Image default
Οικονομία

Euroseas: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους $20 εκατ.

Σε ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου του 2022 προέβη τη Δευτέρα 23 Μαΐου η εισηγμένη στον Nasdaq Euroseas, με επικεφαλής τον Αριστείδη Πίττα. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη $29,9 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2022.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και CEO της Euroseas, Αριστείδης Πίττας, ανέφερε τα εξής: «Παρά την πρόσφατη μικρή διόρθωση, τα επίπεδα των ναύλων στα συμβόλαια χρονοναύλωσης για feeder containerships παραμένουν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, γεγονός που οδήγησε την Euroseas σε κερδοφορία. Παράλληλα, οι εκτιμήσεις για παρατεταμένη διατήρηση των τωρινών επιπέδων της αγοράς ναυλώσεων μας επέτρεψαν να προβούμε στην εκ των προτέρων ναύλωση δύο εκ των εννιά πλοίων που απαρτίζουν το ναυπηγικό μας πρόγραμμα, σε επίπεδα ναύλων που θα μας επιτρέψουν να ανακτήσουμε τα κόστη κατασκευής τους εντός της τριετούς διάρκειας των συμβολαίων». […]

«Εκτιμούμε ότι η αγορά θα παραμείνει ισχυρή βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα και παρακολουθούμε τις τωρινές τάσεις, οι οποίες, σε συνάρτηση με νέους κανονισμούς στις εκπομπές αερίων και αναμενόμενες αυξημένες παραδόσεις πλοίων, θα επηρεάσουν την αγορά». […]

«Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε ένας ισχυρός παίκτης στην αγορά των feeder containerships και να μεγαλώσουμε την εταιρεία. Τα επίπεδα charter coverage μας δίνουν εικόνα για τα έσοδά μας έως και το 2024. Ωστόσο, οι μετοχές της εταιρείας τελούν υπό διαπραγμάτευση σε επίπεδα που δεν αντανακλούν την αξία των αναμενόμενων εσόδων, πόσω μάλλον την καθαρή αξία των περιουσιακών στοιχείων της, και συνεπώς αποτελούν μία από τις πιο θελκτικές επενδυτικές ευκαιρίες για εμάς. Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο επέτρεψε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους $20 εκατ.».

Την ίδια ώρα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Euroseas, με φόντο την κερδοφορία της, στοχεύει στην επανεκκίνηση της διανομής μερισμάτων της εταιρείας στους μετόχους, η οποία είχε διακοπεί από το 2013 και έπειτα. Συνεπώς, αποφασίστηκε η διανομή μερισμάτων ύψους $0,5 ανά μετοχή.

Σχετικα αρθρα

Voucher 1.000 ευρώ σε ανέργους: Πότε και πού κάνετε αίτηση

admin

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Νέα ανακοίνωση – Τι να προσέξετε στην αίτηση

admin

Σταϊκούρας προς Βεστάγκερ: Απαιτούνται ευρωπαϊκές λύσεις για το ζήτημα της ενέργειας

fastpath

Ρωσία: Η χώρα φαίνεται να οδηγείται σε χρεοκοπία καθώς δεν πλήρωσε ληξιπρόθεσμους τόκους 100 εκατ. δολαρίων

fastpath

G7: Οι παγίδες του πλαφόν στο πετρέλαιο

admin

Λεονάρντο Ντελ Βέκιο: Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Ray-Ban

admin

Η ΕΤΕπ αυξάνει τη χρηματοδότηση για έργα ανάπτυξης εκτός ΕΕ, με την EIB Global στο τιμόνι

admin

Σταϊκούρας: Τα μέτρα στα καύσιμα έχουν κοινωνικό πρόσημο και στοχεύουν στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

fastpath

G7: Με συμμετοχή Ζελένσκι σήμερα η Σύνοδος Κορυφής – Υπό συζήτηση πρόσθετα μέτρα κατά της Ρωσίας

admin

Φορολοταρία Ιουνίου 2022: Δείτε αν κερδίσατε τα 50.000 ευρώ με κωδικούς Taxisnet

admin

ΤΑΙΠΕΔ: «Βγάζει» διαγωνισμό για την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων

fastpath

Brexit: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ΕΕ – Βρετανίας για τη Β. Ιρλανδία

admin