Image default
Οικονομία

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, αχίλλειος πτέρνα της μεταφοράς ρωσικού αργού – Κίνδυνοι και για μη ρωσικά πλοία

Με την απροθυμία δυτικών εταιρειών να ασφαλίσουν τα πλοία που μεταφέρουν ρωσικό αργό πετρέλαιο, βρίσκεται αντιμέτωπη η Ρωσία.

Οι δυτικές κυρώσεις παγιδεύουν τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα αργού στον κόσμο και απειλούν την πρόσφατη  επιτυχία της Μόσχας να ανδρομολογήσει τα φορτία της από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ασία.

Υπό τον φόβο να μπουν σε «μαύρη λίστα» και να κατηγορηθούν για παραβίαση των κυρώσεων, οιτις  εταιρείες  περιορίζουν την ασφαλιστική κάλυψη για τα ρωσικά πετρελαιοφόρα, σύμφωνα με πηγές του κλάδου, ενώ ακόμη και μη ρωσικά πλοία κινδυνεύουν να απορριφθούν από δυτικές ασφαλιστικές εταιρείες  

«Υπάρχει συνεχής πίεση για τις διεθνείς ναυτιλιακές ασφαλιστικές εταιρείες να μην καλύπτουν ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως όταν μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο», δήλωσε στο Reuters η Μαρία Μπερτζελέτου, αναλύτρια της Signal Maritime Services με έδρα την Ελλάδα.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί αναταραχή ή βραχυπρόθεσμη παύση στη θαλάσσια ασφάλιση», συμπλήρωσε.

Εμπόδια μπαίνουν και στην αγορά αντασφάλισης, καθώς και αυτές οι εταιρείες βρίσκονται υπό την δαμόκλειο σπάθη των δυτικών κυρώσεων.

Χωρίς αντασφάλιση, ασφαλιστής που συντάσσει συμβόλαιο για πετρελαιοφόρο θα χρειαζόταν  κρατική εγγύηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την κάλυψη πιθανών υποχρεώσεων.

Ελλείψει δυτικών ασφαλιστών, η Ρωσία στρέφεται σε τοπικές ασφαλιστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του Νο 4 παρόχου της χώρας Ingosstrakh, σύμφωνα με τρεις από τις πηγές του κλάδου.

Το Reuters δεν μπόρεσε να προσδιορίσει εάν η ρωσική κυβέρνηση ή οποιοδήποτε άλλο κυρίαρχο κράτος έχει δώσει ή σχεδιάζει να παράσχει οικονομικές εγγυήσεις στην  Ingosstrakh. Τα υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών της Ρωσίας και το Ingosstrakh δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Το Νέο Δελχί δεν βλέπει την ασφάλιση να αποτελεί εμπόδιο για μελλοντικές αγορές. 

“Η Ινδία αναγνωρίζει την ασφαλιστική κάλυψη, από την Ingosstrakh, επομένως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα εφόσον τα πλοία πληρούν τους κανόνες εισόδου στα λιμάνια. Επειδή δεν αναγνωρίζουμε τις κυρώσεις των ΗΠΑ,  θα δεχθούμε ρωσικά πλοία. Η ευθύνη μας θα προκύψει μόνο μετά την εκφόρτωση του το πλοίο», είπε  Ινδός αξιωματούχος, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Η Κίνα, ωστόσο, αντιδρά διαφορετικά.

Οι Κινέζοι ασφαλιστές που επιθυμούν να αναλάβουν δραστηριότητες που προηγουμένως καλύπτονταν από τους δυτικούς ομολόγους τους πιθανότατα θα χρειαστούν κρατική εγγύηση, σύμφωνα με πηγές του κλάδου.

«Δεν θα είναι εμπορικά βιώσιμη απόφαση για κανέναν Κινέζο ασφαλιστή να αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη από τις ευρωπαϊκές εταιρείες», δήλωσε ο Leonard Li, συνεργάτης με την εταιρεία συμβούλων διαχείρισης Oliver Wyman.

«Οι κινεζικές εταιρείες δεν έχουν μεγάλη εμπειρία ή γνώση αυτού του κλάδου», πρόσθεσε.

-

Σχετικα αρθρα

Wall Street: «’Εκλεισε» το χειρότερο εξάμηνο εδώ και πάνω από 50 χρόνια

admin

Wall Street: «’Έκλεισε» το χειρότερο εξάμηνο από το 1970

admin

Ρωσία: Μερίσματα-ρεκόρ συνολικού ύψους 7,6 δισεκ. ευρώ στους μετόχους της πετρελαϊκής Rosneft

admin

Gazprom: Κατέρρευσε η μετοχή καθώς ανέστειλε το μέρισμα για πρώτη φορά από το 1998

admin

Ο Μασκ άρχισε τις απολύσεις για να μην επιβεβαιωθεί το «κακό προαίσθημα»

admin

(ΠΡΩΙ) Κυβερνητική… γομολάστιχα στα αναδρομικά των συνταξιούχων

admin

Επόμενη ημέρα: Το να ελεγχθεί ο πληθωρισμός θα κοστίσει… πολύ ακριβά

fastpath

Ρωσία: Αυξάνει στο ένα εκατ. δολάρια το όριο μεταφοράς χρημάτων σε ξένε τράπεζες

admin

Ρωσία: Αυξάνει στο ένα εκατ. δολάρια το όριο μεταφοράς χρημάτων σε ξένες τράπεζες

admin

Καύσιμα: Ελάχιστη η πτώση στις τιμές – «Ανάσα» το Fuel Pass 2

fastpath

Στο έλεος του χάους τα γερμανικά αεροδρόμια – Θα φέρουν εργαζόμενους κυρίως από την Τουρκία

admin

ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα έτοιμη να διαθέσει πλοία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών

admin