Image default
Επιχειρήσεις

Intrakat: Τι περιλαμβάνει ο στρατηγικός σχεδιασμός του Ομίλου

Κατά το 2021, και παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, η Intrakat ενίσχυσε σημαντικά τη δραστηριότητά της με τον κύκλο εργασιών να ανέρχεται σε 214,8 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 23% σε σχέση με το 2020, σύμφωνα με την ετήσια ενημέρωση των αναλυτών και ξένων θεσμικών σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2021 της εταιρείας.

Το δε ανεκτέλεστο υπόλοιπο διαμορφώνεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα άνω του 1,13 δισ. ευρώ. Ωστόσο η παρατεταμένη επίδραση της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα, οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας με ελλείψεις πρώτων υλών και κυρίως οι ανεξέλεγκτες πληθωριστικές τάσεις σε βασικά υλικά των τεχνικών έργων (σίδηρο, χαλκό σκυρόδεμα πλαστικά ασφαλτικά πετρέλαιο κα) οδήγησαν στην καταγραφή ζημιογόνου αποτελέσματος.

Η Διοίκηση παρουσίασε τις αναπτυξιακές προοπτικές της Intrakat καθώς συνέτρεξαν τρία πολύ σημαντικά νέα δεδομένα: Η απορρόφηση της ΓΑΙΑ ΑΝΕΜΟΣ ενεργειακής εταιρείας με δυναμικό άδειων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειες από ΑΠΕ άνω του 1,6 GW, η επιτυχής αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat κατά 51 εκ ευρώ και η έναρξη κατασκευής των πρώτων 100MW αιολικών πάρκων.

Παράλληλα η Διοίκηση εξέφρασε την αισιοδοξία της για τις μελλοντικές προοπτικές του κατασκευαστικού κλάδου δεδομένου ότι η αναμενόμενη εξομάλυνση του κόστους υλοποίησης τεχνικών έργων και η αύξηση των πωλήσεων από νέα έργα που συμβασιοποιούνται συνηγορούν στην θετική προοπτική για την επόμενη περίοδο.

Να σημειωθεί ότι λόγω της ακολουθούμενης συστηματικής πολιτικής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει επιτευχθεί ωρίμανση πολλών και μεγάλων έργων, γεγονός που αφορά όλο τον κατασκευαστικό κλάδο. Παράλληλα η υιοθέτηση από πλευράς του υπουργείου της πρότασης του συνόλου του κατασκευαστικού κόσμου για ίδρυση παρατηρητηρίου τιμών θεωρείται ότι θα λύσει οριστικά και μελλοντικές στρεβλώσεις. Το σύνολο των ανωτέρω άμεσων μέτρων συνδυαστικά με τις έκτακτες αναθεωρήσεις των βασικών υλικών ενσωμάτωσης που υιοθέτησε το υπουργείο ήταν πολύ σημαντικά για την συνέχιση των έργων και αναμένεται να επεκταθεί και σε περισσότερα υλικά ως αντίμετρο στις συνεχιζόμενες ανεξέλεγκτες πληθωριστικές τάσεις που επηρεάζουν την αγορά των κατασκευών παγκοσμίως.

Επίσης, η Διοίκηση της Intrakat παρουσίασε τον στρατηγικό της σχεδιασμό και ανέλυσε τις προοπτικές και τις κυριότερες εξελίξεις της χρονιάς που πέρασε για καθένα από τους βασικούς πυλώνες δραστηριότητας (δημόσια έργα υποδομών, έργα περιβάλλοντος/ΙοΤ, ΣΔΙΤ, παραχωρήσεις, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ανάπτυξη ακινήτων στον κλάδο τουρισμού).

Τέλος το 2021, ο Όμιλος Intrakat προχώρησε στην ανάπτυξη νέων μονάδων διαχείρισης της βιωσιμότητας και της κανονιστικής συμμόρφωσης, ενώ προώθησε την ανάπτυξη νέων συστημάτων για την καταγραφή και την διαχείριση των πληροφοριών που σχετίζονται με ουσιώδη θέματα βιωσιμότητας και την Ευρωπαϊκή Ταξινομία για την Κλιματική Αλλαγή, ώστε να είναι εφικτή στο μέλλον τόσο η επαλήθευση των πληροφοριών, όσο και η σύγκριση με άλλες ομοειδείς και συναφείς επιχειρήσεις.

Στον Απολογισμό Βιωσιμότητας 2021, περιγράφεται η σύνδεση των ουσιωδών θεμάτων για τον Όμιλο και τους συμμετόχους του, όπως έχουν αναγνωρισθεί από τη Διοίκηση του Ομίλου και αποτελούν την πυξίδα για την εξέλιξη της στρατηγικής και των πολιτικών που αφορούν την βιωσιμότητα και συνδέονται με συγκεκριμένους στόχους.

Διαβάστε ακόμα:  

Τσίπρας: Η διαδικασία της Κυριακής 15/5 θα στείλει ισχυρό μήνυμα σε κυβέρνηση και πολιτικό σύστημα (vid)

Νova Cinema Odeon Γλυφάδα: Πώς ένα ακόμη σινεμά γίνεται σούπερ μάρκετ 

Φορο-bonus 30%-50% για 9 χρόνια σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αγρότες 

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Ισχυρή στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

fastpath

METRO ΑΕΒΕ: Αύξηση κατά 2,3% στις πωλήσεις το 2021 – Ανήλθαν σε €1,36 δισ.

admin

Τράπεζα της Ελλάδος: Νεότερη ενημέρωση από Ρουμανία για την ασφαλιστική City Insurance

admin

Eurobank: Tα 65 ορόσημα της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης έως το τέλος του έτους

fastpath

Premia Properties: Αποκτά τις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Δούκα με 20 εκατ. ευρώ

admin

Nova – Wind: Στηρίζει έμπρακτα το Πυροσβεστικό Σώμα με δωρεά πυροσβεστικού οχήματος και αναγκαίου εξοπλισμού (pic)

admin

H Vodafone φέρνει στην Ελλάδα το Disney+ στις 14 Ιουνίου

admin

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ρεαλιστική αισιοδοξία μετά την αύξηση πωλήσεων και μεριδίων το 2021

fastpath

Δάνειο: Διαγραφή τραπεζικής οφειλής ποσοστού 83% σε εργαζόμενο

fastpath

Κόκκινα δάνεια: Ήχησαν τα πρώτα καμπανάκια

admin

Entersoft: Εξαγόρασε το 75% της BIT Software

admin

Premia: Αγοράζει τα κτίρια των Εκπαιδευτηρίων Δούκα – Στα 20 εκατ. ευρώ η επένδυση

fastpath