Image default
Επιχειρήσεις

Σκλαβενίτης: Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της SEP Markets στα Ιωάννινα

Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση από την Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης των 9 από τα συνολικά 11 καταστήματα της γιαννιώτικης αλυσίδας SEP Markets – Παπαδόπουλος.

Από τις 20 Μαΐου τα 9 καταστήματα της τοπικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ των Ιωαννίνων προστέθηκαν στο δίκτυο του leader του κλάδου των σούπερ μάρκετ και έτσι στην ηπειρωτική πρωτεύουσα διαθέτει πλέον 11 σημεία πώλησης, συνυπολογίζοντας και τα 2 καταστήματα με ταμπέλα Σκλαβενίτης, στο 1ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων και στη Λεωφόρο Γράμμου.

«Τα νέα καταστήματα διαθέτουν ήδη μεγάλη ποικιλία προϊόντων, άριστης ποιότητας, σε τιμές “τόσο φθηνά όσο πουθενά”, όπως ισχύει και σε όλα τα υπόλοιπα καταστήματά μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Σκλαβενίτης.

Διαβάστε επίσης: Χονδρική: Ο «εξολοθρευτής» των κερδών – Τι προβληματίζει τον Σκλαβενίτη

Οι συνολικά 160 εργαζόμενοι των 9 καταστημάτων της αλυσίδας SEP Markets – Παπαδόπουλος έχουν ήδη ενταχθεί στην Σκλαβενίτης, που πλέον κατέχει την πρωτοκαθεδρία σε επίπεδο δικτύου στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η ολική ανακαίνιση των καταστημάτων, που βρίσκονται κυρίως στο κέντρο της πόλης, προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου και έως τότε η εξωτερική σήμανση θα είναι «SEP Παπαδόπουλος».

Εκτός deal έμειναν το κατάστημα της SEP Παπαδόπουλος στην Αβέρωφ και το κατάστημα που άνοιξε πριν από ενάμιση στη συμβολή των οδών Δωδώνης και Νάξου.

Τα καταστήματα του δικτύου της SEP Markets που απορροφά η Σκλαβενίτης βρίσκονται:

–  Παναγιώτη Ασημακόπουλου 27 & Ευαγόρα Παλληκαρίδη (Κάτω Νεοχωρόπουλο)

–    Θωμά Πασχίδη 66-68

–    Λεωφόρος Γεωργίου Παπανδρέου 64

–    Βαλαωρίτου 14

–    Μιχαήλ Αγγέλου 53

–    Λεωφόρος Δωδώνης 66

–    Μεγάλου Αλεξάνδρου 1 & Πετροπουλάκη 2

–   Εθνικής Αντιστάσεως 44

–    Στρατηγού Ιωάννου Βογιάννου 29 & Μόσχως Τζαβέλλα

Συνεχίζει να επεκτείνεται

Με τον τζίρος σε επίπεδο ομίλου να έχει ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ το 2021, η αλυσίδα Σκλαβενίτης συνεχίζει να αναπτύσσει τόσο το φυσικό της δίκτυο καταστημάτων όσο και το ψηφιακό κανάλι.

Στα μέσα Απριλίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο e-hub της Σκλαβενίτης στην Κηφισιά, το τέταρτο και μεγαλύτερο της αλυσίδας, καλύπτοντας τις περιοχές κυρίως των Βορείων και Ανατολικών προαστίων της Αττικής, ενώ για το φθινόπωρο δρομολογούνται τα εγκαίνια στα δύο νέα φυσικά καταστήματα σε Νέα Φιλαδέλφεια (στο πρώην κτήριο της Renault – MAVA) και Γλυφάδα (στο σημείο όπου κατά το παρελθόν λειτουργούσαν οι κινηματογράφοι Νova Cinema Odeon).

Για εφέτος το επενδυτικό πλάνο της Σκλαβενίτης ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ.

Οι επισημάνσεις του ελεγκτή

Η SEP Markets είναι µία οικογενειακή επιχείρηση την οποία «τρέχει» η τρίτη γενιά της οικογένειας Παπαδοπούλου, που δραστηριοποιείται στο χώρο του εμπορίου από το 1925, µε επικεφαλής τον Σίµο Παπαδόπουλο.

Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης SEP Markets το 2020 ήταν 17,63 εκατ. ευρώ από 18,54 εκατ. ευρώ το 2019, με οριακά κέρδη προ φόρων 20,9 χιλ. ευρώ  έναντι 7,2 χιλιάδες ευρώ το 2019.

Να σημειωθεί ότι με βάση τη γνώμη των ελεγκτών το σύνολο της αξίας των ιδίων κεφαλαίων της SEP Markets είχε καταστεί μικρότερο του ½ του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ υπήρχε και αρνητική διαφορά μεταξύ βραχυπρόθεσμων απαιτήσεων και υποχρεώσεων στο τέλος του 2020. Η εταιρεία στη χρήση 2021 ρύθμισε μέρος των οφειλών της προς το Δημόσιο, όπως αναφέρεται.

«Οι εν λόγω ρυθμίσεις εξυπηρετούνται κανονικά, καθιστώντας σημαντικό μέρος των υποχρεώσεων αυτών μακροπρόθεσμες. Επιπρόσθετα, σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά η αύξηση της κερδοφορίας, λόγω της επαναλειτουργίας της δραστηριότητας του γυμναστηρίου, μετά την άρση των περιορισμών λόγω covid-19, καθώς και η έναρξη λειτουργίας δύο νέων υποκαταστημάτων supermarket στις αρχές του 2021», σημειώνεται στις οικονομικές καταστάσεις.

Σχετικα αρθρα

Η McDonald’s σχεδιάζει την επιστροφή της στην Ουκρανία

admin

Briq Properties: Πώληση καταστήματος στο Ρέθυμνο έναντι €1,35 εκατ.

admin

Dimand: Ανδριόπουλος και Δήμτσας απέκτησαν μετοχές μετά τις πράξεις σταθεροποίησης

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Στο 9,377% το ποσοστό της Helikon Investments

admin

Στρατηγική συμφωνία Cepal Hellas – Resolute για την ελληνική αγορά διαχείρισης ακινήτων

admin

Siemens: Στα €2,9 δισ. τα κέρδη για τις βιομηχανικές δραστηριότητες στο τρίμηνο

admin

CPI: Στις 196.800 οι stock options επί των νέων μετοχών

admin

Μπλε Κέδρος: Αγορά ακινήτου στη Μεταμόρφωση Αττικής έναντι €2,6 εκατ.

admin

Μπλε Κέδρος: Αγορά ακινήτου στη Μεταμόρφωση Αττικής έναντι €2,6 εκατ.

admin

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Στις 18 Αυγούστου η αποκοπή του μερίσματος για τη χρήση 2021

admin

Lamda Development: Στα €40 εκατ. το συνολικό τίμημα που κατέβαλε για το McArthurGlen Designer Outlet Athens

admin

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή στις 24 Αυγούστου

admin