Image default
Πρώτο Θέμα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες της Γερμανίας για απεξάρτηση από τη Ρωσία 

Η πρώην καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε μια τελετή για την έναρξη του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream το 2011.

Μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας τον Δεκέμβριο, ο Robert Habeck ζήτησε από τους ανώτερους αξιωματούχους του μια λεπτομερή αξιολόγηση της εξάρτησης της χώρας του από τη ρωσική ενέργεια. Το αποτέλεσμα τον συγκλόνισε.

Η χώρα βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες για την τροφοδοσία οχημάτων και εργοστασίων και τη θέρμανση κατοικιών, και δεν υπήρχε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την εξασφάλιση άλλων προμηθειών, είπε ο κ. Χάμπεκ. Η κυβέρνηση δεν είχε βιώσιμη εναλλακτική λύση στις ρωσικές εισαγωγές.

Ο κ. Χάμπεκ είχε έρθει στην εξουσία μετά από εκστρατεία για τον περιορισμό των δεσμών της Γερμανίας με το καθεστώς του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν , οι οποίες, όπως είπε, ήταν αβάσιμες καθώς η Ρωσία γινόταν όλο και πιο αυταρχική και μαχητική απέναντι στην Ουκρανία και τη Δύση. Μόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είπε, συνειδητοποίησε το τεράστιο έργο.

«Σκέφτηκα μέσα μου «η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι μια καταστροφή», είπε ο κ. Habeck σε μια συνέντευξη. «Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη για τη διαιώνιση αυτής της απόλυτης, τρομερής αδυναμίας».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε όλες τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα από τον Αύγουστο και συζητά μια επικείμενη απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου , η οποία μπορεί να έρθει σε λίγες μέρες. Αξιωματούχοι έχουν πει ότι θα αντιμετωπίσουν τις εισαγωγές φυσικού αερίου σε μεταγενέστερο στάδιο, σε μεγάλο βαθμό λόγω της εξάρτησης της Γερμανίας και άλλων.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στο εμπόριο φυσικού αερίου με την Ευρώπη, κάτι που ο κ. Χάμπεκ είπε ότι θα μείωνε τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία κατά 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως, που ισοδυναμεί με περίπου το 3% των ετήσιων εξαγωγών φυσικού αερίου της Ρωσίας στη χώρα.

Κατασκευαστικές εργασίες στον πλωτό τερματικό σταθμό LNG στο Wilhelmshaven αυτόν τον μήνα.

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο», είπε ο κ. Χάμπεκ.

Όταν η Άνγκελα Μέρκελ παραιτήθηκε από την καγκελάρια της Γερμανίας στα τέλη του περασμένου έτους, οι πολιτικές της για να εξασφαλίσει φθηνή ενέργεια είχαν ως αποτέλεσμα οι ρωσικές εισαγωγές να αντιστοιχούν στο 55% της κατανάλωσης φυσικού αερίου της χώρας, το 50% της κατανάλωσης άνθρακα και το 35% της κατανάλωσης πετρελαίου. Η Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού φυσικού αερίου στον κόσμο και μία από τις χώρες που εξαρτώνται περισσότερο από τη ρωσική ενέργεια στην ΕΕ.

Τις εβδομάδες μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, το Βερολίνο έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια χρήματα από τους φορολογούμενους για να περιορίσει την ενεργειακή του εξάρτηση από τη Ρωσία, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο των ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στη Μόσχα στη Γερμανία, αλλάζοντας νόμους για να επιταχύνει τις βαριές διαδικασίες σχεδιασμού και εξασφαλίζοντας νέες διεθνείς προμήθειες.

Ο κ. Habeck είπε επίσης στις επιχειρήσεις και τους ψηφοφόρους να προετοιμαστούν για μόνιμες αυξήσεις στις τιμές και πιθανές ελλείψεις τον επόμενο χειμώνα.

Πολλοί οικονομολόγοι είπαν ότι οι περικοπές θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τη βαριά στη μεταποίηση, και προσανατολισμένη στις εξαγωγές οικονομία της Γερμανίας, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, μετά από δύο δεκαετίες αδιάκοπης ανάπτυξης.

