Image default
Επιχειρήσεις

Τσαμάζ (ΟΤΕ): Δύσκολη χρονιά το 2022, θα ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις

Μια δύσκολη χρονιά, λόγω του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και των γεωπολιτικών προκλήσεων, αναμένει, όπως είναι φυσικό, η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ, πάρα ταύτα μιλώντας σε αναλυτές στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2022 εμφανίστηκε αισιόδοξη για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει.

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση επανέλαβε πως διατηρεί τους στόχους της για το 2022 και συγκεκριμένα την εκτίμηση για προσαρμοσμένες επενδύσεις περίπου στα 620 εκατ. Ευρώ και για ελεύθερες ταμειακές ροές περίπου σε 600 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, η συνολική αμοιβή προς τους μετόχους για το 2022 θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ και θα επιμεριστεί ισόποσα σε προτεινόμενο μέρισμα που αντιστοιχεί σε 0,558 ευρώ ανά μετοχή και σε πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών ύψους 250 εκατ. ευρώ περίπου.

Ο επικεφαλής του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ τόνισε παράλληλα πως ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να εφαρμόζει συστηματικές προσπάθειες συγκράτησης του κόστους, αλλά και θα συνεχίσει να υλοποιεί τις επενδύσεις σε υποδομές δικτύων τόσο στη σταθερή όσο και στη κινητή. Αναφορά έγινε, έπειτα από ερώτηση αναλυτή, και στα οφέλη από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας λόγω της δραστηριοποίησης του ΟΤΕ στον τομέα του ICT, η σημασία του οποίου αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά για τον Όμιλο τα επόμενα χρόνια. Ακόμη, έγινε λόγος για πρωτοβουλίες που αναμένεται να στηρίξουν τις θετικές επιδόσεις του Ομίλου τα επόμενα τρίμηνα, όπως η αναβάθμιση ταχυτήτων στις ευρυζωνικές υπηρεσίες σταθερής και τα εμπλουτισμένα πακέτα κινητής που ανακοινώθηκαν σήμερα και προσφέρουν περισσότερη φωνή και δεδομένα στους πελάτες του ΟΤΕ.

Συνολικά, οι κ.κ. Τσαμάζ και Μαζαράκης μίλησαν για ένα «στέρεο» πρώτο τρίμηνο ανάπτυξης, που θέτει τις βάσεις για μία επιτυχημένη χρονιά.

Σε ερώτηση αναλυτή για τη Ρουμανία και συγκεκριμένα για τα δημοσιεύματα σε ρουμανικά media περί αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για την Telekom Romania Mobile, η διοίκηση του ΟΤΕ επανέλαβε πως στόχος της είναι η σταθεροποίηση και ισχυροποίηση της δραστηριότητας και της χρηματοοικονομικής επίδοσης της ρουμανικής θυγατρικής, τονίζοντας παράλληλα πως εξετάζονται όλες οι επιλογές. Σημειώνεται πως στο πρώτο τρίμηνο τα συνολικά έσοδα της Telekom Romania Mobile διαμορφώθηκαν σε 78,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,6% σε ετήσια βάση.

Τέλος, ξανά σε ερώτηση αναλυτή για τις πληροφορίες περί επικείμενης συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Ολυμπιακού στη Super League με την Cosmote TV, o Μιχάλης Τσαμάζ με μια περίτεχνη ντρίπλα απάντησε πως επειδή το conference call ακούν και Έλληνες δημοσιογράφοι, αν απαντήσω θα επικεντρωθούν σε αυτό και δεν θα δώσουν προσοχή στα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου! «Οπότε ας το αφήσουμε για την επόμενη φορά»…

Διαβάστε επίσης:

Morgan Stanley: Επιφυλακτική για την πορεία των μετοχών – Πόσο πιθανή είναι η ύφεση στην Ευρώπη

«Κατρακύλα» για το ευρώ – Σε χαμηλό 20 ετών το κοινό νόμισμα (γραφήματα)

Σε χαμηλό 7μήνου η τιμή του χαλκού – Sell off και στα υπόλοιπα μέταλλα

Σχετικα αρθρα

Εγκαινιάστηκε το 30ο κατάστημα Pepco στην Ελλάδα

admin

Mytilineos-Data Youth: Ενδυνάμωση άνεργων νέων με ψηφιακές δεξιότητες

admin

MINERVA: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης του Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου

admin

Μινέρβα-Λαδένης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης του ΚΟΔ

admin

Υπέγραψαν Avramar-τράπεζες το δάνειο των 20 εκατ. ευρώ

admin

Brown Hotels: Στόχος τα 24 ξενοδοχεία μέχρι το 2025

admin

Οι πρώτες επενδύσεις του 2024 για την Premia Properties

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για καταβολή μερίσματος

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για μέρισμα με δικαίωμα επανεπένδυσης

admin

ΛΑΡΚΟ: Δέσμευση για παράταση των συμβάσεων εργασίας έως τις 12 Μαίου

admin

Bain & Company: Εμπιστοσύνη στη συνεχή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

admin

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Ο Ν. Μπήλιος αναλαβάνει Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων

admin