Image default
Τοις Μετρητοίς

Έξι επενδυτικές ευκαιρίες για το … “τηγάνι”

ΟΠΑΠ… Έχει χάσει ένα -11.5% από τα πρόσφατα υψηλά των 14.69 ευρώ πλησιάζοντας σε μια ζώνη που ΄μπορεί να δώσει σημαντική επενδυτική ευκαιρία μιας που πλησιάζει και η μερισματική απόδοση μαμούθ του 10,7% ( μέρισμα 0,50 και επιστροφή 0,90 ευρώ).

Μάλιστα τελευταία κάποιες  πωλήσεις ποσοστώσεων λόγω αναδιαρθρώσεων από ξένα χαρτοφυλάκια προσφέρει ακόμα πιο χαμηλότερες τιμές. Ο ταλαντωτής Σχετικής Ισχύος (RSI) έχει περάσει κάτω από το 30 δηλώνοντας την oversold κατάσταση.

Quest… Έχει χάσει από τα υψηλά της έως και ένα -30% δίχως να έχει αλλάξει κάτι αρνητικό στον όμιλο. Το αντίθετο… Μάλιστα μετά τη πώληση της Cardlink έχει πλέον ένα καθαρό ταμείο στα 84,6 εκατ. ευρώ και ο Θόδωρος κάτι ετοιμάζει.

Εδώ ο δείκτης Σχετικής Ισχύος (RSI) έχει φτάσει σε επίπεδα που η ιστορία μας μας έχει μάθει να την αγοράζουμε με κλειστά μάτια.

Interlife… Από τις πιο φθηνές εταιρείες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Αποτιμάται στο ταμπλό 75 εκατ. ευρώ και έχει ίδια κεφάλαια 122 εκατ. ευρώ (!). Πως είπες;

Επίσης τα κέρδη προ φόρων για το 2021 ανέρχονται σε 18,12 εκατ. ευρώ, ενώ σωρευτικά η εταιρεία στη τελευταία 5ετία έχει συνολικά  κέρδη προ φόρων 94,2 εκατ. ευρώ. Απίστευτες επιδόσεις.

Έτσι φωνάζαμε μήνες ολόκληρους και για την Ευρωπαική Πίστη ώσπου ήρθε η Allianz και ξύπνησε κάποιους από το λήθαργο. Η εταιρεία  μάλιστα θα προχωρήσει και σε διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ/μετοχή. Κάτω από τα 4.20 είναι μια πολύ καλή επενδυτική ευκαιρία.

Ο κος Βοτσαρίδης πάντως τα έχει “πάρει” και αγοράζει συνεχώς.

Πλαστικά Θράκης…. Ε, όχι και έτσι. Εδώ η πτώση πλέον της μετοχής έχει χτυπήσει την απόλυτη υπερβολή χάνοντας πλέον ένα -57% από τα υψηλά. Η κεφαλαιοποίηση έχει κατέβει στα τάρταρα των 168 εκατ. ευρώ.

Παιδιά δεν έκλεισε το μαγαζί.

Ο όμιλος έχει κάνει μια τρελή εσωτερική αναδιάρθρωση στα οικονομικά του στοιχεία με  ταμειακές ροές που θα ζήλευαν και οι πλέον ισχυροί  φέρνοντας  τον όμιλο να έχει πλέον αρνητικό καθαρό  δανεισμό στα  -9.3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα μπορεί στις αρχές του 2022 να έχει πέσει σε τζίρο σε σχέση με το εκρηκτικό 2021 αλλά η μηχανή δεν πρόκειται να σταματήσει  θα συνεχίζει να παράγει κερδοφορία και μερίσματα. Τιμές μεταξύ των 4.10 με 3.60 ευρώ είναι σωστή επενδυτική κλωτσιά.

Unibios… Ο όμιλος έχει στα σκαριά μια πολύ σημαντική οικονομική είδηση που θα αλλάξει στο μέγιστο τα μεγέθη της και φυσικά τη κερδοφορία της.

Για να μη μακρηγορούμε τιμές κάτω από τα 0.60 ευρώ είναι σα να  κλέβετε εκκλησία.

Intralot… Ο χρόνος πιέζει αφάνταστα και οι κύριοι που προσπαθούν να σπρώξουν  τη μετοχή χαμηλότερα  για να αγοράσουν όσο το δυνατόν φθηνότερα πριν έρθει η ώρα της ΑΜΚ μάλλον έχουν αρχίσει να “ιδρώνουν” γιατί μέχρι τώρα ΔΕΝ τους έχουν πέσει τα κομμάτια που θέλουν.

Το αφεντικό από την άλλη δε καταλαβαίνει τίποτα και συνεχίζει να  μαζεύει “στρατηγικά” κομμάτια .

Τεχνικά η τιμή δείχνει ενδείξεις ανοδικής κίνησης μέσα στη ζώνη των 0.63 με 0.58 ευρώ πριν μπει η ΑΜΚ στις ράγες.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΒΙΟ, LAMDA, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΦΟΥΡΛΗΣ, ΚΡΙ ΚΡΙ, PROFILE: Στο κλείσιμο του μήνα

admin

INFO QUEST: Επίτευξη στόχου

admin

DJIA, SP500, NASDAQ: Σημειώσεις στη μεγάλη εικόνα

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τα “deals” καλά κρατούν

admin

ΔΤΡ, ΓΔ, FTSED, FTSEM: Πτωτική και η μεγαλύτερη εικόνα

admin

Που σταματά η κατρακύλα;

admin

Η πρώτη μαχαιριά

admin

ΓΔ: Ψάχνοντας ψύλλους στα άχυρα

admin

ΕΤΕ

admin

ΔΕΗ

admin

Σημειώσεις για LAMDA DEVELOPMENTκαι ΔΕΙΚΤΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

admin

ΓΔ

admin