Η φθηνή ενέργεια , ειδικά το φυσικό αέριο, ήταν απαραίτητη για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, δήλωσαν επιχειρηματικοί οργανισμοί, προειδοποιώντας ότι πολλοί κατασκευαστές θα μπορούσαν να κλείσουν χωρίς αυτήν. Ορισμένοι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γερμανίας θα μπορούσε να μειωθεί έως και 6% εάν σταματήσουν οι ρωσικές παραδόσεις.

Ορισμένοι επιχειρηματικοί ηγέτες έχουν παραπονεθεί για την επίδραση των υψηλότερων τιμών της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του Martin Brudermüller , διευθύνοντος συμβούλου του γερμανικού γίγαντα χημικών BASF SE , ο οποίος είπε ότι ο τερματισμός των εισαγωγών θα φέρει τη γερμανική οικονομία στη μεγαλύτερη κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση της Γερμανίας είναι να προσαρμόσει το επιχειρηματικό μοντέλο: η φθηνή ρωσική ενέργεια έχει εξαφανιστεί, όπως και το γερμανικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», δήλωσε η Simone Tagliapietra, επίκουρη καθηγήτρια ενέργειας στο ευρωπαϊκό παράρτημα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ο κ. Χάμπεκ είναι ηγετικό μέλος του Κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας, το οποίο επί χρόνια έκανε έκκληση από τα έδρανα της αντιπολίτευσης να σταματήσουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων που προκαλούν την θέρμανση του κλίματος . Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, με την κρίση της Ουκρανίας επίκειται, βρέθηκε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να εξασφαλίσει νέα συμβόλαια πετρελαίου και φυσικού αερίου και πιέζει για τον εκσυγχρονισμό διυλιστηρίων σχεδιασμένων να επεξεργάζονται μόνο ρωσικό πετρέλαιο. Έχει διοχετεύσει δισεκατομμύρια ευρώ στην κατασκευή νέων κόμβων εισαγωγής φυσικού αερίου και ενός δικτύου αγωγών για τη διοχέτευση καυσίμων σε ολόκληρη τη χώρα.

Μία από τις πρώτες του κινήσεις -ακόμα και πριν από την εισβολή στην Ουκρανία- ήταν να αντικαταστήσει ολόκληρο το ανώτατο κλιμάκιο του υπουργείου του, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τους 11 γενικούς διευθυντές του. Οι νέοι αξιωματούχοι, άλλοι νεότεροι, ανυψωμένοι από χαμηλότερα κλιμάκια, άλλοι από το εξωτερικό, άρχισαν να αντιστρέφουν εδραιωμένη πολιτική δεκαετιών. Πολλοί από τους βετεράνους του υπουργείου που αντικαταστάθηκαν είχαν βοηθήσει στη διαμόρφωση και συνέχισαν να πιστεύουν στις φιλικές προς τη Ρωσία εμπορικές πολιτικές της εποχής της Μέρκελ.

Στις 11 εβδομάδες από την έναρξη του πολέμου, η γερμανική κυβέρνηση λέει ότι η εξάρτηση της χώρας από τον ρωσικό άνθρακα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έχει μειωθεί στο 8%, 12% και 35% αντίστοιχα. Ο ρωσικός άνθρακας και το πετρέλαιο θα μπορούσαν να καταργηθούν πλήρως μέχρι τα τέλη Μαΐου, είπε ο κ. Χάμπεκ, ενώ οι αποστολές φυσικού αερίου της Μόσχας θα μπορούσαν να αντικατασταθούν μέχρι το επόμενο έτος. Η χώρα έχει βρει εναλλακτικές πηγές, ενώ οι άνθρωποι έχουν επίσης περικόψει τη χρήση.

Ο κ. Habeck αναγνώρισε ότι υπάρχουν ακόμη πολλές προκλήσεις μπροστά. “Υπάρχουν τόσα πολλά αν και αλλά… Δεν πρόκειται να γιορτάσω μέχρι να ρέουν αξιόπιστα το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο και δεν είμαστε ακόμα εκεί”, είπε.

Ο έρωτας της χώρας με τη ρωσική ενέργεια χρονολογείται από τον Ψυχρό Πόλεμο, όταν η Δυτική Γερμανία προμήθευε τη Σοβιετική Ένωση με χάλυβα για την κατασκευή αγωγών με αντάλλαγμα φθηνό φυσικό αέριο. 

