Image default
Πολιτική

Δένδιας: Με τον πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης (γνωστότερο ως Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης), το οποίο συστάθηκε προπολεμικά από την Κοινωνία των Εθνών (με την ονομασία Μόνιμο Δικαστήριο Διεθνούς Δικαιοσύνης) και στη συνέχεια συστάθηκε εκ νέου το 1945 βάσει του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου Joan Donoghue στην οποία υπογράμμισε την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στο Δικαιοδοτικό όργανο αυτό, καθώς η χώρα μας είναι σταθερά προσηλωμένη στην πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου στις σχέσεις μεταξύ των Κρατών.

Επεσήμανε ότι βασική αρχή της Ελλάδας είναι η επίλυση όλων των διμερών διαφορών, πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, μέσω διαπραγματεύσεων και εφόσον αυτές δεν ευοδωθούν, να γίνεται παραπομπή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Συναντήθηκα στη Χάγη με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου P. Hofmański & τον Γραμματέα P. Lewis. Βασικό θέμα η Έρευνα για την Κατάσταση στην 🇺🇦, η οποία άνοιξε μετά από αναφορές κρατών-μελών, μεταξύ των οποίων και η 🇬🇷, που έχει ειδικό ενδιαφέρον για τη #Μαριούπολη. pic.twitter.com/Li6XA1FOpK

— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 19, 2022

Ο στόχος είναι όλα τα κράτη του κόσμου, αρχής γενομένης από τα κράτη της άμεσης γειτονίας της Ελλάδας να αποδεχθούν τις βασικές αυτές αρχές. Ο Υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε επίσης την έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του κ. Hofmanski, καθώς και με τους Αναπληρωτές εισαγγελείς (του Εισαγγελέα απουσιάζοντος) κ. Niang και κα Khan. Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί το Δικαστήριο στην διερεύνηση υποθέσεων για ζητήματα δικαιοδοσίας του, όπως η γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην διερεύνηση διάπραξης εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου ως γνωστόν, διαβιοί το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινότητας στην χώρα, ζήτημα για το οποίο έχει αποστείλει και σχετική επιστολή στον Εισαγγελέα του Δικαστηρίου. Ο Υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Ελλάδα στέκεται αρωγός στο έργο του Δικαστηρίου.

Ειδήσεις σήμερα:Ο Χουάν Κάρλος γυρίζει σήμερα στην Ισπανία έπειτα από 2 χρόνια που είναι αυτοεξόριστος στο Αμπού ΝτάμπιΔείτε την αντίδραση της δικηγόρου του Τζόνι Ντεπ όταν την ρωτούν αν έχει σχέση με τον ηθοποιόΕκβίαζε ιερέα πως θα δημοσιεύσει φωτογραφίες του στο διαδίκτυο – Του «έφαγε» €20.000

Subscribe to our News

* indicates required/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Από την Ουάσιγκτον έως το Στρασβούργο η Άγκυρα δείχνει τον εκνευρισμό της

admin

Τζορτζ Τσούνης στη δεξίωση για την ανεξαρτησία των ΗΠΑ: «Οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά μας»

admin

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Βόρεια Εύβοια: «Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα»

admin

Τζορτζ Τσούνης στη δεξίωση για την ανεξαρτησία των ΗΠΑ: «Οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά μας»

admin

Ωμή παρέμβαση Ερντογάν και για τις ελληνικές εκλογές – Οι επιτυχίες Μητσοτάκη δεν τον αφήνουν να ησυχάσει, απαντά η Αθήνα

admin

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Βόρεια Εύβοια: «Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα»

admin

Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν θέλει μια Ελλάδα αδύναμη, απαντά η Αθήνα στην εκλογική παρέμβαση του Τούρκου προέδρου

admin

Αντίδραση της Αθήνας στις νέες δηλώσεις Ερντογάν: Η ισχυροποίηση της Ελλάδας δεν τον αφήνει να ησυχάσει

admin

Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού: Διέσχισε τη Διώρυγα με πλοίο – Δείτε φωτογραφίες

admin

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης περιφρονεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού

admin

Κύπρος: Προτάσεις διχοτόμησης από τον Τατάρ για φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό και νερό

admin

Καϊλή σε Κομισιόν: Παράνομη η καταχώρηση του «Turkaegean» από την Τουρκία

admin