Image default
Επιχειρήσεις Πρώτο Θέμα

Vodafone:Ζητά την μείωση της ταχύτητας στο ελληνικό internet!

Σε πλήρη σύγχυση λόγω της αδυναμίας της να ακολουθήσει τις εξελίξεις στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά εξαιτίας των μηδενικών επενδύσεων της και του απαρχαιωμένου δικτύου της φαίνεται πως βρίσκεται η Vodafone. 

Σε μία πρωτοφανή κίνηση για τα ελληνικά επιχειρηματικά χρονικά ζήτησε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον της Εθνικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών να ακυρώσει η Cosmote το διπλασιασμό ταχυτήτων που προσφέρει δωρεάν στους συνδρομητές της όπου αυτό είναι δυνατό. 

Η κίνηση αυτή έχει προφανή στόχο να φρενάρει την ανάπτυξη της ταχύτητας στο ελληνικό internet καθώς η αγγλική εταιρεία δεν έχει τη διάθεση ή και τα χρήματα να αναβαθμίσει το ήδη “μπουκωμένο” δίκτυο της που σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να παρέχει πραγματικές ταχύτητες άνω των 24 mbits. 

Αναρίθμητες είναι οι διαμαρτυρίες που υποβάλλονται στην εταιρεία στα social media τόσο για αρχές ταχύτητες ίντερνετ όσο και για καθυστερήσεις στις νέες γραμμές. 

Συνεπώς η εταιρεία γνωρίζει ότι αν ο ανταγωνισμός προχωρήσει στον διπλασιασμό των ταχυτήτων πολύ σύντομα δεν θα έχει κανένα λόγο ύπαρξης στη χώρα καθώς θα χάσει και τα ελάχιστα κέρδη που βγάζει τώρα από το απαρχαιωμένο δίκτυο της.   

Πρόκειται επίσης όμως και για μία κίνηση κοινωνικής αναλγησίας από τη διοίκηση της εταιρίας καθώς ζητάει να ακυρωθεί και ο δωρεάν διπλασιασμός των ταχυτήτων όπου αυτό έχει ήδη συμβεί! 

Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους μας η Vodafone θα ήθελε προφανώς να πληρώσει ο Έλληνας καταναλωτής αδρά για παραπάνω ταχύτητες ώστε να μπορεί να στέλνει αυξημένα κέρδη στην μητρική στο Λονδίνο. 

Σημειωτέων οτι η ΕΕΤΤ, αντιλαμβανόμενη πλήρως τον εθνικό της ρόλο, έχει ήδη εγκρίνει περίπου το 1/3 των πακέτων του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα η αναβάθμιση να έχει ήδη ξεκινήσει, και να υλοποιείται σε αρκετούς πελάτες, με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.

Αν και καταναλωτές κι επιχειρήσεις έχουν υποδεχτεί εξαιρετικά θετικά αυτή την πρωτοβουλία του ΟΤΕ, ο ανταγωνισμός δεν φαίνεται να συμφωνεί, καθώς για να μην μείνει πίσω στα μάτια των πελατών του, θα αναγκαστεί να ακολουθήσει. Και αυτό έχει ένα κόστος, σε έσοδα από τη μείωση των τιμών και σε κατασκευή υποδομών. Ο ΟΤΕ είναι διατεθειμένος να το επωμιστεί. Οι εναλλακτικοί, φαίνεται πως όχι.

Μοναδικός χαμένος από την όλη διαδικασία φαίνεται να είναι ο καταναλωτής, ο οποίος θα αναμένει στο… ακουστικό του για αυξημένες ταχύτητες.

Οι πραγματικές ταχύτητες του δικτύου της Vodafone στη μεσαία στήλη σύμφωνα με καταγγελίες συνδρομητών στα social

Ψιλά γράμματα

Εν τω μεταξύ έναν νέο όρο πρόσθεσε η Vodafone στις προσφορές των unlimited. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώσαμε ότι η τιμή αφορά τους πρώτους 12 μήνες αν και πρόκειται για 24μηνο συμβόλαιο. Στη συνέχεια η τιμή αναπροσαρμόζεται κατά 1.5 ευρώ λόγω πληθωρισμού όπως λέει και επενδύσεων δικτύου.

Συγκεκριμένα, ο νέος όρος που προστέθηκε αναφέρει:

Η τιμή προσφοράς ισχύει για τους 12 πρώτους μήνες του συμβολαίου. Από τον 13 μήνα και έως τη λήξη του συμβολαίου, θα υπάρξει αναπροσαρμογή στην τιμή του παγίου με την προσθήκη έως 1,5 ευρώ επιπλέον, λόγω πληθωρισμού και επενδύσεων δικτύου.

Δεν γνωρίζουμε αν τα συμβόλαια που συνάφθηκαν πριν την προσθήκη του όρου διέπονται από αυτόν τον όρο, και περιμένουμε διευκρινήσεις από την ίδια την εταιρεία.

Τέλος υπάρχουν επίσης καταγγελίες οι οποίες ερευνώνται ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα οτι η Vodafone TV αφαιρεί κανάλια αφού ο συνδρομητής έχει κάνει το συμβόλαιο… 

Σχετικα αρθρα

XA:Ανοδική αντίδραση για λίγους 

admin

Ραντεβού διεθνών επιχειρηματικών αγγέλων με 20 ελληνικές startups στην Αθήνα

admin

ΔΝΤ: Μεγάλο κενό αποταμίευσης στην Ελλάδα

admin

Real Consulting: Πώς ανεβάζει τον πήχη έναν χρόνο μετά την είσοδό της στην ΕΝ.Α.

admin

Νέα ανακοίνωση της BEAT: Στο 1,2 ευρώ το κόστος προμίσθωσης ταξί

admin

Η Revoil δεν διανέμει μέρισμα για τη χρήση 2021

admin

Η Γερμανία στο χείλος της ενεργειακής αβύσσου…

admin

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Νέος πρόεδρος ο Βασίλης Γούναρης

admin

Energean: Διάκριση για το Περιβάλλον με το project HYDROGEAN στα Bravo! Sustainability Dialogues & Awards 2022

admin

ΔΕΗ: Ο κ. Γεώργιος Δαμάσκος ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών

admin

Premia Properties: Η ΓΣ ενέκρινε τη μη διανομή μερίσματος

admin

ΕΚΤΕΡ: Νέα σύμβαση έργου €15,8 εκατ. στο Ελληνικό για την ανέγερση κτιρίου

admin