Επιταχύνθηκε σημαντικά κατά τη 16χρονη βασιλεία της κας Μέρκελ ως καγκελαρίου. Ενώ ο κ. Πούτιν γινόταν πιο αυταρχικός και επιθετικός, οι κυβερνήσεις της κας Μέρκελ υποστήριξαν την κατασκευή δύο αγωγών φυσικού αερίου μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας — Nord Stream 1 και 2. Οι διοικήσεις της προχώρησαν επίσης σε δύο μεγάλες αγορές μετά την εισβολή του κ. Πούτιν στην Ουκρανία για την πρώτη χρόνο και προσάρτησε την Κριμαία το 2014. Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom PJSC απέκτησε τη μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη και η ρωσική κρατική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου Rosneft απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο σε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου της Ευρώπης, και τα δύο στη Γερμανία.

«Υποφέρουμε τις συνέπειες εάν επιτρέψουμε σε μια ρωσική ενεργειακή εταιρεία να αποκτήσει τόσο ισχυρή επιρροή στον εφοδιασμό μας», καταλήγει μια κυβερνητική έκθεση αυτόν τον μήνα, αναφερόμενη στη Rosneft.

Μέχρι τη στιγμή που τα στρατεύματα της Μόσχας πέρασαν στην Ουκρανία φέτος, το Βερολίνο πλήρωνε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ, ή περίπου 208 εκατομμύρια δολάρια, την ημέρα στη Ρωσία για ενέργεια, αμβλύνοντας τον αντίκτυπο των δυτικών οικονομικών κυρώσεων που ακολούθησαν την εισβολή.

Ο κ. Habeck δεν είχε κανένα πρόβλημα με την εξάλειψη των εισαγωγών ρωσικού άνθρακα, καθώς η παγκόσμια προσφορά είναι άφθονη και η ίδια η Γερμανία έχει τεράστια αποθέματά του που είναι εύκολα προσβάσιμα και μεταφέρονται.

Για το πετρέλαιο, η Γερμανία βασιζόταν για δεκαετίες στις παραδόσεις από τη Ρωσία μέσω αποκλειστικών αγωγών. Τα λιμάνια της Γερμανίας είχαν περιορισμένη χωρητικότητα να φιλοξενήσουν υπερδεξαμενόπλοια από άλλους προμηθευτές και δεν είχαν σωλήνες για τη μεταφορά τους από την ακτή σε όλη τη χώρα. Τα περισσότερα από τα εμπορευματοκιβώτια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πετρελαίου με τρένο είχαν επίσης απορριφθεί, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι.

Ο κ. Habeck είπε ότι η τεχνογνωσία του υπουργείου του στην προμήθεια εναλλακτικών προμηθειών πετρελαίου ήταν τόσο περιορισμένη όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του που προσέγγισε στελέχη της Shell PLC και της TotalEnergies SE καθώς και ανεξάρτητους αναλυτές για συμβουλές, αναθέτοντας τελικά μια μελέτη για τον εντοπισμό εναλλακτικών μέσων προμήθειας.

Νέα συμβόλαια που συνήφθησαν με τη Νορβηγία και τα κράτη του Κόλπου βοήθησαν τον κ. Habeck να μειώσει γρήγορα τις ρωσικές προμήθειες. Αλλά η μεταφορά ήταν ένα πρόβλημα και το βασικό διυλιστήριο Schwedt στην ανατολική Γερμανία, το οποίο προμηθεύει το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων αυτοκινήτων, αεροπλάνων και θέρμανσης της περιοχής, ελεγχόταν από τη Rosneft. Αξιωματούχοι του Βερολίνου δήλωσαν ότι η ρωσική εταιρεία δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τη διύλιση μη ρωσικού πετρελαίου.

Μέρος της λύσης θα μπορούσε να βρίσκεται στο Γκντανσκ της Πολωνίας, στο λιμάνι της Βαλτικής Θάλασσας κοντά στα γερμανικά σύνορα. Έχει την ικανότητα να δέχεται υπερδεξαμενόπλοια από νέες πηγές και συνδέεται με το διυλιστήριο μέσω του ρωσικής κατασκευής αγωγού Druzhba ή Friendship. Η Πολωνία έχει τον έλεγχο του τμήματος του αγωγού που διασχίζει το έδαφός της.

