Image default
Επιχειρήσεις

Οι οπτικές ίνες εγγυώνται το μέλλον των επιχειρήσεων

Σε μία εποχή που η τεχνολογία είναι πρωταγωνιστής, ο ψηφιακός μετασχηματισμός βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητας. Από τη διεθνή οικονομία ως τις τοπικές κοινωνίες, η αναβάθμιση των δικτύων είναι προτεραιότητα.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις, τα υπερσύγχρονα δίκτυα οπτικών ινών είναι προϋπόθεση για την ψηφιακοποίησή τους κι αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την πρόοδο και την εξωστρέφειά τους. Οι επιχειρήσεις με 100% οπτική ίνα μέχρι την πρίζα τους, απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα χρήσης δικτύου οπτικών ινών στην πράξη, όπως είναι η μεταφορά (upload & download) μεγάλου όγκου αρχείων σε δευτερόλεπτα, η ταυτόχρονη λειτουργία πολλών απαιτητικών εφαρμογών με πληθώρα συσκευών και χρηστών online, χωρίς διακοπές και καθυστερήσεις. Χαρακτηριστικά του δικτύου οπτικών ινών είναι η αξιοπιστία, η σταθερότητα και η ταχύτητα, χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες (υγρασία, κρύο, μαγνητικά πεδία). Γι’ αυτό και η υποδομή FTTH είναι η ιδανική λύση για κάθε επιχειρηματία, σε όποιο τομέα κι αν δραστηριοποιείται. Για άμεσο έλεγχο πρόσβασης σε υποδομή FTTH, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Οπτική ίνα στα 2/3 της χώρας
Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, ο Όμιλος OTE αναβαθμίζει τη χώρα, υλοποιώντας τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα. Αυξάνοντας τις επενδύσεις του σε πάνω από 3 δισ. ευρώ, φέρνει τα δίκτυα οπτικών ινών συνολικά σε 3 εκατομμύρια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, δηλαδή στα 2/3 των γραμμών της χώρας. Ήδη έχει καλύψει 650.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις προσφέροντάς τους πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα (FTTH) μέσω του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών σε όλη την Ελλάδα, ενώ προχωρά δυναμικά για να φτάσει το 1 εκατομμύριο μέσα στο 2022, και τα 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027.

Παράλληλα, στις περιοχές όπου δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα, πάνω από 750.000 οικιακοί και εταιρικοί πελάτες COSMOTE θα δουν τις ταχύτητες σταθερού ευρυζωνικού Ιnternet, να αναβαθμίζονται στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα, εντελώς δωρεάν, μέσα στο 2022. Δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια. Θα ενημερωθούν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, μέσω του λογαριασμού σταθερής, της εφαρμογής My COSMOTE App και με γραπτό μήνυμα (sms). Ήδη, η δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων έχει υλοποιηθεί στο 30% των συνδέσεων που είναι τεχνολογικά εφικτό να αναβαθμιστούν και συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η Ελλάδα της νέας εποχής
Η διείσδυση και η χρήση πολύ υψηλών ταχυτήτων, καθώς και η δημιουργία υπερσύγχρονων υποδομών οπτικής ίνας που θα καλύψουν τις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών με ταχύτητες Gigabit, δημιουργούν νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη της Ελλάδας. Επιπλέον, οι πρωτοβουλίες του Ομίλου ΟΤΕ για την επέκταση του FTTH και την άμεση δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας στους διεθνείς δείκτες, ιδίως στη βελτίωση της απόκλισης της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI.

Σχετικα αρθρα

Μητρόπουλος (Φυσικό Αέριο): Παραμένει ανταγωνιστικό το αέριο ως καύσιμο θέρμανσης

admin

Ποια γραμμή δίνει τώρα ο SSM για τα τραπεζικά μερίσματα

admin

Alpha Trust- Ανδρομέδα: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 26 Απριλίου η επαναληπτική Συνέλευση των ομολογιούχων

admin

Alpha Trust: Υπερδιπλάσια καθαρά κέρδη το 2023- Μέρισμα €0,55

admin

Alpha Trust: Υπερδιπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη το 2023, μέρισμα €0,55

admin

Ελλάκτωρ: Απέκτησε 187.046 μετοχές της Reds από το ταμπλό

admin

Ελλάκτωρ: Αγορά 187.046 μετοχών της Reds

admin

ΣΙΔΜΑ: Ζημιές έναντι κερδών το 2023

admin

ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική: Στα €231,1 εκατ. ο κύκλος εργασιών το 2023

admin

Intrakat: Επιστροφή στην κερδοφορία με EBITDA ύψους €16 εκατ. και καθαρά κέρδη €3 εκατ.

admin

Intrakat: Επιστροφή στην κερδοφορία και αύξηση τζίρου 83%

admin