Image default
Οικονομία

Power Pass: Ανατροπή στο «παρά πέντε» στα κριτήρια για τα 600 ευρώ

Power Pass: Ανατροπή στο «παρά πέντε» στα κριτήρια για τα 600 ευρώ
Ορθάνοιχτο «παράθυρο» να αλλάξουν τελευταία στιγμή, αλλά ουσιαστικά, τα κριτήρια για το Power Pass. Οι νέες δηλώσεις Σκυλακάκης για επίδομα ρεύματος.

Στο παρά πέντε του ανοίγματος της ηλεκτρικής πλατφόρμας για το Power Pass, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, ανακοίνωσε ότι, μέσα στις επόμενες μέρες, θα εξεταστεί η αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων που θα φέρει και ουσιαστική αλλαγή στους δικαιούχους. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα στον ΑΝΤ1 ο κ. Σκυλακάκης:

«Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν το ποσό του οικογενειακού εισοδήματος για τους δικαιούχους θα είναι καθαρό και όχι μεικτό, αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.»

Έτσι αναμένεται να υπάρχουν περισσότεροι δικαιούχοι τελικά, αφού τα εισοδηματικά κριτήρια ήταν ένας από τους «κόφτες» που τελικά θα ίσχυαν. Όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, το φορολογητέο εισόδημα θα έπρεπε να μην ξεπερνά τα 45.000 ευρώ και αφορούσε το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα που έχει δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2020, από όλες τις πηγές και όχι μόνο τον μισθό. Όμως οι έγγαμοι, με αυτά τα κριτήρια, για να πάρουν το επίδομα έπρεπε να συνυπολογίσουν τα εισοδήματά τους. Αν δηλαδή, αν ο ένας έχει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ και ο άλλος 26.000 ευρώ (σύνολο 46.000 ευρώ), τότε δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους. 

Αυτό ακριβώς πιθανότατα να αλλάξει με τα νέα δεδομένα που έβαλε ο κ. Σκυλακάκης, σημειώνοντας πως για το βοήθημα «θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία εισοδήματος που αφορούν το 2020 για να είναι ομοιόμορφη η κρίση του κράτους για το ύψος της βοήθειας».

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αίτηση Power Pass

Σήμερα, επίσης, έγινε γνωστή η ημερομηνία που θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος και μάλιστα από τα χείλη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. Όπως είπε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ:

«Στις 14 με 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα, στην οποία οι πολίτες, που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί από την 1η Δεκεμβρίου έως 31 Μαΐου 2022».

Πώς κάνετε αίτηση για επίδομα ρεύματος

Για να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι, είτε ενοικιαστές είτε ιδιοκτήτες, θα μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί και θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • είσοδος και σύνδεση στο gov.gr
  • ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
  • αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό
  • αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται
  • θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφέρομενος
  • θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεστε ότι αυτά είναι τα στοιχεία. Εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022

Προσοχή, όμως, γιατί ό,τι δηλωθεί στην αίτηση για το επίδομα ρεύματος μεταφέρεται αυτόματα στη φορολογική δήλωση του 2023.

Για την αίτηση, θα πρέπει να έχετε επίσης διαθέσιμα:

  • ΑΦΜ
  • IBAN τραπεζικού λογαριασμού

Σχετικα αρθρα

Αέριο: Σε λειτουργία εντός Ιουλίου η νέα δεξαμενή στη Ρεβυθούσα

admin

3 + 1 τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα από την ασφάλεια μηχανής

admin

Επίδομα Παιδιού – Α21: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ

admin

Ευ. Μαρινάκης – Αγγ. Φράγκου για τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στη ναυτιλία

admin

ΤτΕ: Μειώθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων τον Μάιο

admin

UBS: Τον Σεπτέμβριο το «ταβάνι» του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη – Στο 9%

admin

Ευρωζώνη: Αυξήθηκαν τα επιτόκια των τραπεζικών δανείων τον Μάιο

fastpath

Tesla: Απογοητευτικό β’ τρίμηνο παραδόσεων, με πτώση 18%

admin

Tο φυσικό αέριο κινητήρια δύναμη στον Νέο Ψυχρό Πόλεμο

admin

Ευρώ: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών έναντι του δολαρίου

admin

Economist 2022: Αμετάβλητη η πρόβλεψη του για την ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2022 -Στο 4%

fastpath

Πετρέλαιο: «Κατάρρευση» των τιμών βλέπει η Citi στο σενάριο ύφεσης

admin