Image default
Οικονομία

Forbes: Οι πλουσιότεροι «κρυπτο-δισεκατομμυριούχοι» στον κόσμο  

Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο που έχουν συγκεντρώσει μια περιουσία χάρη στα κρυπτονομίσματα;  Σε αυτό το ερώτημα απαντά το Forbes με την ετήσια κατάταξη των «κρυπτοδισεκατομμυριούχων».

Σύμφωνα με το Forbes, ανέρχονται σε 19 οι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο, χάρη στα κρυπτονομίσματα και το blockchain. Ο αριθμός τους αυξήθηκε μάλιστα κατά 7, τον τελευταίο χρόνο. Μεταξύ των νέων συμμετοχών είναι οι ιδρυτές της εταιρείας υποδομών Web3 Alchemy και οι ιδρυτές του OpenSea, της μεγαλύτερης ψηφιακής αγοράς μη ανταλλάξιμων κουπονιών.

Πρώτος στην κατάταξη των δισεκατομμυριούχων χάρη στο Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα είναι ο κινέζο-καναδός Τσαπενγκ Ζάο της Binance με  περιουσία 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθούν ο  νεαρός Αμερικανός Σαμ Μπάνκμαν –Φράιντ της  FTX με 24 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Μπράιαν Αρμστρονγκ της Coinbase με  6,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Γκάρι Γουάνγκ επίοσης της FTX με 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Κρις Λάρσεν της Ripple, με  4,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Τσανγκπενγκ Ζάο, 44 ετών   είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance . Στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο βρίσκεται πάντως στην 19η θέση.Σύμφωνα με ειδικούς ,η αξία της Binance  ανέρχεται στα 92,5 δισεκατομμύρια δολάρια και το μερίδιο ιτου Τσανγκπενγκ Ζάο είναι τουλάχιστον 70%.

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ με περιουσία  24 δισεκατομμυρίων δολαρίων ,γεννήθηκε το 1992.Διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία μέσω της Alameda Research, μιας εταιρείας εμπορίας κρυπτονομισμάτων που ίδρυσε το 2017. Κατέχει επίσης το μισό ποσοστό της FTX

Στην τρίτη θέση της κατάταξης του Forbes βρίσκεται ο Μπράιν Αρμστρονγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase Global, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρώην μηχανικός λογισμικού στην Aribnb, ίδρυσε την Coinbase το 2012 Στις 14 Απριλίου 2021, με την IPO στο Nasdaq, η Coinbase έφτασε γρήγορα σε κεφαλαιοποίηση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Άρμστρονγκ κατέχει περίπου το 19% της Coinbase.

Ο συνιδρυτής και επικεφαλής τεχνολογίας της FTX, Γκάρι Γουάνγκ καταλαμβάνει την 4η θέση στην κατάταξη. Πρώην μηχανικός λογισμικού στη Google, σπούδασε μαθηματικά και επιστήμη υπολογιστών στο MIT. Το 2019 ξεκίνησε την FTX με τον Μπάνκμαν-Φράιντ και κατέχει μερίδιο 16%.

Πέμπτος στην κατάταξη είναι ο 60χρονος Κρις Λάρσεν που  ίδρυσε την Ripple το 2012 για να απλοποιήσει τις διεθνείς πληρωμές για τις τράπεζες χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain. Ο Λάρσεν παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Πριν από το Ripple, ίδρυσε την e-Loan, μια διαδικτυακή υπηρεσία στεγαστικών δανείων και την Prosper, μια πλατφόρμα δανεισμού peer-to-peer.

Στην έκτη θέση είναι τα δίδυμα αδέλφια Κάμερον και Τάιλερ Γουίνκλεβος με περιουσία τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα δίδυμα αδέρφια, γνωστά στο ευρύ κοινό ως οι «κολεγιακοί εχθροί»  του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Κοινωνικό Δίκτυο, μετέτρεψαν τη συμφωνία των 65 εκατομμυρίων δολαρίων με τον ιδρυτή του Facebook σε bitcoin, συγκεντρώνοντας 4 δισεκατομμύρια δολάρια ο καθένας. Τα αδέρφια άρχισαν να αγοράζουν bitcoin το 2012. Το 2013 είχαν περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια bitcoin, αξίας 120 δολαρίων ο καθένας. Ιδρυσαν την εταιρία Gemini πριν από αρκετά χρόνια, μια πρώτη πλατφόρμα εμβρυϊκών ανταλλαγών της οποίας η δημοτικότητα έχει αυξηθεί σύμφωνα με το Bitcoin. Κατέχουν επίσης την πλατφόρμα δημοπρασιών ψηφιακής τέχνης Nifty Gateway. 

Σχετικα αρθρα

Εκπνέει η προθεσμία για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

ΕΚΠΟΙΖΩ: Περισσότερο φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

admin

Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ σε έργα στο Αϊντχόβεν

admin

ΥΠΟΙΚ: 136.000 e–mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης: Ανανέωση της θητείας ως «Ναυτιλιακού Πρεσβευτή»

admin

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

admin

Ενέργεια: Υπερκαλύπτουν τους στόχους του 2030 οι «πράσινες» επενδύσεις

admin

ΙΕΛΚΑ: Βραδύτερη άνοδος τιμών κατά 2,75% τον Φεβρουάριο – Μεγαλύτερες αυξήσεις και μειώσεις

admin

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Άλμα στις οικοδομικές άδειες το 2023

admin

ΕΚΤ: Φειδωλή, αλλά θετική για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

ΥΠΕΝ: Καλύπτεται η δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή»

admin