ο διυλιστήριο πετρελαίου που ελέγχεται από τη Rosneft στο Schwedt 

Τον Φεβρουάριο, ο κ. Habeck ταξίδεψε στην Πολωνία για να ζητήσει βοήθεια από την Πολωνή ομόλογό του, Anna Moskwa, σύμφωνα με αξιωματούχους και των δύο χωρών. Η Πολωνία ήταν πρόθυμη να βοηθήσει υπό έναν όρο: ο Schwedt θα έπρεπε να αφαιρεθεί από τη Ρωσία. Η Πολωνία, η οποία έχει ήδη σχεδόν εξαλείψει τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες, ήθελε η Γερμανία να προχωρήσει στον τερματισμό των ρωσικών εισαγωγών.

Γερμανοί αξιωματούχοι είπαν ότι προς το παρόν δεν έχουν τη νομική εξουσία να εθνικοποιήσουν τον Schwedt. Ένας νέος νόμος αναμένεται να ψηφιστεί αυτόν τον μήνα που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία όπως το διυλιστήριο Schwedt, και η υιοθέτηση κυρώσεων πετρελαίου από την ΕΕ κατά της Ρωσίας θα μπορούσε επίσης να αλλάξει τη θέση της.

«Η Ανατολική Γερμανία και η δυτική Πολωνία θεωρούνται πλέον ως μία ζώνη εφοδιασμού», είπε ο κ. Habeck. «Η Ευρώπη ενώνεται και μαθαίνουμε πώς να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον».

Πολωνοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τα περιγράμματα της συμφωνίας, αλλά είπαν ότι δεν θα σχολιάσουν δημόσια μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα της ιδιοκτησίας του διυλιστηρίου.

Ο κ. Χάμπεκ είπε ότι το πιο δύσκολο μέρος της αποστολής του να αποδεσμεύσει τη Γερμανία από τη ρωσική ενέργεια είναι να τερματίσει την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο, το οποίο παρέχεται κυρίως από τη Ρωσία μέσω του αγωγού Nord Stream 1. Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 ήταν έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία, αλλά η Γερμανία τον ανεστειλε όταν η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία. Η Γερμανία παρείχε αποφασιστική υποστήριξη τα τελευταία 16 χρόνια για την ανάπτυξη των αγωγών, οι οποίοι συνολικά κόστισαν περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο πρώτος αγωγός συμφωνήθηκε λίγο πριν ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ αντικατασταθεί από την κα Μέρκελ το 2005. Μόνο εβδομάδες μετά την αποχώρησή του από τα καθήκοντά του, ο κ. Σρέντερ, προσωπικός φίλος του κ. Πούτιν, ανέλαβε μια ανώτερη θέση στη Nord Stream και έγινε ο υψηλότερος -προφίλ λομπίστας της Gazprom και της Rosneft, με πρόσβαση σε κορυφαίους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και των ανώτερων βοηθών του.

Η Γερμανία εξαρτάται ιδιαίτερα από το φυσικό αέριο λόγω των προηγούμενων αποφάσεων για σταδιακή κατάργηση των πυρηνικών σταθμών και των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα. Η μεταφορά του καυσίμου είναι πιο δύσκολη από το πετρέλαιο, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ανταλλαγή προμηθευτών.

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας και τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας ανέλαβε προσωρινά τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Gazprom στη χώρα στις 4 Απριλίου, αφού η εταιρεία μεταβίβασε τον έλεγχο των γερμανικών επιχειρήσεών της σε μια προηγουμένως άγνωστη εταιρεία της Μόσχας  για άγνωστους λόγους, δύο δήλωσαν Γερμανοί αξιωματούχοι. Δεδομένου ότι η ξένη ιδιοκτησία στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων απαιτεί γερμανική έγκριση, η κίνηση έδωσε στη ρυθμιστική αρχή την ευκαιρία να αναλάβει τον έλεγχο του εμπορίου και της αποθήκευσης φυσικού αερίου της Gazprom στη χώρα.

