Image default
Επιχειρήσεις

Αmazon: Πτώση της μετοχής μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα

Ζημιές της τάξης των 7,56 δολ. ανά μετοχή, κοντά στα 4 δισ. δολ. επί εσόδων 116,44 δισ. δολ. έναντι 108,52 δισ. δολ. την ίδια περίοδο πέρσι, ανακοίνωσε η Amazon για το α΄ τρίμηνο του 2022. Τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν κατώτερα των προσδοκιών γεγονός που προκάλεσε βουτιά της μετοχής της τάξης του 10% στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές. Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της Amazon έχει χάσει 13,3% της αξίας της, σε γενικές γραμμές ευθυγραμμιζόμενη με τις απώλειες του 12,2% του δείκτη S&P 500.

Η Amazon ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 7,38 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης για 8,36 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv και έσοδα 116,44 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι πρόβλεψης για 116,3 δισ. δολάρια. Οι υπηρεσίες Web της Amazon είχαν έσοδα 18,44 δισ. δολάρια έναντι  πρόβλεψης για έσοδα 18,27 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το StreetAccount. Τα έσοδα από διαφημίσεις διαμορφώθηκα στα 7,88 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης 8,17 δισ. δολαρίων.

Η Amazon κατέγραψε απώλειες 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την επένδυσή της στη Rivian , αφού οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων έχασαν περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους το τρίμηνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια συνολική καθαρή απώλεια 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα έσοδα της Amazon αυξήθηκαν κατά 7% κατά το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με αύξηση 44% την περσινή περίοδο. Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό για κάθε τρίμηνο από την τεχνολογική φούσκα του 2001, αλλά και τη δεύτερη συνεχόμενη περίοδο μονοψήφιας ανάπτυξης.

Οι προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, μεταξύ 3% και 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Amazon είπε ότι προβλέπει έσοδα αυτό το τρίμηνο 116 έως 121 δισεκατομμυρίων δολαρίων, απογοητεύοντας την αγορά καθώς η μέση εκτίμηση των αναλυτών έκανε λόγο για  125,5 δισ. δολάρια , σύμφωνα με το Refinitiv.

Όπως η Google και το Facebook νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Amazon αποδίδει μεγάλο μέρος της επιβράδυνσης στις μακροοικονομικές συνθήκες και στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Η πανδημία και ο επακόλουθος πόλεμος στην Ουκρανία έφεραν ασυνήθιστη ανάπτυξη και προκλήσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Aντι Τζάσι. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία «επικεντρώνεται πλήρως» στην αντιστάθμιση των δαπανών τώρα που το προσωπικό και η ικανότητα αποθήκευσης βρίσκονται σε κανονικά επίπεδα.

Η Amazon αντιμετωπίζει μια σειρά από οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του αυξανόμενου πληθωρισμού, του υψηλότερου κόστους καυσίμων και εργασίας, των παγκόσμιων κραδασμών της αλυσίδας εφοδιασμού και της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη

«Πολεμικό» πληθωρισμό για Ελλάδα και Ευρώπη ανακοινώνει η Eurostat

Ανεβάζει ταχύτητα ο τουρισμός: Νέα δρομολόγια το καλοκαίρι για Ελλάδα από τις αεροπορικές εταιρείες

Έρχεται νόμος για τα καταπατημένα, δεν… έρχονται οι νέες ταυτότητες, η Εθνική Τράπεζα και το ψυγείο, το κόκκινο δάνειο-γίγας, το fund και η δίκη 

 

Σχετικα αρθρα

Nταϊάν Χέντρικς: Η αμύθητη περιουσία των $11,6 δισ. ξεκίνησε από μια… φάρμα

admin

Intrakat: Δηλώνει παρούσα για την Αττική Οδό και τα νέα έργα στο Ελληνικό

admin

Πληθωρισμός: Η μεγάλη πρόκληση για τις ελληνικές επιχειρήσεις (pics)

admin

Alpha Trust: Εγκρίθηκε η εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

admin

Ελλάδα 2.0: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιδοτήσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

admin

Alpha Trust: Στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου οι μετοχές

admin

Η Lamda εκδίδει «πράσινο» ομολογιακό έως €230 εκατ.

admin

Όμιλος Σαράντη: Τι απαντά για την έξοδο από το Joint Venture με την Estee Lauder

admin

ΓΕΚ Τέρνα: Γιατί ζητήθηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις των ομολογιούχων

admin

Lamda Development: Έκδοση πράσινου ΚΟΔ ποσού έως €230 εκατ.

admin

Alumil: Ολοκλήρωση συγχώνευσης και μεταβίβασης μετοχών θυγατρικών

admin

ΔΕΗ: Συμφωνία για αλλαγές στους όρους τιτλοποίησης απαιτήσεων

admin