Image default
Αγορές

Wall Street: Στα όρια της bear market ο S&P 500

Wall Street: Στα όρια της bear market ο S&P 500

Με απώλειες συνέχισε και σήμερα (19/5) η Wall Street, μία ημέρα μετά τη χειρότερη συνεδρίασή της από τον Ιούνιο του 2020. Μάλιστα, ο S&P 500 βρίσκεται πλέον μία «ανάσα» από τη bear market για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020.

Ο δείκτης βρίσκεται πλέον 18% κάτω από το ιστορικό υψηλό του, που είναι και υψηλό έτους, λίγο πριν από το -20% που σηματοδοτεί την είσοδό του στην περιοχή του bear market.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,75% στις 31.253,13 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 έχασε 0,56% στις 3.901,80 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε πτώση 0,26% στις 11.388,50 μονάδες.

Από τις μετοχές των εταιρειών, ξεχώρισε λόγω των απωλειών της η Cisco, η οποία υποχώρησε κατά 13,7%, καθώς τα έσοδά της απογοήτευσαν σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στα μάκρο της ημέρας, στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιανουάριο διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας. Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν σε 218.000 από 203.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν 200.000 αιτήσεις.

Πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς ανήλθαν σε 5,61 εκατ., υποχωρώντας κατά 2,4% σε σχέση με τον Μάρτιο. Οι υπάρχουσες κατοικίες που παραμένουν διαθέσιμες ανήλθαν σε 2,2 εκατομμύρια.

Τέλος στο πτωτικό σερί του πετρελαίου – Ισχυρή άνοδος για τον χρυσό

Με κέρδη έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας οι τιμές του πετρελαίου, διακόπτοντας ένα διήμερο σερί απωλειών.

Ειδικότερα, το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουλίου έκλεισε στα 112,04 δολάρια το βαρέλι, με κέρδη 2,7%, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 2,4% στα 112,21 δολάρια το βαρέλι.

Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα έκλεισε σήμερα η τιμή του χρυσού, καταγράφοντας σημαντική άνοδο. Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 1,4% στα 1.841,20 δολάρια ανά ουγγιά, στη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδό του από τις 12 Απριλίου.

Το ασήμι Ιουλίου κέρδισε 1,7% στα 21,908 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός Ιουλίου κέρδισε 2,5% στα 4,2830 δολάρια η λίβρα.

  • Wall Street
  • αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
  • Πωλήσεις Κατοικιών
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • Cisco
  • ΑΡΚΟΥΔΕΣ

    Σχετικα αρθρα

    Wall Street: Ανοδικό κλείσιμο με «σπρώξιμο» από την τεχνολογία

    admin

    Απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

    admin

    To ράλι της Nvidia φέρνει θετικά πρόσημα στη Wall Street

    admin

    Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές εν αναμονή των κεντρικών τραπεζών

    admin

    Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» ο Nikkei

    admin

    Ποιες αγορές θα ωφεληθούν περισσότερο από την άνθιση της AI;

    admin

    Δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών στη Wall Street

    admin

    Ευρωαγορές: Όγδοη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδος για τον Stoxx 600

    admin

    Ο πληθωρισμός «θολώνει» το τοπίο στη Wall Street

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Μελετώντας τα μάκρο

    admin

    Τα μάκρο… δίχασαν τις ασιατικές αγορές

    admin

    Σε αρνητικό πρόσημο η Wall Street λόγω πληθωρισμού

    admin