Image default
Επιχειρήσεις

ΕΛΤΑ: Διαχειρίζεται το 70% των δεμάτων της Amazon στην Ελλάδα

Συμπληρώνοντας έναν χρόνο από την έναρξη της συνεργασίας τους με την Amazon, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση, παραδίδοντας το 95% των δεμάτων εντός ή νωρίτερα από τις σχετικές προθεσμίες. Σήμερα, διαχειρίζονται σε μηνιαία βάση το 70% του ευρωπαϊκού όγκου της εταιρείας, που φτάνει μέσω του κροατικού hub, στην Ελλάδα.

Η συμφωνία με τον αμερικανικό κολοσσό, που ήρθε με το πλάνο εξυγίανσης του Οργανισμού εν εξελίξει, ήταν και η πρώτη ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και το εκτεταμένο δίκτυο των ΕΛΤΑ. Η συμφωνία, η οποία δεν είναι αποκλειστική, προβλέπει αυστηρούς στόχους για την επίτευξη των παραδόσεων σε συγκεκριμένους χρόνους, σύμφωνα με τα υψηλά στάνταρντ που θέτει η Amazonδιεθνώς.

Το πρώτο crashtest των επιδόσεων του Οργανισμού, η φάση της πιλοτικής συνεργασίας, κράτησε λιγότερο από 20 ημέρες και η συνεργασία άμεσα επεκτάθηκε.

Σύμφωνα με πηγές των ΕΛΤΑ, κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη των αυστηρών προθεσμιών παράδοσης των δεμάτων έπαιξε το νέο σύστημα ρομποτικής διαλογής, το οποίο έχει πενταπλασιάσει τη δυνατότητα διαχείρισης, προσφέροντας τη δυνατότητα παράδοσης την επόμενη ημέρα.

Ορόσημο μετασχηματισμού

Επίσης, η συνεργασία με την Amazon αποτέλεσε ένα ορόσημο στη πορεία μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ, επιβεβαιώνοντας την επαναφορά τους σε πλήρη ανταγωνιστικότητα και άνοιξε τον δρόμο για τη σύναψη νέων διεθνών συνεργασιών, αλλά και την επέκταση συνεργασιών με μεγάλους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε ένα χρόνο τα ΕΛΤΑ έχουν υπογράψει νέες συμφωνίες, εξυπηρετώντας μεγάλους retailers  όπως η H&M, ενώ ταυτόχρονα κέρδισαν εκ νέου την εμπιστοσύνη μεγάλων εγχώριων ομίλων και τραπεζών, όπως oόμιλος ΟΤΕ, ο Όμιλος MotorOil, η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ, η Protergia,  οι τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ, EUROBANKκαι ALPHA, η Interamericanκ.α. για τη διανομή αλληλογραφίας και λογαριασμών.

Μέσα σε 2 χρόνια, τα ΕΛΤΑ έχουν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που περίμεναν για τουλάχιστον μια δεκαετία, ξαναμπαίνοντας σε φάση ανάπτυξης.

Ο μετασχηματισμός του Οργανισμού συνεχίζεται με την εις βάθος αναδιάρθρωση των λειτουργιών του ομίλου, με νέα προϊόντα, ανανέωση δικτύου, αναβάθμιση κέντρων διαλογής και κοινές υποστηρικτικές λειτουργίες μεταξύ των εταιρειών, καθώς και με τον ψηφιακό μετασχηματισμό που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ρομποτική διαλογή, ψηφιακό ταχυδρόμο, έξυπνες θυρίδες παραλαβής.

Σχετικα αρθρα

Η McDonald’s σχεδιάζει την επιστροφή της στην Ουκρανία

admin

Briq Properties: Πώληση καταστήματος στο Ρέθυμνο έναντι €1,35 εκατ.

admin

Dimand: Ανδριόπουλος και Δήμτσας απέκτησαν μετοχές μετά τις πράξεις σταθεροποίησης

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Στο 9,377% το ποσοστό της Helikon Investments

admin

Στρατηγική συμφωνία Cepal Hellas – Resolute για την ελληνική αγορά διαχείρισης ακινήτων

admin

Siemens: Στα €2,9 δισ. τα κέρδη για τις βιομηχανικές δραστηριότητες στο τρίμηνο

admin

CPI: Στις 196.800 οι stock options επί των νέων μετοχών

admin

Μπλε Κέδρος: Αγορά ακινήτου στη Μεταμόρφωση Αττικής έναντι €2,6 εκατ.

admin

Μπλε Κέδρος: Αγορά ακινήτου στη Μεταμόρφωση Αττικής έναντι €2,6 εκατ.

admin

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Στις 18 Αυγούστου η αποκοπή του μερίσματος για τη χρήση 2021

admin

Lamda Development: Στα €40 εκατ. το συνολικό τίμημα που κατέβαλε για το McArthurGlen Designer Outlet Athens

admin

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή στις 24 Αυγούστου

admin