Image default
Επιχειρήσεις

TÜV AUSTRIA Hellas: Πιστοποίησε εκ νέου την εταιρεία Πλαστικά Θράκης Pack

Η TÜV AUSTRIA Hellas πιστοποίησε πιστοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την εταιρεία Πλαστικά Θράκης Pack – Εργοστάσιο Ιωαννίνων, μέλος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, με το ιδιωτικό σχήμα πιστοποίησης OK Recycled.

Συγκεκριμένα, πιστοποιήθηκαν πλαστικοί περιέκτες χωρητικότητας από 3 έως 12 lt, που προορίζονται για την συσκευασία χρωμάτων & οικοδομικών υλικών, ως προς την ενσωμάτωση ανακυκλωμένου πλαστικού σε ποσοστό 46% και 96% κατά βάρος.

Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία αντικατέστησε 249 τόνους παρθένου πλαστικού (Πολυπροπυλενίου ή εν συντομία PP), συμβάλλοντας έμπρακτα στο όραμα μιας βιώσιμης ανάπτυξης και προωθώντας φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες.

Το σχήμα Πιστοποίησης ΟΚ Recycled αντιμετωπίζει τα ζητήματα που προκύπτουν από τον περιορισμό των επιπτώσεων των πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Περιβαλλοντικοί ισχυρισμοί

Σημειώνεται ότι η  TÜV AUSTRIA Hellas με το πολλαπλασιαστικής αξίας σχήμα πιστοποίησης OK Recycled παρέχει αξιοπιστία και αντικειμενικότητα, σχετικά με τον ανακυκλωμένο περιεχόμενο των προϊόντων, στους οργανισμούς που το επιλέγουν. Το αξιόπιστο πρότυπο OK Recycled με την υπογραφή κύρους της TÜV AUSTRIA Hellas καλύπτει τις όλο αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς για πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, ενώ παράλληλα παρέχει εγκυρότητα στους περιβαλλοντικούς ισχυρισμούς των εταιρειών, προωθώντας το όραμα της Αειφορίας.

Ο  διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, κ. Δημήτριος Μαλάμος δήλωσε: « Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης είναι σταθερά προσανατολισμένος στην μετάβαση από το γραμμικό μοντέλο προς ένα βιώσιμο μοντέλο κυκλικής οικονομίας, με σεβασμό προς το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών που εδράζονται στις αρχές της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης. Αντιλαμβανόμενοι την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για διαφύλαξη πολύτιμων φυσικών πόρων και έχοντας προχωρήσει σε μία σειρά τεχνολογικών επενδύσεων, μπορούμε να σχεδιάζουμε και να παράγουμε προϊόντα, που περιλαμβάνουν την χρήση περισσότερων ανακυκλωμένων υλικών και τα οποία ταυτόχρονα παραμένουν 100% ανακυκλώσιμα. Στοχεύουμε έτσι συνεχώς, στην μεγιστοποίηση της οικολογικής συνεισφοράς μας και στην μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Επιπρόσθετα, έχοντας δημιουργήσει την περιβαλλοντικά στοχευμένη πλατφόρμα αναβαθμιστικής ανακύκλωσης IN THE LOOP, κάνουμε πράξη την κυκλική οικονομία, δίνοντας αξία στα πλαστικά απορρίμματα, με πολλαπλά έμπρακτα οφέλη για το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της TÜV AUSTRIA Hellas, κ. Ιωάννης Καλλιάς, δήλωσε: « Η TÜV AUSTRIA Ηellas μέσα από σχήματα πιστοποίησης υψηλού επιπέδου απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχή μας για την αειφορία και αποδεικνύει τη διαχρονική της ευαισθησία σε θέματα σχετικά με την προστασία του Περιβάλλοντος. Η Πλαστικά Θράκης Pack διαγράφοντας μια εκπληκτική πορεία ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια κατακτώντας όλο και περισσότερες αγορές εκτός Ελλάδας, απαντά άμεσα και πειστικά στην αυξανόμενη ανάγκη των καταναλωτών και της κοινωνίας για πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και ενισχύει διαρκώς τον περιβαλλοντικό προσανατολισμό της».

Σχετικα αρθρα

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ολοκληρώθηκε η διάθεση των κεφαλαίων του ΚΟΔ ύψους €250 εκατ.

admin

Ο Γιώργος Λεβέντης διευθύνων σύμβουλος των εταιριών ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV ΚΑΙ ANTENNA STUDIOS

admin

ΟPAP Store App: H νέα ψηφιακή εμπειρία στα καταστήματα ΟΠΑΠ (pics)

admin

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για κύρωση της Σύμβασης Ελληνικού Δημοσίου – ΤΡΑΙΝΟΣΕ

admin

Εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» 2021-2027

admin

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Geocycle Ελλάς δίνει λύση στη διαχείριση φυτικών αποβλήτων

admin

Ημέρα Καριέρας – Randstad: Διαθέσιμες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες καριέρας στον τομέα της υγείας

admin

Διαδικτυακή κατάθεση δελτίων με λίγα κλικ για τα 2,3 εκατ. ευρώ του ΤΖΟΚΕΡ

admin

SKY express: Στο Aviation Event για τις προκλήσεις του κλάδου στη μετά-covid εποχή

admin

PwC Ελλάδας: Ενίσχυση της διοικητικής ομάδας με δύο νέους Partners

admin

SAS: Η αεροπορική εταιρεία ζητάει να τεθεί υπό καθεστώς χρεοκοπίας στις ΗΠΑ

admin

ΔΙΑΣ: Αύξηση εσόδων κατά 19% – Άλμα 114% στην καθαρή κερδοφορία το 2021

admin