Image default
BLOOMBERG

Samsung: Επενδύσεις 360 δισ. δολάρια σε τσιπ και βιοτεχνολογία

Ο όμιλος Samsung σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες πάνω από 30% στα 360 δισ. δολάρια έως το 2026, προκειμένου να στηρίξει τις επιχειρήσεις του.

Ο κολοσσός — του οποίου οι μονάδες από τη Samsung Electronics έως τη Samsung Biologics κυριαρχούν στην οικονομία της Κορέας — υποσχέθηκε να δημιουργήσει 80.000 θέσεις εργασίας έως το 2026, κυρίως σε ημιαγωγούς και βιοφαρμακευτικά προϊόντα.

Η Samsung, με επικεφαλής τους γόνους μιας από τις παλαιότερες και πλουσιότερες οικογένειες της Κορέας, είναι μια από τις λίγες λεγόμενες chaebol – μεγάλες παραδοσιακές βιομηχανίες – που δρομολογούν επενδυτικά σχέδια, καθώς ο νέος πρόεδρος της χώρας αναλαμβάνει τα καθήκοντά του. Ο Πρόεδρος Yoon Suk Yeol, ο οποίος ξεκίνησε την πενταετή θητεία του στις 10 Μαΐου, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των ομίλων ετερογενών δραστηριοτήτων και τους κατέστησε βασικό πυλώνα στα σχέδια του για την οικονομική ανάπτυξη.

Την Τρίτη, και η Hyundai Motor Group, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δαπανήσει 63 τρισεκατομμύρια γουόν μέχρι το 2025 σε τομείς όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η ρομποτική, η τεχνολογία της αεροπορίας και τα οχήματα που κινούνται με υδρογόνο.

«Είναι ένας κλασικός τρόπος των κορεατικών εταιρειών να απευθύνονται σε έναν νέο πρόεδρο», δήλωσε η Park Ju-gun, επικεφαλής του Leaders Index, ενός ερευνητικού ινστιτούτου με έδρα τη Σεούλ. «Οι επενδυτές πρέπει να ελέγξουν εάν το μέγεθος των επενδύσεων που υποσχέθηκαν θα εκτελεστεί πραγματικά ή όχι».

Το πρόσφατο επενδυτικό σχέδιο του ομίλου Samsung, έρχεται περίπου ένα χρόνο μετά την αποφυλάκιση του στελέχους της Jay Y. Lee. Ο επικεφαλής του όμιλου ετερογενών δραστηριοτήτων, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης με τις κατηγορίες της δωροδοκίας, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, στις αρχές του έτους.

Ο κολοσσός εστιάζει την προσοχή του στην τεχνολογική ναυαρχίδα του, την Samsung Electronics, το μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphones, οθονών, τσιπ μνήμης και καταναλωτικών συσκευών στον κόσμο, στην οποία όπως ανακοίνωσε πέρυσι, θα επενδύσει 151 δισ. δολάρια έως το 2030.

Η Samsung Electronics κατασκευάζει ένα προηγμένο εργοστάσιο τσιπ ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Τέξας.

Διαβάστε ακόμη:

Air France-KLM: Προχωρά στην πώληση νέων μετοχών αξίας 2,4 δισ. δολαρίων

Σχετικα αρθρα

Οι ηγέτες της ΕΕ ετοιμάζονται για τον σκληρό χειμώνα καθώς η Ρωσία κλείνει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου

admin

Airbnb: Μοιράζει 10 εκατ. δολάρια σε όσους φτιάξουν τα πιο τρελά ακίνητα για διαμονή στον πλανήτη

admin

Toyota: Γιατί μείωσε στο μισό το ποσοστό της στην Uber Technologies

admin

Συναγερμός στη Γερμανία: Ένα βήμα πιο κοντά στο δελτίο για το φυσικό αέριο

admin

Το ρούβλι εκτινάσσεται σε υψηλό επτά ετών

admin

IATA: Η αεροπορική βιομηχανία θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2023

admin

Φυσικό αέριο: Ράλι 60% των τιμών στην Ευρώπη σε μία εβδομάδα

admin

Στον αέρα οι καλοκαιρινές διακοπές: Σοβαρά προβλήματα προκαλούν οι ελλείψεις προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών

admin

Η Ευρώπη κινδυνεύει να ξεμείνει από φυσικό αέριο εάν κλείσει ο Nord Stream

admin

Φυσικό αέριο: Εκτίναξη των τιμών στην Ευρώπη κατά 24% προκαλούν οι ρωσικές περικοπές

admin

Έκπληξη από την Κεντρική Τράπεζα Ελβετίας: Προχώρησε στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων σε 15 χρόνια

admin

Revlon: Αίτηση πτώχευσης από τον κολοσσό της αγοράς καλλυντικών

admin