Image default
Πολιτική

Δένδιας: Διαχρονικό ενδιαφέρον της Ελλάδας για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Σε μια διαρκή βελτίωση των ελληνο-ολλανδικών σχέσεων προσβλέπει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Ολλανδό ομόλογό του Βόπκε Χούκστρα (Wopke Hoekstra).

«Σήμερα είχα καταρχάς μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό μου, θα τολμούσα να πω φίλο της Ελλάδας, Wopke Hoekstra»ανέφερε ο Νίκος Δένδιας και σημείωσε πως συζήτησαν τα ζητήματα που αφορούν στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, την ευρωπαϊκή απάντηση, αλλά και τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου και τη Λιβύη, καθώς και μια σειρά από θέματα που αφορούν στις διμερείς μας σχέσεις και το πώς θα μπορούσαμε να τις αναπτύξουν περαιτέρω.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για την εξαιρετικά επιτυχημένη επίσκεψη, όπως είπε, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις, ο Νίκος Δένδιας ανέδειξε πως η Ολλανδία είναι μια σημαντική χώρα με σημαντικό ΑΕΠ και μια χώρα η οποία μετά το Brexit θα αποκτήσει μεγαλύτερη επιρροή και στα θέματα ασφάλειας και στα θέματα οικονομίας μέσα στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια.

Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό μου @WBHoekstra. Συζητήσαμε τα ζητήματα που αφορούν την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, την ευρωπαϊκή απάντηση αλλά και τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου και της Λιβύης. pic.twitter.com/vUYHiT7rC3

— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 19, 2022

Κατά την παραμονή του στη Χάγη, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, πρώτη φορά μετά από το 2004 που το είχε επισκεφθεί ο Π. Μολυβιάτης, όπως σημειώνει, αλλά και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, στο οποίο η Ελλάδα έχει καταθέσει μαζί με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τη γνωστή επιστολή που αφορά στα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Η Ελλάδα έχει δηλώσει το ειδικό της ενδιαφέρον για το ζήτημα της Μαριούπολης, υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε τη σημασία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την Ελλάδα. «Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διαχρονικά έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Ελλάδα. Η Ελλάδα πάντοτε πιστεύει ότι είναι ο ενδεδειγμένος χώρος και τρόπος, αν θέλετε, επίλυσης των διαφορών μεταξύ των κρατών. Και βέβαια είναι σημαντικό ότι το Δικαστήριο το είχε επισκεφθεί και ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Νομίζω ότι αυτό μαζί με τη δική μου σημερινή επίσκεψη δείχνει το διαχρονικό ενδιαφέρον της Ελλάδας για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Ειδήσεις σήμερα:Ο Χουάν Κάρλος γυρίζει σήμερα στην Ισπανία έπειτα από 2 χρόνια που είναι αυτοεξόριστος στο Αμπού ΝτάμπιΔείτε την αντίδραση της δικηγόρου του Τζόνι Ντεπ όταν την ρωτούν αν έχει σχέση με τον ηθοποιόΕκβίαζε ιερέα πως θα δημοσιεύσει φωτογραφίες του στο διαδίκτυο – Του «έφαγε» €20.000

Subscribe to our News

* indicates required/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Τζορτζ Τσούνης στη δεξίωση για την ανεξαρτησία των ΗΠΑ: «Οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά μας»

admin

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Βόρεια Εύβοια: «Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα»

admin

Τζορτζ Τσούνης στη δεξίωση για την ανεξαρτησία των ΗΠΑ: «Οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά μας»

admin

Ωμή παρέμβαση Ερντογάν και για τις ελληνικές εκλογές – Οι επιτυχίες Μητσοτάκη δεν τον αφήνουν να ησυχάσει, απαντά η Αθήνα

admin

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Βόρεια Εύβοια: «Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα»

admin

Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν θέλει μια Ελλάδα αδύναμη, απαντά η Αθήνα στην εκλογική παρέμβαση του Τούρκου προέδρου

admin

Αντίδραση της Αθήνας στις νέες δηλώσεις Ερντογάν: Η ισχυροποίηση της Ελλάδας δεν τον αφήνει να ησυχάσει

admin

Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού: Διέσχισε τη Διώρυγα με πλοίο – Δείτε φωτογραφίες

admin

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης περιφρονεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού

admin

Κύπρος: Προτάσεις διχοτόμησης από τον Τατάρ για φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό και νερό

admin

Καϊλή σε Κομισιόν: Παράνομη η καταχώρηση του «Turkaegean» από την Τουρκία

admin

Το παρατραβάει ο Ερντογάν: Η Ελλάδα που προσπαθεί να πουλήσει νταηλίκι, να πάρει μάθημα από τα γεγονότα πριν από έναν αιώνα

admin