Image default
Τοις Μετρητοίς

Ποιος είναι ο Μίδας της επενδυτικής απόδοσης σε σύντομο χρονικό διάστημα;

Ο Richard J. Dennis,  είναι ο απόλυτος άρχοντας στην ποσοστιαία απόδοση από επενδύσεις με ένα ρεκόρ που ακόμα και σήμερα μετά από τόσα χρόνια παραμένει άσπαστο και μάλλον θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα..

Ο τεράστιος αυτός  κερδοσκόπος στα παράγωγα εμπορευμάτων και γνωστός ως “Prince of the Pit”, γεννήθηκε στο Σικάγο, τον Ιανουάριο του 1949.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, δανείστηκε 1.600 δολάρια  και κατάφερε να τα μετατρέψει σε …. 350 εκατ.  δολάρια  σε περίπου έξι χρόνια (!). Αδιανόητο αλλά αληθινό.

Ο Ντένις έγινε “δρομέας” των εντολών  στο πάτωμα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων του Σικάγου σε ηλικία 17 ετών. Λίγα χρόνια αργότερα, άρχισε να διαπραγματεύεται για δικό του λογαριασμό στο MidAmerica Commodity Exchange, ένα βασικό επίπεδο όπου διαπραγματεύονταν «μίνι» συμβόλαια.

Δανείστηκε 1.600 δολάρια από την οικογένειά του, τα οποία αφού ξόδεψε τα  1.200 δολάρια  για μια θέση στο MidAmerica Commodity Exchange του έμειναν 400 δολάρια  σε επενδυτικό κεφάλαιο. Το 1970, οι συναλλαγές του αύξησαν τα 400 σε 3.000 δολάρια. Το 1973 το κεφάλαιό του ήταν πάνω από 100.000 δολάρια.

Έκανε κέρδος 500.000 δολαρίων από τα παράγωγα  σόγιας το 1974 και μέχρι το τέλος εκείνου του έτους ήταν εκατομμυριούχος και αυτό  μόλις στα είκοσι έξι του χρόνια. Εκείνη την εποχή το 1 εκατ. δολάρια είχε φυσικά  πολύ πιο μεγαλύτερη αξία από το σημερινό. Μετά από επανωτές και μελετημένες επενδύσεις στα παράγωγα έφτασε να είχε λίγο πρίν κλείσει το 1976 το απίστευτο ποσό των 350 εκατ. δολαρίων

Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειονότητα των άλλων επενδυτών, οι οποίοι ολοκλήρωναν γρήγορα τις συναλλαγές κατά τη διάρκεια μιας ημέρας διαπραγμάτευσης, ο Ντένις κατείχε θέσεις για μεγαλύτερες περιόδους, εξαλείφοντας τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις και διατηρώντας τες μεσοπρόθεσμα.

Πιστεύεται ότι ο Ντένις έφτασε το μικρό κεφάλαιό του σε αυτή τη διαστημική απόδοση  γιατί  όταν έπιανε μια τάση  άρχιζε και πυραμίδωνε  συνεχώς στο μέγιστο επιτρεπόμενο  της θέσεις του.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Austriacard Holdings: Υψηλή κερδοφορία στα έργα ψηφιοποίησης

admin

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin