Image default
Οικονομία

Έλον Μασκ: «Πάγωσε» το deal για το Twitter και πάει Ινδονησία για επενδύσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, σκέφτεται να επισκεφθεί την Ινδονησία για να εξερευνήσει επενδυτικές ευκαιρίες στην πλούσια σε πόρους χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει στρέψει, και πάλι, την προσοχή πάνω του μετά την ανακοίνωση ότι έχει βάλει «στην αναμονή» τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter, τουλάχιστον έως ότου έχει περισσότερες πληροφορίες στη διάθεσή του για τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών (spam bots) που έχουν δημιουργηθεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όσο περιμένει τα στοιχεία, συναντήθηκε το Σάββατο με τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο στις εγκαταστάσεις για την κατασκευαστή πυραύλων στη Μπόκα Τσίκα του Τέξας.  Κατά την συνάντηση ο Ουιντόντο προσκάλεσε στη χώρα του τον Μασκ.

«Ελπίζουμε τον Νοέμβριο, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση», απάντησε ο δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ουιντόντο.

Η Ινδονησία, όπου βρίσκονται μερικά από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα χαλκού, νικελίου και κασσίτερου στον κόσμο, διαφημίζει την αφθονία των φυσικών της πόρων για να προσελκύσει δισεκατομμύρια δολάρια από χρήματα ξένων επενδυτών.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει συζητήσει για πιθανές συνεργασίες με τις ομάδες του Μασκ τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ των πρότζεκτ που έχουν συζητηθεί είναι η ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων με την Tesla και για η δυνατότητα εγκατάστασης τοποθεσίας εκτόξευσης πυραύλων SpaceX στη χώρα, ωστόσο, δεν έχουν καταλήξει σε κάποια συμφωνία.

Σχετικα αρθρα

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Άλμα στις οικοδομικές άδειες το 2023

admin

ΕΚΤ: Φειδωλή, αλλά θετική για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

ΗΠΑ: Στο 3,4% αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη στο δ’ τρίμηνο του 2023 – Πτώση στις αιτήσεις ανεργίας 

admin

Συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος των ανατιμήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 2024

admin

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

admin

Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Ζαππείου Μεγάρου

admin

Κατά 12,7% μειώθηκε ο όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Δεκέμβριο

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 5,4% του βάρους φορτίων οδικών εμπορευματικών μεταφορών το γ’ τρίμηνο του 2023

admin

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Αύριο οι πληρωμές Μαρτίου

admin

Καλά νέα από την απασχόληση στη Γερμανία – Συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο η αύξηση των εργαζομένων

admin

Βρετανία: Σε ύφεση η οικονομία και στο δ’ τρίμηνο του 2023

admin