Η Gazprom είχε αφήσει τις γερμανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου σε μεγάλο βαθμό άδειες πριν από τον περασμένο χειμώνα. Ένας βοηθός του κ. Scholz είπε ότι το Βερολίνο είχε αρχίσει να σκέφτεται να αναλάβει την εγκατάσταση επειδή υποψιαζόταν ότι οι κενές δεξαμενές είχαν σχεδιαστεί για να δώσουν στον κ. Πούτιν επιπλέον διπλωματικό μοχλό καθώς ετοιμαζόταν να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Για να απομακρυνθεί από τον ρωσικό εφοδιασμό, ο κ. Habeck εργάζεται για την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, ή LNG, από προμηθευτές όπως οι ΗΠΑ και το Κατάρ. Ωστόσο, το LNG ταξιδεύει με πλοίο προτού αεριοποιηθεί εκ νέου σε ειδικές λιμενικές εγκαταστάσεις που δεν διαθέτει επί του παρόντος η Γερμανία.

Πριν από τον πόλεμο, ο κ. Habeck είπε ότι του είπαν ότι η κατασκευή ενός τερματικού σταθμού LNG στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας της Γερμανίας θα διαρκούσε τέσσερα χρόνια, εάν όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο. Η χώρα συζητούσε εδώ και καιρό δύο τέτοιους τερματικούς σταθμούς, αλλά όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, χρειαζόταν κάτι πιο γρήγορο.

Οι νέοι αξιωματούχοι του κ. Χάμπεκ είχαν μια λύση: γιγάντια πλοία γνωστά ως πλωτοί τερματικοί σταθμοί LNG που θα μπορούσαν να τεθούν σε λειτουργία μέσα σε λίγους μήνες. Υπάρχουν 48 τέτοιες εγκαταστάσεις στον κόσμο και μόνο πέντε ήταν διαθέσιμες προς μίσθωση, σύμφωνα με την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της βιομηχανίας, όλες ανήκουν στη νορβηγική Höegh LNG και στην ελληνική Dynagas Ltd. Η Γερμανία ήθελε τέσσερις από αυτές.

Στις 16 Μαρτίου, ο κ. Habeck ταξίδεψε στη Νορβηγία, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς φυσικού αερίου της Ευρώπης, για να πείσει τον Νορβηγό πρωθυπουργό Jonas Gahr Støre να αυξήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Γερμανία. Συμφώνησε.

Στη συνέχεια, ο κ. Habeck συναντήθηκε με τον Morten W. Høegh , πρόεδρο της Höegh, σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στο Όσλο, και του είπε ότι χρειαζόταν τους πλωτούς τερματικούς σταθμούς LNG της εταιρείας για 10 χρόνια. Το Βερολίνο θα πλήρωνε για τη μακροχρόνια μίσθωση ενώ οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούσαν από ιδιωτικές εταιρείες.

Ο κ. Høegh χαρακτήρισε την προσφορά προσοδοφόρα και η συμφωνία έγινε. Οι αξιωματούχοι του κ. Habeck έκαναν παρόμοια προσφορά στην Dynagas.

Ο κ. Habeck, ο κ. Høegh και ο ιδρυτής της Dynagas Γιώργος Προκοπίου υπέγραψαν τις μισθώσεις σε μια εκδήλωση στο Wilhelmshaven, μια εμπορική και ναυτική πόλη στη Βόρεια Θάλασσα, στις 5 Μαΐου. Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση της υποδομής ελλιμενισμού για το πρώτο πλοίο, ένα 300 μέτρων πλοίο Höegh που ονομάζεται Esperanza, ή Hope. Το πλοίο LNG πρόκειται να ξεκινήσει να λειτουργεί μέχρι το τέλος του έτους, προτού κυκλοφορήσει ένα δεύτερο σκάφος που ονομάζεται Giant.

Τα δύο πλοία της Dynagas, τα Transpower και Transgas, πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Η εκδήλωση της υπογραφής απέδειξε τον αυτοσχέδιο χαρακτήρα της προσπάθειας. Η πλατφόρμα ράμερ – μια πλατφόρμα γεώτρησης που χρησιμοποιείται για την κατασκευή της υποδομής ελλιμενισμού για τα πλοία LNG – μισθώθηκε την τελευταία στιγμή και ρυμουλκήθηκε στο Wilhelmshaven ώρες πριν από την τελετή υπογραφής, προκαλώντας ορισμένους διοργανωτές να ανησυχούν ότι δεν θα φτάσει εγκαίρως είπε ο κύριος Χάμπεκ.

