Image default
Οικονομία

Apple: Διατηρείται σταθερή η παραγωγή iPhone καθώς η αγορά γίνεται πιο δύσκολη

Η Apple σχεδιάζει να διατηρήσει την παραγωγή iPhone σχεδόν σταθερή το 2022, μια συντηρητική στάση καθώς η χρονιά γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τη βιομηχανία των smartphone.

Η εταιρεία ζητά από τους προμηθευτές να κατασκευάσουν περίπου 220 εκατομμύρια iPhone, περίπου τα ίδια με πέρυσι. Οι προβλέψεις της αγοράς έχουν πλησιάσει τα 240 εκατομμύρια μονάδες, λόγω μιας αναμενόμενης σημαντικής ενημέρωσης για το iPhone το φθινόπωρο. Ωστόσο, η βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε δύσκολα τη χρονιά και οι εκτιμήσεις για την παραγωγή είναι μειωμένες σε όλους τους τομείς.

Ο χειρότερος πληθωρισμός εδώ και δεκαετίες, o πόλεμος στην Ουκρανία και οι αναταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα απειλούν να επιβαρύνουν τις πωλήσεις το 2022. Η Strategy Analytics έχει προβλέψει ότι οι συνολικές αποστολές smartphone θα συρρικνωθούν έως και 2% το 2022 και η TrendForce έχει υποβαθμίσει δύο φορές την πλήρη ετήσια πρόβλεψη παραγωγής τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αναλυτές της IDC και της - Intelligence προέβλεψαν και οι δύο περίπου 240 εκατομμύρια iPhone για φέτος νωρίτερα κατά την περίοδο.

Η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια αρνήθηκε να σχολιάσει τις προοπτικές, οι οποίες θα μπορούσαν να αλλάξουν ανάλογα με την οικονομία και τους περιορισμούς της προσφοράς τους επόμενους μήνες. Η Apple δεν αποκαλύπτει τους στόχους παραγωγής της και σταμάτησε να αποκαλύπτει πόσα iPhone πουλάει το 2019.

Η Apple έχει ήδη προειδοποιήσει ότι τα προβλήματα εφοδιασμού θα επηρεάσουν τις πωλήσεις κατά 4 έως 8 δισεκατομμύρια δολάρια το τρέχον τρίμηνο, κυρίως επειδή τα lockdown για τον Covid-19 αναστατώνουν τις γραμμές παραγωγής στην Κίνα. Και ολόκληρη η βιομηχανία της τεχνολογίας προετοιμάζεται για επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών καθώς οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων και των υλικών αυξάνουν το κόστος των καθημερινών βασικών ειδών.

Η Apple ποντάρει στην ανθεκτική ζήτηση για τις συσκευές της λόγω της συγκριτικά πλουσιότερης πελατειακής της βάσης και της δύναμης του οικοσυστήματος λογισμικού και υπηρεσιών της που τροφοδοτεί τις πωλήσεις υλικού, σύμφωνα με τους ανθρώπους. Βλέπει επίσης λιγότερο ανταγωνισμό τώρα που ο σκληρός αντίπαλος Huawei Technologies έχει αποκλειστεί από τις αγορές. Η Huawei, κάποτε ο Νο. 1 κατασκευαστής τηλεφώνων σε αποστολές, σημείωσε πτώση των εσόδων για έξι συνεχόμενα τρίμηνα.

Επιπλέον, η Apple ελπίζει να προσελκύσει τους καταναλωτές με ένα iPhone που ξεχωρίζει περισσότερο από το περσινό μοντέλο. Οι επερχόμενες συσκευές iPhone 14, που αναμένεται το φθινόπωρο, αναμένεται να προσφέρουν νέα μεγέθη οθόνης και περισσότερες νέες δυνατότητες, όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου μέσω δορυφόρου.

-

Σχετικα αρθρα

Το ευρώ μεγάλο «θύμα» του πολέμου

admin

Αέριο: Σε λειτουργία εντός Ιουλίου η νέα δεξαμενή στη Ρεβυθούσα

admin

3 + 1 τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα από την ασφάλεια μηχανής

admin

Επίδομα Παιδιού – Α21: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ

admin

Ευ. Μαρινάκης – Αγγ. Φράγκου για τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στη ναυτιλία

admin

ΤτΕ: Μειώθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων τον Μάιο

admin

UBS: Τον Σεπτέμβριο το «ταβάνι» του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη – Στο 9%

admin

Ευρωζώνη: Αυξήθηκαν τα επιτόκια των τραπεζικών δανείων τον Μάιο

fastpath

Tesla: Απογοητευτικό β’ τρίμηνο παραδόσεων, με πτώση 18%

admin

Tο φυσικό αέριο κινητήρια δύναμη στον Νέο Ψυχρό Πόλεμο

admin

Ευρώ: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών έναντι του δολαρίου

admin

Economist 2022: Αμετάβλητη η πρόβλεψη του για την ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2022 -Στο 4%

fastpath