Image default
Αγορές

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των… ταραγμένων ευρωαγορών

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των… ταραγμένων ευρωαγορών

Πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας (16/5), καθώς οι παγκόσμιες αγορές προσπαθούν να… συνέλθουν και να ανακάμψουν από την αστάθεια της περασμένης εβδομάδας.

Οι μετοχές που σχετίζονται με κατασκευές και υλικά υποχωρούν 1,2% και οδηγούν τις απώλειες, ενώ αυτές του τομέα των τηλεπικοινωνιών αποτελούν εξαίρεση με άνοδο 0,8%.

Το αρνητικό άνοιγμα έρχεται έπειτα από μια ταραχώδη εβδομάδα για τις παγκόσμιες αγορές, αν και οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν κάποιο έδαφος, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις προοπτικές για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, ιδιαίτερα αφού η Φινλανδία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία ΝΑΤΟ. Θα είναι μια ιστορική κίνηση για τη σκανδιναβική χώρα, η οποία είχε μια πολιτική στρατιωτικής ουδετερότητας επί δεκαετίες μέχρι τώρα.

Η ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία θα «μεγιστοποιήσει» την ασφάλεια της Φινλανδίας μετά την άνευ προηγουμένου εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος Σαούλι Νιινίστο. Η Ρωσία προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι θα προχωρήσει σε «αντίποινα» εάν η Φινλανδία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά η Μόσχα δεν διευκρίνισε ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,37% στις 431,91 μονάδες.

Ο γερμανικός DAΧ υποχωρεί 0,58% στις 13.951,12 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,51% στις 6.330,17 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται πτωτικά 0,03% στις 7.414,86 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,14% στις 24.018 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη 0,22% στις 8.354,95 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει άνοδο 0,65% στις 5.742,11 μονάδες.

  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600
  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ

    Σχετικα αρθρα

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin

    Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή

    admin

    Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

    admin

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin