Image default
Πολιτική

Διακόπουλος σε ΣΚΑΪ: Πιθανόν η Τουρκία να ξεκινήσει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Στον εκνευρισμό που προκάλεσε στην Άγκυρα το ταξίδι του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, αλλά και η αναβάθμιση της Ελλάδας αναφέρθηκε ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Αλέξης Διακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». 

«Η ισχύς ενός κράτους δεν είναι μόνο η στρατιωτική, αλλά και η οικονομική και η γεωπολιτική. Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα. Η Αλεξανδρούπολη είναι μια τεράστια αναβάθμιση από γεωπολιτικής άποψης. Η Ελλάδα παίρνει μια ηγετική θέση στα Βαλκάνια και κατά κάποιο τρόπο αναβαθμίζεται και ανάμεσα στους δύο βορειοατλαντικούς θεσμούς και αυτό είναι που ενοχλεί πρωτίστως την Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς αν φοβάται επανάληψη των επεισοδίων του 2020 στο Αιγαίο, επισήμανε ότι θεωρεί πιθανότερο η Άγκυρα να ξεκινήσει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. «Αυτή τη στιγμή η Τουρκία δεν έχει πολλά περιθώρια να δημιουργήσει ένα πρόβλημα στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, καθώς έτσι θα δικαιώσει όλα για όσα την κατηγορούν», εξήγησε.

Σχολιάζοντας το βέτο που άσκησε για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο κ. Διακόπουλος υπογράμμισε ότι είναι ισχυρό και αυτή τη στιγμή ηΤουρκία κάνει ένα φοβερό «παζάρι» για να πετύχει την…υψηλότερη τιμή. 

«Ως ένας επιτήδειος ουδέτερος, ως μια χώρα που δε λειτουργεί με αρχές και αξίες, αλλά με μια συναλλακτική λογική, θέτει το θέμα των F-35 για να αποδεχτεί την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», σημείωσε. 

Πρόσθεσε δε ότι ακόμα και αν κερδίσει κάτι η Τουρκία «θα είναι απλώς για να σωθούν κάποια προσχήματα και να προχωρήσουμε, γιατί δε νομίζω ότι η Τουρκία έχει τη δύναμη σε ένα τόσο βαρύνουσας σημασίας γεωπολιτικό γεγονός, όπως η ένταξη των δύο αυτών χωρών στο ΝΑΤΟ, να την εμποδίσει τελικά. Ενδεχομένως όμως για να μην του πέσει η μούρη να του αφήσουν κάτι του Ερντογάν. Όμως ακόμα κι έτσι η Τουρκία έχει δημιουργήσει μια τόσο αρνητική προδιάθεση απέναντι σε όλους τους άλλους εταίρους, ακόμα και σε χώρες που την υποστηρίζουν, που βραχυ-μεσοπρόθεσμα θα το βρει μπροστά της».  

- sofokleous10.gr

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικα αρθρα

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

admin

Μητσοτάκης: Ουδέποτε υπήρξε εντολή για συγκάλυψη, κοιτώ στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων

admin

ΣΥΡΙΖΑ:  Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Κ. Μητσοτάκη, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης

admin

Καταψηφίστηκε από 159 βουλευτές η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

admin

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη – Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δικαίου

admin

Μητσοτάκης: «Ο κ. Ανδρουλάκης ταυτίζεται με εκδοτικό συγκρότημα – Εγώ δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»

admin

Ελληνική Λύση για παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

admin

Αύριο στις 11:00 η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο την αύξηση του κατώτατου μισθού

admin

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου: Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη

admin

Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος – Όλο το παρασκήνιο

admin

Χαρίτσης: Δεσμευτείτε για σύσταση προανακριτικής – Να παραιτηθεί ο Φλωρίδης

admin