Image default
Πολιτική

Ψευδοκράτος: Σχηματίστηκε η νέα τρικομματική «κυβέρνηση»

Η νέα τρικομματική «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους σχηματίστηκε υπό την «πρωθυπουργία» του Ουνάλ Ουστέλ. Η λίστα των μελών της «κυβέρνησης» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) – Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ) Κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ) ανακοινώθηκε στην ολομέλεια της λεγόμενης «βουλής».

Μετά την ανακοίνωση του σχηματισμού της νέας «κυβέρνησης» ακολουθεί η συζήτηση στην «βουλή» για το νέο «κυβερνητικό» πρόγραμμα και η διαδικασία της «ψήφου εμπιστοσύνης».

Τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται στην «βουλή», το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) και το Κόμμα του Λαού (ΚΛ) απείχαν από την έναρξη της διαδικασίας σχηματισμού «κυβέρνησης» στην «βουλή».

Στην νέα περίοδο, στο αξίωμα του «πρωθυπουργού» βρίσκεται ο κ. Ουστέλ, ο οποίος πρόσφατα διεκδίκησε ανεπιτυχώς την ηγεσία του ΚΕΕ. Το όνομα του κ. Ουστέλ ενεπλάκη στις αρχές της πανδημίας σε ένα σκάνδαλο που αφορούσε την παραβίαση της καραντίνας.

Στην νέα «κυβέρνηση» το ΔΚ ελέγχει την «αντιπροεδρία» και το «υπουργείο τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος». Το κόμμα των εποίκων, το ΚΑ, ελέγχει το «υπουργείο δημοσίων έργων και μεταφορών». Στην νέα «κυβέρνηση» συμμετάσχει μια «βουλευτής» του ΚΕΕ. Πρόκειται για την «υπουργό υγείας», Ιζλέμ Γκούρτσαγ Άλτουγρα.

Οι εκπρόσωποι της τουρκοκυπριακής αντιπολίτευσης ασκούν δριμύτατη κριτική στα κόμματα που συμμετάσχουν στην νέα «κυβέρνηση» με το σκεπτικό ότι ευθύνονται για το πολιτικό αδιέξοδο και ότι δεν πρόκειται να λύσουν σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι Τουρκοκύπριοι.

Ο αρχηγός του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Όζερσαϊ, αντιδρώντας στον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης», δια μέσου των μέσων κοινωνική δικτύωσης, δήλωσε ότι «έπαιξαν και γλέντησαν πριν από λίγο μόνοι τους στην βουλή. Είναι κρίμα το σημείο, στο οποίο οδήγησαν την αξιοπρέπεια του κράτους που ίδρυσαν οι Τουρκοκύπριοι μετά από τόσα χρόνια αγώνα», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Νωρίτερα ο αρχηγός της τουρκοκυπριακής αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ξεκαθαρίσει την αντίθεση του με την τροπή των πολιτικών εξελίξεων στα κατεχόμενα.

Ειδήσεις σήμερα:Τι σκότωσε την Κατερίνα και τον Μάριο στη Θεσσαλονίκη – Ερευνούν οι ιατροδικαστές του ΑΠΘΣτην Αττική τα τρία κρούσματα πιθανής ηπατίτιδας – Τα δύο παιδάκια χρειάστηκαν νοσηλείαΟ Τζόνσον διώχνει 91.000 δημόσιους υπαλλήλους

Subscribe to our News

* indicates required/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Προκλήσεις από Μπαχτσελί: Όσοι δεν έχουν αντίρρηση με τη στρατιωτικοποίηση νησιών, δεν έχουν δικαίωμα να μας κρίνουν

admin

Τσίπρας: Οι προειδοποιήσεις για την Τουρκία και η τριπλή «ανησυχία»

admin

Εξοπλιστικά: Τι σημαίνει το αίτημα της Αθήνας προς τις ΗΠΑ για τα F-35

admin

Το «παιχνίδι» των εκλογών ανά περιφέρεια και ανά κοινωνική ομάδα

admin

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ: Η ικανοποίηση και τα μηνύματα της Αθήνας

admin

Εξοπλιστικά: Τι σημαίνει το αίτημα της Αθήνα προς τις ΗΠΑ για τα F-35

admin

«Φρένο» Μπάιντεν στον Ερντογάν για το Αιγαίο – Υποσχέσεις και αστερίσκοι για τα F-16

admin

Πώς «διαβάζει» η Αθήνα τη συνάντηση που είχαν Ερντογάν – Μπάιντεν

admin

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για το Fuel Pass 2 – Τι περιλαμβάνει

admin

Βουλή: Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής

admin

Ανδρουλάκης: Απαράδεκτο το ΝΑΤΟ να οδηγείται από τους εκβιασμούς του Ερντογάν

admin

Δένδιας από Μαδρίτη: Η Ελλάδα ασκεί πολιτική αρχών

admin