Η κυβέρνηση είπε ότι θα παράσχει περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ για τους πλωτούς τερματικούς σταθμούς στον τρέχοντα προϋπολογισμό, αλλά το συνολικό κόστος της μίσθωσης για μια δεκαετία παραμένει ασαφές.

«Υπάρχει ένα ασφάλιστρο για την ενεργειακή ασφάλεια και η κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει μέρος αυτού. Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει για το γεγονός ότι δεν έλαβε υπόψη της την ενεργειακή ασφάλεια στο παρελθόν, δεν διαφοροποίησε το ενεργειακό της χαρτοφυλάκιο και δεν κατασκεύασε τις υποδομές», είπε ο καθηγητής Tagliapietra.

Το Βερολίνο έχει χαλαρώσει τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς για να επιταχύνει τις εργασίες στις υποδομές, θέτοντας τον κ. Habeck σε αντίθεση με τη βάση του Κόμματος των Πρασίνων του. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά των πλωτών τερματικών σταθμών.

Μόλις οι τέσσερις πλωτοί τερματικοί σταθμοί λειτουργήσουν με πλήρη δυναμικότητα, η Γερμανία θα μπορούσε να καταργήσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις.

Η Γερμανία χρειάζεται περίπου 95 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Ο αγωγός Nord Stream, ο ρωσικός αγωγός, έχει χωρητικότητα 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως. Συγκριτικά, ένας πλωτός τερματικός σταθμός μπορεί να παράγει περίπου πέντε δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Το υπόλοιπο θα προέρχεται από εισαγωγές LNG από γειτονικές χώρες όπως η Ολλανδία.

Εξοικονόμηση ύψους 10% της μέσης ετήσιας κατανάλωσης θα πρέπει να γίνει από τη γερμανική βιομηχανία και τους καταναλωτές, είπε ο κ. Habeck.

«Ακόμα και όπως γνωρίζω ότι πολλοί πρέπει να το κάνουν ήδη λόγω των υψηλών τιμών, η ημερήσια διάταξη όσον αφορά την ενέργεια είναι η εξοικονόμηση, η εξοικονόμηση, η εξοικονόμηση», είπε ο κ. Χάμπεκ στο κοινοβούλιο στις 12 Μαΐου.

Μεγάλοι προμηθευτές φυσικού αερίου όπως το Κατάρ και οι ΗΠΑ έχουν περιορισμένη ικανότητα να αυξήσουν τις εξαγωγές και θα επεκτείνουν σημαντικά τις προμήθειες μόνο από το 2024, αφήνοντας ένα κενό που η Ευρώπη θα μπορούσε να δυσκολευτεί να καλύψει, δήλωσε ο James Huckstepp, ειδικός φυσικού αερίου της S&P Global Commodity Insights.

«Το επόμενο έτος οι παγκόσμιες αγορές LNG θα είναι πολύ πιο σφιχτές από τώρα και το κόστος του LNG θα είναι πολύ υψηλότερο από το κόστος του ρωσικού φυσικού αερίου», είπε.

Σχετικα αρθρα

ΕΚΤ: Φειδωλή, αλλά θετική για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

admin

Ευρωπαϊκή Ένωση: Μετά την Ρωσία και την Κίνα, αντιμετωπίζει επίσης απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες

admin

Κατασκευές: Στα ύψη το ανεκτέλεστο, νέα έργα άνω των 18 δισ. το 2025

admin

Bank of America: Οι 3 λόγοι που υπεραποδίδει η οικονομία της Ελλάδας

admin

S&P: Τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος από την ΕΚΤ, με εκκίνηση τον Ιούνιο, και άλλες τρεις το 2025

admin

Κινδυνεύει η Ευρώπη από τους ισλαμιστές τρομοκράτες;

admin

Στεγαστική κρίση: Ελάχιστα ακίνητα πλέον είναι διαθέσιμα για ενοικίαση

admin

Το αίνιγμα της οικονομίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές

admin

Περί της τρομοκρατικής επίθεσης στην Μόσχα. Cui bono?

admin

Η Ιαπωνία αναδύεται, η Κίνα τελειώνει – Το πρόβλημα των αφηγημάτων

admin

Συνεχίζεται η άνοιξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων – Οι προοπτικές ανά κλάδο και οι νέες τάσεις

admin