Image default
Επιχειρήσεις

Σταϊκούρας: Σύμπτωση απόψεων με τους φορείς της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας

«Η αναγνώρισή σας πως το σχέδιο νόμου έχει γενναία, καινοτόμα, ισχυρά και σημαντικά κίνητρα, αποδεικνύουν και καταδεικνύουν την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στους εκπροσώπους των φορέων κατά την ακρόασή τους στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στο νομοσχέδιο για τα «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών»

Ο υπουργός τόνισε πως «δεν θεωρούμε ότι με το παρόν σχέδιο νόμου επιλύονται όλα τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας και του επιχειρείν και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γι’ αυτό απαιτείται ένα πλέγμα πρωτοβουλιών, αλλά θα συμφωνήσουμε ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Μειώσεις φόρων και εισφορών

Ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «είτε μιλούμε για μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών είτε μιλούμε για διαρθρωτικές αλλαγές που βοηθούν το επιχειρείν ή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους ή για τα κίνητρα που δίνονται με το παρόν σχέδιο νόμου, όλα συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι είναι συμπληρωματικά εργαλεία στο να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις προκειμένου αυτές με τη σειρά τους να δημιουργήσουν πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης και να ενισχυθεί ακόμα περαιτέρω η κοινωνική συνοχή».

Ο υπουργός Οικονομικών ακούγοντας τις παρατηρήσεις των κομμάτων και των φορέων, είπε πως αυτές «εδράζονται σε δύο πυλώνες: Στο πρόβλημα και στη λύση» και προσέθεσε: «Για το πρόβλημα, νομίζω ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων, για τη λύση υπάρχει σύμπτωση απόψεων μεταξύ φορέων και κυβέρνησης».

Το πρόβλημα και η λύση

Το πρόβλημα, εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, «είναι το μέγεθος των επιχειρήσεων που πολλές φορές συνδυάζεται και συνοδεύεται από χαμηλή ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα, μη επάρκεια θέσεων απασχόλησης που δυνητικά θα μπορούσαν να καλυφθούν, χαμηλή τραπεζική χρηματοδότηση και φοροδιαφυγή». Για την επίλυση του προβλήματος, ανέφερε ο υπουργός, «υπάρχει σύμπτωση απόψεων» και πολλές από τις προτάσεις των φορέων αλλά και των κομμάτων θα τις εξετάσουμε όπως έχουμε κάνει πολλές φορές.

Υπογράμμισε όμως ότι από τις τοποθετήσεις ορισμένων ειδικά φορέων έγινε ξεκάθαρο ότι δεν ισχύει ο ισχυρισμός που ακούστηκε χθες από κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης ότι το νομοσχέδιο αυτό βοηθά τη μεγάλη επιχειρηματικότητα και όχι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι και ο στόχος μας.

Ο υπουργός, απευθυνόμενους στους φορείς είπε: «Χαίρομαι γιατί από αυτά που είπατε ουσιαστικά συγκράτησα τέσσερις λέξεις: γενναία, καινοτόμα-ισχυρά, σημαντικά κίνητρα. Αυτές οι τέσσερις λέξεις που εσείς χρησιμοποιήσατε για να τοποθετηθείτε επί του νομοσχεδίου, αποδεικνύουν και καταδεικνύουν την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης».

Σχετικα αρθρα

Παπουτσάνης: Ισχυρή ανάπτυξη το α’ εξάμηνο 2022 – Αύξηση 39% στον κύκλο εργασιών

admin

Ryanair: Ο Ιούνιος έφερε τη μεγαλύτερη κίνηση στην ιστορία της

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ολοκληρώθηκε η διάθεση των κεφαλαίων του ΚΟΔ ύψους €250 εκατ.

admin

Ο Γιώργος Λεβέντης διευθύνων σύμβουλος των εταιριών ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV ΚΑΙ ANTENNA STUDIOS

admin

ΟPAP Store App: H νέα ψηφιακή εμπειρία στα καταστήματα ΟΠΑΠ (pics)

admin

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για κύρωση της Σύμβασης Ελληνικού Δημοσίου – ΤΡΑΙΝΟΣΕ

admin

Εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» 2021-2027

admin

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Geocycle Ελλάς δίνει λύση στη διαχείριση φυτικών αποβλήτων

admin

Ημέρα Καριέρας – Randstad: Διαθέσιμες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες καριέρας στον τομέα της υγείας

admin

Διαδικτυακή κατάθεση δελτίων με λίγα κλικ για τα 2,3 εκατ. ευρώ του ΤΖΟΚΕΡ

admin

SKY express: Στο Aviation Event για τις προκλήσεις του κλάδου στη μετά-covid εποχή

admin

PwC Ελλάδας: Ενίσχυση της διοικητικής ομάδας με δύο νέους Partners

admin