Image default
Οικονομία

Ανεπηρέαστος ο ελληνικός τουρισμός

REUTERS/LOUIZA VRADI

-

Ανεπηρέαστος δείχνει ο ελληνικός τουρισμός από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς τα μηνύματα από τους μεγάλους tour operators παραμένουν αισιόδοξα.

Η Thomas Cook δηλώνει σημαντική αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς, σε σχέση με το 2021, τονίζοντας ότι η χώρα μας καλύπτει το ένα τρίτο των κρατήσεων αυτή τη σεζόν. Παράλληλα εκτιμά ότι η μέση ταξιδιωτική δαπάνη για τις διακοπές των ταξιδιωτών στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 2.600 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5% σε σχέση με πέρυσι.

Η στρατηγική της εταιρείας για την Ελλάδα ήδη αποδίδει καρπούς. Για όλους τους προορισμούς υπάρχει ήδη αρκετά μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις σε σχέση με το 2021. Συγκεκριμένα, οι κρατήσεις για τη Ρόδο είναι επτά φορές περισσότερες από πέρυσι, για την Κω είναι 5,2 φορές, για την Κρήτη είναι 4,6, για τη Σαντορίνη είναι 3,9 φορές υψηλότερη και για την Κέρκυρα είναι 3,6 φορές υψηλότερη.

Όσον αφορά τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία, ο επικεφαλής της Thomas Cook σημείωσε ότι οι κρατήσεις είναι υψηλότερες τώρα από ό,τι πριν από έξι εβδομάδες και οι πελάτες φαίνεται να ανησυχούν λιγότερο για τον πόλεμο. Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι πελάτες κάνουν κράτηση ακόμη πιο κοντά στην αναχώρηση από πέρυσι. «Το 52% των κρατήσεών μας είναι για τις επόμενες 10 εβδομάδες» είπε.

Άνοιγμα στις τουριστικές αγορές της Αμερικής και του Καναδά, επαναστόχευση στο Ηνωμένο Βασίλειο και προσέγγιση της Λατινικής Αμερικής μέσω Ισπανίας είναι τα βασικά σημεία της στρατηγικής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού το 2022, δήλωσε η πρόεδρος Άντζελα Γκερέκου, για να τονίσει: «Ανοίγουμε και ενδυναμώνουμε άλλες μεγάλες αγορές. Ήδη έχουμε μια μεγάλη δυναμική ροή που έχει ξεκινήσει από την Αμερική με έξι πτήσεις εβδομαδιαίως και από τον Καναδά με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως. Έχουμε στοχεύσει ξανά στο Ηνωμένο Βασίλειο, που φαίνεται να αποδίδει εξαιρετικά και ήδη τα μηνύματα από την Αγγλία είναι ενθαρρυντικά, κάτι που φάνηκε την περίοδο του Πάσχα, αλλά και τις πρώτες μέρες του Μαΐου» επισήμανε η πρόεδρος του ΕΟΤ, αναφέροντας ότι ένα εκατομμύριο θέσεις έχουν κλειστεί για το πρώτο 15ήμερο του Μαΐου από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία.




-

Σχετικα αρθρα

Βρετανία: Πώς «βοηθά» τη Μόσχα στον πόλεμο κατά του Κιέβου

admin

Μπαράζ νέων Αμοιβαίων στην αγορά, που «κοντραρουν» τις καταθέσεις

admin

Οι επόμενες καλές ειδήσεις που περιμένει η ελληνική οικονομία – Ορόσημο το «μαξιλάρι» των 15,7 δισ.

admin

Η καταβολή Δώρου Πάσχα και τριετιών στο επίκεντρο ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας

admin

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Οι κωδικοί «εφιάλτης» στο Ε1

admin

Σταμπουλίδης: Πρωτόγνωρο έργο για τα ελληνικά δεδομένα το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ

admin

Καβαλάκης για ΑΙΓΙΣ: Πρόγραμμα – σταθμός για την Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα

admin

Ποιοι επένδυσαν στο 30ετές ομόλογο της Ελλάδας

admin

Κομισιόν: Ένα βήμα πριν το Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για παραλείψεις στην νομοθεσία περί «παθητικής δωροδοκίας» και «δημόσιου λειτουργού»

admin

Γαλλοϊταλικός άξονας υπέρ Ντράγκι στο τιμόνι της Κομισιόν – Το σενάριο που «ξαναζεσταίνεται»

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Νέοι κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος

admin

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για το FlyOver Θεσσαλονίκης

admin