Image default
Αγορές

Ισχυρές απώλειες στις ασιατικές αγορές- «Τρομάζει» η… αυστηρή Fed

Ισχυρές απώλειες στις ασιατικές αγορές- «Τρομάζει» η... αυστηρή Fed

Σημαντικά πτωτικά κινήθηκαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Πέμπτης (7/4), σε ευθυγράμμιση με το παγκόσμιο sell off, καθώς οι αγορές τρομοκρατήθηκαν από τα νέα σχόλια αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με την ανάγκη αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε 1,17%, στο χαμηλότερο επίπεδο της εβδομάδας.

«Ολόκληρη η πολιτική και πολιτική στάση στις ΗΠΑ έχει αλλάξει και οι αγορές αρχίζουν να το καταλαβαίνουν αυτό», δήλωσε ο Ρέντμπον Γονγκ, υπεύθυνος στρατηγικής αγοράς στη Saxo Markets Χονγκ Κονγκ.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στις 15-16 Μαρτίου που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν την έντονη ανησυχία των υπευθύνων χάραξης πολιτικής ότι ο πληθωρισμός έχει διευρυνθεί μέσω της οικονομίας.

Η διοικητής της Federal Reserve των ΗΠΑ Λάελ Μπρέιναρντ δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει γρήγορες μειώσεις στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας.

Ο Γονγκ είπε ότι μακροπρόθεσμα τα θετικά πραγματικά επιτόκια θα ήταν καλά για την παγκόσμια οικονομία, αλλά μεσοπρόθεσμα θα υπάρξει μια ανατιμολόγηση των περιουσιακών στοιχείων.

Στο μυαλό των επενδυτών είναι επίσης οι αυξανόμενες οικονομικές πιέσεις στην Κίνα, η οποία παλεύει με νέα κρούσματα του COVID-19.

Η Σαγκάη, που επί του παρόντος βρίσκεται σε καθεστώς ολικού lockown, ανέφερε σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα στις 6 Απριλίου – η συντριπτική πλειοψηφία ασυμπτωματικά – ανακοίνωσε την Πέμπτη η τοπική κυβέρνηση.

Συνολικά 23 κινεζικές πόλεις έχουν εφαρμόσει είτε πλήρες είτε μερικό lockdown. Σε αυτές μένουν περίπου 193 εκατομμύρια ανθρώποι και συνεισφέρουν το 22% του ΑΕΠ της χώρας.

Στις αγορές συναλλάγματος, η προοπτική ποσοτικής σύσφιξης στις Ηνωμένες Πολιτείες κράτησε το δολάριο κοντά σε υψηλό δύο ετών.

Οι αναλυτές της ING χαρακτήρισαν «διπλή απειλή» τις οικονομικές επιπτώσεις των νέων κυρώσεων στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 1,69%, κλείνοντας στις 26.888,57 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,89% στις 21.889 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite διολίσθησε 1,42% στις 3.236,70 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 1,45% στις 11.996,85 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted σημείωσε πτώση 1,96% και έκλεισε στις 17.178,63 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε απώλειες 1,43% στις 2.695,86 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.442,80 μονάδες, χάνοντας 0,63%.

 

  • ασιατικές αγορές
  • ΑΣΙΑ
  • Ωκεανία
  • Αυστραλία
  • Κίνα
  • ιαπωνία
  • Nikkei
  • Kospi

    Σχετικα αρθρα

    Ρεκόρ απόδοσης για S&P500- Άλμα 10,2% στο τρίμηνο

    admin

    Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

    admin

    Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

    admin

    Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

    admin

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    admin

    Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

    admin

    Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

    admin

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    admin

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    admin

    Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

    admin