Image default
Τοις Μετρητοίς

ΔΕΗ: Με υψηλότατο discount 53%

Η μετοχή της ΔΕΗ έχει χάσει “περιέργως” μέσα σε λίγες μέρες  άλλο ένα -30%  φθάνοντας αισίως στο -44% από τα υψηλά της. Μάλιστα  κάτω από τα 7 ευρώ έχει φάει  πωλήσεις άνω των 11 εκατ. τεμαχίων φτάνοντας έως τα 6,175 ευρώ όπου αντικατοπτρίζει  μια κεφαλαιοποίηση στα 2,358 δισ. ευρώ (!)

Το εκκωφαντικό όμως στοιχείο είναι ότι η ΔΕΗ σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της 31/12/2021 έχει πλέον ίδια κεφάλαια της τάξεως των 5,078 δισ. ευρώ πράγμα που σημαίνει ότι διαπραγματεύεται με ένα discount  -53%.  Τα δε ταμειακά διαθέσιμα των 2,886 δισ. ευρώ ξεπερνούν κατά 528 εκατ. ευρώ τη κεφαλαιοποίηση στο ταμπλό.

Επίσης οι εν δυνάμει πωλητές  «παίζοντας» πτωτικά με όλο τους το είναι την ενεργειακή κρίση έχουν ξεχάσει τελείως την ύπαρξη της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. όπου μέσα από συνεχόμενες επενδύσεις  εκατομμυρίων είχε ανεβάσει στο τέλος του 2021 την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα 373.776MWh έναντι 297.337MWh το 2020  υπόσχοντας μια ακόμα πιο εκρηκτική συνέχεια μέσα στην επόμενη  διετία.

Απλά για τους τύπους να αναφέρουμε τις υπογραφές συμφωνητικού συνεργασίας με το γερμανικό όμιλο RWE και τις Ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες  Πίβοτ, Τείχιο και Μπαλιάγα για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος ως 4GW. Παράλληλα καλό είναι να μη λησμονούμε  την υπογραφή μνημονίου Συναντίληψης (Memorandum of Understanding-MOU) με την Motor Oil  για τη διαμόρφωση του πλαισίου και την υλοποίηση μέσω κοινοπρακτικού σχήματος  έργων στον πολλά υποσχόμενο τομέα του πράσινου υδρογόνου.

Προσέξτε εδώ γιατί μετά το deal μεταξύ ΕΛΛΑΚΤΩΡ – Motor Oil  η αγορά βρίσκεται σε έντονο επενδυτικό αναβρασμό υπεραξιών  υπό  τη συμμετοχή ισχυρών επενδυτών ( Macquarie,  BC Partners ) και  πράσινων ομίλων όπως της  ΤΕΝEΡΓΑ, της Intrakat και φυσικά της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ.

Υπεραξίες οι οποίες δεν έχουν ούτε κατά διάνοια υπολογιστεί  στη ΔΕΗ των 2,4 δισ. ευρώ.

Διαγραμματικά τώρα η μετοχή μετά τη καθοδική διάσπαση της στήριξης των 7,30 με 7,05 ευρώ έχει βρεθεί πάνω στην πολύ ισχυρή περιοχή στήριξης των 6,35 με 6,10 ευρώ. Περιοχή από όπου στα τέλη του 2020  άνοιξε ο μεγάλος ανηφορικός δρόμος προς τα υψηλά των 11 ευρώ.

Το επίπεδο αυτό προσφέρεται για σημαντικές  αγοραστικές κινήσεις έχοντας ως χορηγό το τεχνικό ταλαντωτή Coppock Curve όπου βρίσκεται για πρώτη φορά μετά από το Μάρτιο του 2020 σε τέτοια υπερπουλημένα επίπεδα. Στατιστικώς από αυτά τα επίπεδα τιμών τεχνικού ταλαντωτή έρχεται ισχυρή ανοδική ανάταση. Διαγραμματικά πάντως μετά την επαφή με τα 6,175 ευρώ μπορεί να προκληθεί ανοδική κίνηση «εξαέρωσης» προς τα 7,05 ευρώ.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin

Ευρωσύμβουλοι: Ο τεχνολογικός όμιλος που ετοιμάζει ισχυρό deal

admin

Fourlis Group: Έτοιμος να υλοποιήσει στο μέγιστο το αναπτυξιακό του πλάνο

admin

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε ηγετικό παίκτη καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

“Φθηνότερη” τράπεζα στην Ευρώπη η Alpha Bank

admin

Όταν οι ΑΕΕΑΠ πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

admin

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

admin