Image default
Επιχειρήσεις

«Πόλεμος στις προσλήψεις» – Ποιοι και πού πληρώνουν τους πρακτικάριους με 5ψήφιους μισθούς τον μήνα

Τεράστια χρηματικά ποσά είναι διατεθειμένες να προσφέρουν οι κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, προκειμένου να προσλάβουν τα σπουδαιότερα ταλέντα της Wall Street.

Ακόμη και οι και «πρακτικάριοι» βλέπουν τους μισθούς τους να αυξάνονται στα ύψη. Πιο αναλυτικά, οι μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο, αύξησαν τις αμοιβές για τους ασκούμενους κατά 37,2% συγκριτικά με πέρυσι.

Παράλληλα, μεγάλες τράπεζες πληρώνουν έως και 36,9% περισσότερο, σύμφωνα με τον ιστότοπο χρηματοοικονομικής καριέρας Wall Street Oasis.

Ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά αναφορικά με τις προσλήψεις στη Wall Street. Καθώς πολλές βιομηχανίες αγωνίζονται να προσλάβουν εργαζόμενους σε μια περιορισμένη αγορά εργασίας, ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει βιώσει ταυτόχρονα, υψηλή εναλλαγή εργαζομένων αλλά και δυσαρέσκεια από πολλούς αναφορικά με τους χαμηλούς μισθούς.  

Ο τραπεζικός κλάδος καλείται να ανταγωνιστεί τις μοντέρνες εταιρείες τεχνολογίας οι οποίες προσφέρουν πιο ευέλικτα εργασιακά οράρια και συγχρόνως, πιο προσοδοφόρα χρηματοοικονομικά προγράμματα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι τράπεζες αυξάνουν τους μισθούς για τις πρακτικές ασκήσεις ελπίζοντας πως με τον τρόπο αυτό θα προσελκύσουν νέους εργαζομένους.  

Ο ιδρυτής της Wall Street Oasis, Πάτρικ Κέρτις, δήλωσε ότι οι αυξήσεις στους μισθούς των χαμηλόβαθμων τραπεζιτών που σημειώθηκαν κατά το περασμένο έτος είναι οι υψηλότερες από την ίδρυση της εταιρείας το 2006.

Και δεν είναι μόνο οι τράπεζες: οι ασκούμενοι στην ιδιόκτητη εμπορική εταιρεία Jane Street λαμβάνουν μέσο μισθό 16.356 δολάρια το μήνα. «Αυτοί είναι αριθμοί – ρεκόρ για τις αμοιβές των ασκουμένων, ειδικά αυτό που συμβαίνει φέτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κέρτις σύμφωνα με τον financial advisor.

Hedge Funds

Τα hedge funds, οι εταιρείες υψηλής συχνότητας και οι ιδιόκτητες συναλλαγές βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας αναφορικά με τους μισθούς που προσφέρουν για τις πρακτικές ασκήσεις, ακολουθούμενες από τις επενδυτικές τράπεζες, με τις οκτώ πρώτες να πληρώνουν μέσο μισθό άνω των 10.000 δολαρίων το μήνα, σύμφωνα με τη Wall Street Oasis.

Μια τυπική πρακτική άσκηση σε εταιρείες χρηματοδότησης διαρκεί από 10 έως 12 εβδομάδες το καλοκαίρι, αν και ορισμένες προσφέρουν εκτεταμένα προγράμματα κατάρτισης.

Για το 0,8% των αιτούντων που εξασφαλίζουν με επιτυχία πρακτική άσκηση στο κορυφαίο hedge fund Citadel, η μέση μηνιαία αμοιβή ανέρχεται σε 14.000 δολάρια.

Η Point72 Asset Management πληρώνει 10.750 δολάρια το μήνα για ένα 10μηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης αναλυτών επενδύσεων.

Διαβάστε περισσότερα 

Κίεβο: Θα παραδώσει σύντομα το ερωτηματολόγιο για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ (pics)

Νέο πακέτο στήριξης ενάντια στην ακρίβεια – Όλα τα μέτρα που εξετάζονται 

Τρόφιμα: Οι 5 δείκτες- κόλαφος του ΟΗΕ αναδεικνύουν τη σοβαρότητα της κρίσης

Σχετικα αρθρα

Nταϊάν Χέντρικς: Η αμύθητη περιουσία των $11,6 δισ. ξεκίνησε από μια… φάρμα

admin

Intrakat: Δηλώνει παρούσα για την Αττική Οδό και τα νέα έργα στο Ελληνικό

admin

Πληθωρισμός: Η μεγάλη πρόκληση για τις ελληνικές επιχειρήσεις (pics)

admin

Alpha Trust: Εγκρίθηκε η εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

admin

Ελλάδα 2.0: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιδοτήσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

admin

Alpha Trust: Στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου οι μετοχές

admin

Η Lamda εκδίδει «πράσινο» ομολογιακό έως €230 εκατ.

admin

Όμιλος Σαράντη: Τι απαντά για την έξοδο από το Joint Venture με την Estee Lauder

admin

ΓΕΚ Τέρνα: Γιατί ζητήθηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις των ομολογιούχων

admin

Lamda Development: Έκδοση πράσινου ΚΟΔ ποσού έως €230 εκατ.

admin

Alumil: Ολοκλήρωση συγχώνευσης και μεταβίβασης μετοχών θυγατρικών

admin

ΔΕΗ: Συμφωνία για αλλαγές στους όρους τιτλοποίησης απαιτήσεων

admin