Image default
Επιχειρήσεις

Intrakat: Αύξηση 23% του κύκλου εργασιών- Ιστορικά υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο

Intrakat: Αύξηση 23% του κύκλου εργασιών- Ιστορικά υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια ενημέρωση των αναλυτών και ξένων θεσμικών σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2021.

Κατά το 2021, και παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, η Intrakat ενίσχυσε σημαντικά την δραστηριότητά της με τον κύκλο εργασιών να ανέρχεται σε €214,8 εκ., καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 23% σε σχέση με το 2020. Το δε ανεκτέλεστο υπόλοιπο διαμορφώνεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα άνω του €1,13 δις.

Ωστόσο η παρατεταμένη επίδραση της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα, οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας με ελλείψεις πρώτων υλών και κυρίως οι ανεξέλεγκτες πληθωριστικές τάσεις σε βασικά υλικά των τεχνικών έργων (σίδηρο, χαλκό σκυρόδεμα πλαστικά ασφαλτικά πετρέλαιο κα) οδήγησαν στην καταγραφή ζημιογόνου αποτελέσματος.

Η Διοίκηση παρουσίασε την αναπτυξιακές προοπτικές της Intrakat καθώς συνέτρεξαν τρία πολύ σημαντικά νέα δεδομένα: Η απορρόφηση της ΓΑΙΑ ΑΝΕΜΟΣ ενεργειακής εταιρείας με δυναμικό άδειων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειες από ΑΠΕ άνω του 1,6 GW, η επιτυχής αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat κατά 51 εκ ευρώ και η έναρξη κατασκευής των πρώτων 100MW αιολικών πάρκων.

Παράλληλα η Διοίκηση εξέφρασε την αισιοδοξία της για τις μελλοντικές προοπτικές του κατασκευαστικού κλάδου δεδομένου ότι η αναμενόμενη εξομάλυνση του κόστους υλοποίησης τεχνικών έργων και η αύξηση των πωλήσεων από νέα έργα που συμβασιοποιούνται συνηγορούν στην θετική προοπτική για την επόμενη περίοδο.

Να σημειωθεί ότι λόγω της ακολουθούμενης συστηματικής πολιτικής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει επιτευχθεί ωρίμανση πολλών και μεγάλων έργων, γεγονός που αφορά όλο τον κατασκευαστικό κλάδο.

Παράλληλα η υιοθέτηση από πλευράς του υπουργείου της πρότασης του συνόλου του κατασκευαστικού κόσμου για ίδρυση παρατηρητηρίου τιμών θεωρούμε ότι θα λύσει οριστικά και μελλοντικές στρεβλώσεις. Το σύνολο των ανωτέρω άμεσων μέτρων συνδυαστικά με τις έκτακτες αναθεωρήσεις των βασικών υλικών ενσωμάτωσης που υιοθέτησε το υπουργείο ήταν πολύ σημαντικά για την συνέχιση των έργων και αναμένεται να επεκταθεί και σε περισσότερα υλικά ως αντίμετρο στις συνεχιζόμενες ανεξέλεγκτες πληθωριστικές τάσεις που επηρεάζουν την αγορά των κατασκευών παγκοσμίως.

Επίσης, η Διοίκηση της Intrakat παρουσίασε τον στρατηγικό της σχεδιασμό και ανέλυσε τις προοπτικές και τις κυριότερες εξελίξεις της χρονιάς που πέρασε για καθένα από τους βασικούς πυλώνες δραστηριότητας (δημόσια έργα υποδομών, έργα περιβάλλοντος/ΙοΤ, ΣΔΙΤ, παραχωρήσεις, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ανάπτυξη ακινήτων στον κλάδο τουρισμού).

Τέλος το 2021, ο Όμιλος Intrakat προχώρησε στην ανάπτυξη νέων μονάδων διαχείρισης της βιωσιμότητας και της κανονιστικής συμμόρφωσης, ενώ προώθησε την ανάπτυξη νέων συστημάτων για την καταγραφή και την διαχείριση των  πληροφοριών που σχετίζονται με ουσιώδη θέματα βιωσιμότητας και την Ευρωπαϊκή Ταξινομία για την Κλιματική Αλλαγή, ώστε να είναι εφικτή στο μέλλον τόσο η επαλήθευση των πληροφοριών, όσο και η σύγκριση με άλλες ομοειδείς και συναφείς επιχειρήσεις.

Στον Απολογισμό Βιωσιμότητας 2021, περιγράφεται η σύνδεση των ουσιωδών θεμάτων για τον Όμιλο και τους συμ-μετόχους του, όπως έχουν αναγνωρισθεί από την Διοίκηση του Ομίλου και αποτελούν την πυξίδα για την εξέλιξη της στρατηγικής και των πολιτικών που αφορούν την βιωσιμότητα και συνδέονται με συγκεκριμένους στόχους.

 

 • Intrakat
 • Ανεκτέλεστο υπόλοιπο
 • κύκλος εργασιών

  Σχετικα αρθρα

  Alpha Bank: Ισχυρή στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

  fastpath

  METRO ΑΕΒΕ: Αύξηση κατά 2,3% στις πωλήσεις το 2021 – Ανήλθαν σε €1,36 δισ.

  admin

  Τράπεζα της Ελλάδος: Νεότερη ενημέρωση από Ρουμανία για την ασφαλιστική City Insurance

  admin

  Eurobank: Tα 65 ορόσημα της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης έως το τέλος του έτους

  fastpath

  Premia Properties: Αποκτά τις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Δούκα με 20 εκατ. ευρώ

  admin

  Nova – Wind: Στηρίζει έμπρακτα το Πυροσβεστικό Σώμα με δωρεά πυροσβεστικού οχήματος και αναγκαίου εξοπλισμού (pic)

  admin

  H Vodafone φέρνει στην Ελλάδα το Disney+ στις 14 Ιουνίου

  admin

  Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ρεαλιστική αισιοδοξία μετά την αύξηση πωλήσεων και μεριδίων το 2021

  fastpath

  Δάνειο: Διαγραφή τραπεζικής οφειλής ποσοστού 83% σε εργαζόμενο

  fastpath

  Κόκκινα δάνεια: Ήχησαν τα πρώτα καμπανάκια

  admin

  Entersoft: Εξαγόρασε το 75% της BIT Software

  admin

  Premia: Αγοράζει τα κτίρια των Εκπαιδευτηρίων Δούκα – Στα 20 εκατ. ευρώ η επένδυση

  fastpath