Image default
Οικονομία

Κι όμως. Η Lehman Brothers δεν έχει πεθάνει ακόμη

Ο Ντάριλ Ράτιγκαν πρωτοπήγε στη Lehman Brothers πριν από 18 χρόνια για μία τρίμηνη συνεργασία μέσω του δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργαζόταν τότε. Η επενδυτική τράπεζα του πρόσφερε εργασία πλήρους απασχόλησης στον βραχίονα επενδύσεων real estate στο Λονδίνο. Τέσσερα χρόνια αργότερα η τράπεζα ξαφνικά κατέρρευσε προκαλώντας μία βίαιη αλυσιδωτή αντίδραση και τελικά παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. 14 χρόνια μετά ο ίδιος βρίσκεται ακόμη εκεί σύμφωνα με ρεπορτάζ του -. 

REUTERS

Όπως αποδεικνύεται ο θάνατος των χρηματοπιστωτικών κολοσσών δεν είναι ούτε εύκολη ούτε γρήγορη υποθεση. Η Lehman Brothers έπεσε στον γκρεμό το 2008, αλλά ο οριστικός θάνατός της δεν έχει έρθει ακόμη. Και τούτο γιατί τα χρέη των πελατών προς αυτήν και τα χρέη τα δικά της προς τρίτους δεν μπορούν απλά να σβηστούν. Επαγγελματίες όπως ο Ράτιγκαν καλούνται να δουλέψουν μέσα σε συνθήκες χάους και να βρουν την άκρη για να ορίσουν ποιοι και πόσο θα πληρωθούν. 

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008 λίγες ώρες αφότου η Lehman κήρυξε χρεοκοπία ο Ράτιγκαν δεν ήξερε αν έχει ακόμη δουλειά. Κατανοούσε πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, αλλά και ήξερε πως σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιοι μένουν στη θέση τους για να βοηθήσουν στην ρευστοποίηση. Τελικά ήταν ένας από αυτούς. Οι λογιστές της PricewaterhouseCoopers χρειάζονταν τη βοήθεια λίγων εργαζομένων που γνώρισαν πού βρίσκονται όλα τα έγγραφα, πού υπάρχει αξία και πώς αυτή μπορεί να διατηρηθεί. 

Τα τελευταία δύο χρόνια τα πέρασε κατά κύριο λόγο εργαζόμενος από το σπίτι του λόγω της πανδημίας. Πλέον εργάζεται σε έναν μικρό χώρο που διατηρεί η Lehman στο Λονδίνο. Σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε αυτός και ο κύκλος του Ράτιγκαν στη Lehman θα κλείσει. Η ίδια η εταιρεία θα είναι και επισήμως «νεκρή». Το μόνο που απομένει πριν το οριστικό αντίο είναι η ολοκλήρωση δύο δικαστικών υποθέσεων, μία στη Λονδίνο και μία άλλη στη Νέα Υόρκη. 
-

Σχετικα αρθρα

Αέριο: Σε λειτουργία εντός Ιουλίου η νέα δεξαμενή στη Ρεβυθούσα

admin

3 + 1 τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα από την ασφάλεια μηχανής

admin

Επίδομα Παιδιού – Α21: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ

admin

Ευ. Μαρινάκης – Αγγ. Φράγκου για τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στη ναυτιλία

admin

ΤτΕ: Μειώθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων τον Μάιο

admin

UBS: Τον Σεπτέμβριο το «ταβάνι» του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη – Στο 9%

admin

Ευρωζώνη: Αυξήθηκαν τα επιτόκια των τραπεζικών δανείων τον Μάιο

fastpath

Tesla: Απογοητευτικό β’ τρίμηνο παραδόσεων, με πτώση 18%

admin

Tο φυσικό αέριο κινητήρια δύναμη στον Νέο Ψυχρό Πόλεμο

admin

Ευρώ: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών έναντι του δολαρίου

admin

Economist 2022: Αμετάβλητη η πρόβλεψη του για την ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2022 -Στο 4%

fastpath

Πετρέλαιο: «Κατάρρευση» των τιμών βλέπει η Citi στο σενάριο ύφεσης

admin