Image default
Επιχειρήσεις

Επίσημη έναρξη λειτουργίας του PwC Technology & Innovation Hub στην Πάτρα

Το νέο Technology & Innovation Hub στην Πάτρα εγκαινίασε η PwC Ελλάδας. Στόχος του εγχειρήματος είναι η ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και η ένταξη των πλέον εξελιγμένων λύσεων τεχνολογίας στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας, με αρωγό το οικοσύστημα τεχνολογίας της Δυτικής Ελλάδας.

Η τελετή εγκαινίων που σηματοδοτεί και την έναρξη των νέων γραφείων της PwC στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του Technology & Innovation Hub παρουσία αντιπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών ακαδημαϊκών και επιστημονικών φορέων καθώς και της ηγεσίας και μερίδας εργαζομένων της PwC Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στη τελετή παραβρέθηκαν οι Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Δυτικής Ελλάδας. Ο Μάριος Ψάλτης, CEO, PwC Ελλάδας απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ ο Κυριάκος Ανδρέου, Advisory Leader και Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, παρουσίασαν το όραμα και τις μελλοντικές δράσεις του Technology & Innovation Hub στις σύντομες ομιλίες τους.

Το PwC Technology & Innovation Hub φιλοδοξεί να αποτελέσει καταλύτη για την ευρύτερη αναβάθμιση του τεχνολογικού προφίλ της περιοχής συμπληρώνοντας την αλυσίδα αξίας που δημιουργούν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και οι κοιτίδες νεοφυών επιχειρήσεων.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία που ενισχύει την ηγετική θέση της PwC Ελλάδας στον τομέα της τεχνολογίας. Παράλληλα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες οργανισμών, φορέων και επιχειρήσεων να μετασχηματίσουν ψηφιακά τον τρόπο λειτουργίας τους μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που είναι στρατηγικά σχεδιασμένες και έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο.

Στο πλαίσιο του Technology & Innovation Hub θα αναπτυχθούν μεγάλης εμβέλειας projects, τα οποία άπτονται και στην υλοποίηση σημαντικών έργων τόσο ιδιωτικού όσο και δημόσιου χαρακτήρα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Ο Κυριάκος Ανδρέου, Αdvisory Leader, PwC Ελλάδας, δηλώνει σχετικά:

«Η επιτυχία του PwC Technology & Innovation Hub είναι στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία μας. Αφενός μεν φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ένας κόμβος καινοτομίας για την ανάπτυξη λύσεων που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς αφετέρου αποτελεί προπομπό εξελίξεων για την εταιρεία μας. Και αυτό γιατί εντάσσεται σε ένα νέο, καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας που προβλέπει τη δημιουργία αντίστοιχων γραφείων – δορυφόρων σε όλη την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό η PwC Ελλάδας κάνει πράξη το όραμά της να προσφέρει σε νέους από όλη τη χώρα τη δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης και σταδιοδρομίας σε ένα διεθνές ευέλικτο περιβάλλον εργασίας χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τις περιοχές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Επιπλέον, το γραφείο μας στην Πάτρα είναι ο οδηγός για τη δημιουργία του ελληνικού PwC Experience Center που θα λειτουργήσει σύντομα στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν καινοτόμο χώρο συνδημιουργίας, όπου μαζί με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας θα μπορούμε να σχεδιάζουμε τη λύση πολύπλοκων προβλημάτων, συνδυάζοντας επιχειρηματική οξυδέρκεια, ανθρωποκεντρική προσέγγιση και τεχνολογίες αιχμής, πάντα με γνώμονα τον τελικό χρήστη»

Ο Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, δηλώνει:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Technology & Innovation Hub έχει ήδη υποδεχθεί τους πρώτους εργαζόμενους, με στόχο μέσα στο 2023, να εργάζονται σε αυτό περισσότεροι από 35 άτομα, η πλειονότητα των οποίων θα προέλθουν από τον τοπικό πληθυσμό. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο ανάπτυξης του PwC Technology & Innovation Hub έχουν αναπτυχθεί ισχυρές συμμαχίες, τόσο με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα όσο και με τα ερευνητικά κέντρα της πόλης, με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινότητας που θα συμβάλλει εμπράκτως στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του ψηφιακού μετασχηματισμού.»

Ανάμεσα στους στρατηγικούς συμμάχους του Technology & Innovation Hub περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και το «Επιστημονικό Πάρκο Πατρών» και ήδη σχεδιάζονται από κοινού δράσεις με στόχο τη σύγκλιση και αντιστοίχιση των πραγματικών αναγκών της αγοράς και του εκπαιδευτικού συστήματος.

Διαβάστε ακόμη:

RWE: Πήρε το «πράσινο» για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό στη Δανία

ΡΑΕ (Δαγούμας): Αλλάζουν από τον επόμενο μήνα τα τιμολόγια ρεύματος – Θα επιστρέφονται χρήματα σε όσους εξαπατούνται

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί συγκρότημα – «φιλέτο» 3 κτιρίων στο κέντρο των Χανίων

Σχετικα αρθρα

Κέκροψ: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά €2,97 εκατ. για συμψηφισμό ζημιών

admin

ΕΥ: Ευέλικτο ωράριο με μια επιπλέον εβδομάδα άδειας για το προσωπικό της

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ:Την 1η Ιουλίου η καταβολή οφειλόμενων τόκων σε ομολογιούχους

admin

Q&R: Ανέλαβε νέο έργο πληροφορικής για το Υπουργείο Εξωτερικών

admin

ΣΕΠΕΕ: Αύξηση πωλήσεων και εξαγωγών ενδυμάτων το α’ 4μηνο 2022

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Την 1η Ιουλίου η καταβολή των τόκων του εταιρικού ομολόγου

admin

Αδελφοί Σαράντη – Estee Lauder: Διαζύγιο… χωρίς μακιγιάζ μετά από 21 χρόνια

admin

Χρηματιστήριο: Ενδεχόμενο επιτυχούς κίνησης προς τις 850 μονάδες

admin

Από σήμερα οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ από επιχειρήσεις του Πολιτισμού

admin

Γιώτης: Οι νέες επενδύσεις της ιστορικής εταιρείας και το ενδιαφέρον στη βόρεια Αφρική (pics)

admin

Ραντεβού διεθνών επιχειρηματικών αγγέλων με 20 ελληνικές startups στην Αθήνα

admin

Real Consulting: Πώς ανεβάζει τον πήχη έναν χρόνο μετά την είσοδό της στην ΕΝ.Α.

admin