Image default
Επιχειρήσεις

ΕΥ Ελλάδος: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις

Τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις υπέγραψε η EY Ελλάδος στις 23 Μαΐου 2022, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της EY Ελλάδος, κ. Παναγιώτη Παπάζογλου, και του Προέδρου του ΚΕΑΝ και Ιδρυτή του Diversity Charter Greece, κ. Σταύρου Μηλιώνη.

Τι είναι

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα όπου υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Οι πρωτοβουλίες της ΕΥ

Όπως επισημαίνει η ΕΥ Ελλάδας, επιπροσθέτως της Χάρτας Διαφορετικότητας, και στο πλαίσιο της δέσμευσής της προς τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση (Diversity & Inclusiveness), η EY παγκοσμίως, ακολουθεί τη μεθοδολογία D&I Culture Change Continuum, που θέτει τα βήματα, τόσο για τον οργανισμό, όσο και για κάθε εργαζόμενο, ώστε να επέλθει η πραγματική αλλαγή. Παράλληλα, για να μετρηθεί η πρόοδος σε θέματα συμπερίληψης, η EY παγκοσμίως χρησιμοποιεί, τα τελευταία δύο χρόνια, τον δείκτη Global D&I Tracker.

«Έχοντας πετύχει σήμερα ίση αντιπροσώπευση των φύλων στον χώρο εργασίας, η EY Ελλάδος συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για την προώθηση της διαφορετικότητας και την επίτευξη της ενσωμάτωσης στο εργασιακό περιβάλλον», επισημαίνεται. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι στη χώρα μας, η EY έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο την αύξηση του ποσοστού των γυναικών σε ανώτατες και ανώτερες διοικητικές θέσεις, από το 20% στο 50% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ υλοποιεί πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενούς της σε θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα, τη συμφιλίωση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και την ψυχική ευεξία.

Δηλώσεις

Σχολιάζοντας την προσχώρηση της EY Ελλάδος στη Χάρτα Διαφορετικότητας, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, σημείωσε: «Στην EY, θεωρούμε πως ό,τι κάνουμε, θα πρέπει να έχει στην καρδιά του τον άνθρωπο. Το δικαίωμα στη διαφορετικότητα είναι πανανθρώπινο και αδιαπραγμάτευτο. Καθώς ο Μάϊος είναι ο Ευρωπαϊκός Μήνας Διαφορετικότητας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ανάδειξη, η προώθηση και η προστασία της διαφορετικότητας, και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εργασία, χωρίς αποκλεισμούς, είναι υποχρέωση όλων μας. Είμαστε υπερήφανοι που πλέον αποτελούμε μέλη της Χάρτας, και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να θέσουμε τα θεμέλια για έναν καλύτερο και πιο συμπεριληπτικό περιβάλλον στη χώρα μας».

Αντιστοίχως, ο κος Σταύρος Μηλιώνης δήλωσε: «Η δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, τόσο για το ανθρώπινο δυναμικό της, όσο και για τους πελάτες και τις κοινότητές της, αποτελεί βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας και της κουλτούρας, του παγκόσμιου επιχειρηματικού ομίλου EY. Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, αποτελεί τη λογική συνέχεια των πρωτοβουλιών και των δράσεων που αναλαμβάνει στην κατεύθυνση αυτή. Τους καλωσορίζουμε και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους στο σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα διαφορετικότητας και υγιούς ένταξης».

Σχετικα αρθρα

Εγκαινιάστηκε το 30ο κατάστημα Pepco στην Ελλάδα

admin

Mytilineos-Data Youth: Ενδυνάμωση άνεργων νέων με ψηφιακές δεξιότητες

admin

MINERVA: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης του Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου

admin

Μινέρβα-Λαδένης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης του ΚΟΔ

admin

Υπέγραψαν Avramar-τράπεζες το δάνειο των 20 εκατ. ευρώ

admin

Brown Hotels: Στόχος τα 24 ξενοδοχεία μέχρι το 2025

admin

Οι πρώτες επενδύσεις του 2024 για την Premia Properties

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για καταβολή μερίσματος

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για μέρισμα με δικαίωμα επανεπένδυσης

admin

ΛΑΡΚΟ: Δέσμευση για παράταση των συμβάσεων εργασίας έως τις 12 Μαίου

admin

Bain & Company: Εμπιστοσύνη στη συνεχή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

admin

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Ο Ν. Μπήλιος αναλαβάνει Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων

admin