1

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στο Κίεβο – Βομβάρδισαν εμπορικό κέντρο

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο εμπορικό κέντρο «Retroville» στο βόρειο Κίεβο από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Την ίδια ώρα υπάρχουν φόβοι ότι δεκάδες άλλοι πολίτες βρίσκονται θαμμένοι στα ερείπια.


Την ίδια ώρα συγκλονίζουν και οι εικόνες από το Χάρκοβο. Ένα συγκλονιστικό βίντεο που κάνει τον γύρο των social media και αναπαράγεται από ουκρανικά ΜΜΕ φέρεται να δείχνει μια ρωσική οβίδα να «σκάει» δίπλα από ανθρώπους που στέκονται στριμωγμένοι σε ένα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με την ημερομηνία που αναγράφεται στο βίντεο, το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες στη δοκιμαζόμενη πόλη.

Την ίδια ώρα η Μαριούπολη έχει ισοπεδωθεί. Η πόλη βρίσκεται υπό πολιορκία και βομβαρδίζεται με τα τρόφιμα, τα φάρμακα και το πόσιμο νερό να έχουν εξαντληθεί. Ενώ βρίκσεται χωρίς ρεύμα από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο στρατός του Χαλίφα Χάφταρ στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο που επικαλείται το ουκρανικό γενικό επιτελείο η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ, σκοπεύει να διευκολύνει τη ανάπτυξη μαχητών από τον Εθνικό στρατό της Λιβύης στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο στρατολογεί νέους έως 18 ετών

Το Γενικό Επιτελείο ανέφερε ακόμη ότι τα πανεπιστήμια στο Ντονέτσκ και στο Λουχάνσκ στρατολογούν φοιτητές άνω των 18 ετών και πως οι περισσότερες μονάδες στο 1ο Σώμα Στρατού του Ντονέτσκ αποτελούνται από «πολίτες» και όχι από εκπαιδευμένους στρατιώτες αντιμετωπίζοντας ελλείψεις ηθικού και εξοπλισμού.

Ακόμη η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) ανέφερε ότι στις 20 Μαρτίου ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, υπέγραψε εντολή να ενταχθεί στο ρωσικό στρατό στρατιωτική οργάνωση νεολαίας (17-18 ετών) του Κρεμλίνου για να πολεμήσει στην Ουκρανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων με ρεαλιστικές προτάσεις – Σε δύο εβδομάδες η πλατφόρμα για τα καύσιμα, λέει ο Οικοόμου

«Τεράστιος κίνδυνος» παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία να πέσουν θύματα διακινητών

Συγκλονιστικό βίντεο από Ουκρανία: Οβίδα «σκάει» δίπλα σε κόσμο μέσα σε σούπερ μάρκετ του Χαρκόβου

Σχετικα αρθρα

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Πάνω από 1 δισ. δολάρια το κόστος, λίγοι είχαν ασφαλίσει σπίτια και αυτοκίνητα

admin

Επίθεση Ισραήλ σε Ιράν – Guardian: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα – Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

admin

Ο Σόιμπλε περιγράφει την ελληνική κρίση – Σε ένα κορδόνι κρεμόταν η ζωή μου, το ευρώ και το μέλλον της Ευρώπης

admin

Aνάλυση Le Figaro: Το Ιράν «βοηθά» το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα

admin

Telegraph για το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν: Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει

admin

Σε δίκη Γερμανός ακροδεξιός πολιτικός για τη χρήση ναζιστικού συνθήματος

admin

Ιταλία-G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα

admin

Ιρλανδία: Δικαστήριο δικαίωσε τους συγγενείς των νέων που σκοτώθηκαν από πυρκαγιά σε κλαμπ, 43 χρόνια μετά

admin

Reuters: Ποιες οι δυνατότητες αεράμυνας του Ισραήλ και ποιες της Τεχεράνης

admin

Ψευδοκράτος: Παράδειγμα και για εμάς η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

admin

O Πολωνός πρόεδρος Ντούντα είχε ιδιωτική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη

admin

To Eυρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και ζητεί να αποφευχθεί η κλιμάκωση

admin