Image default
Ευρώπη

Η Σουηδία επιβεβαίωσε δεύτερο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων

Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε την Τετάρτη ένα ακόμη κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, αφού ένα άτομο που ζούσε στο Västra Götaland, στη νότια Σουηδία, βρέθηκε θετικό στον ιό.

Αυτό έρχεται μετά την αναφορά του πρώτου κρούσματος στη χώρα στις 19 Μαΐου.

«Το σημερινό κρούσμα δείχνει αυτό που φαίνεται να είναι μια νέα οδός μόλυνσης, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα οικοδομούμε νέες γνώσεις», δήλωσε η επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας Sara Byfors χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Έτσι, θα εκδοθούν νέες συστάσεις μόλις ο οργανισμός καταφέρει να μάθει περισσότερα για τις νέες οδούς μόλυνσης, δήλωσε ο οργανισμός. «Επομένως, οι συστάσεις θα επικαιροποιούνται καθώς θα γίνονται διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες», δήλωσε η Byfors.

Ο οργανισμός παρακολουθεί τώρα στενά τις εξελίξεις για να παραμείνει μπροστά από τις εξελίξεις. Μεταξύ άλλων, έχει παράσχει στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έγγραφα και κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις δοκιμές και τον τρόπο με τον οποίο οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να προστατευθούν κατά τη θεραπεία των ασθενών, γράφει το δελτίο Τύπου του οργανισμού.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί συνολικά 188 κρούσματα στην ΕΕ, με τα πιο συνηθισμένα καταγεγραμμένα συμπτώματα να περιλαμβάνουν φουσκάλες γύρω από τα γεννητικά όργανα, το ορθό ή το στόμα.

Σύμφωνα με τον οργανισμό υγείας, τα συμπτώματα μπορούν να ερμηνευθούν ως σεξουαλική μετάδοση της λοίμωξης. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) δήλωσε ότι έχει εμφανιστεί κυρίως όταν «οι άνδρες κάνουν σεξ με άλλους άνδρες».

Μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στη Σουηδία στις 19 Μαΐου, η κυβέρνηση χαρακτήρισε την επόμενη ημέρα τη νόσο ως κίνδυνο για τη δημόσια υγεία – πράγμα που σημαίνει ότι όποιος έχει μολυνθεί πρέπει να το αναφέρει στις αρχές.

Παρά την ταξινόμηση, η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι δεν θα επιβάλει περιορισμούς και προειδοποιεί να μην συγκρίνεται η ευλογιά των πιθήκων με το COVID-19.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνδέσουμε την ευλογιά με τον COVID-19 και όλα όσα εγείρει στους ανθρώπους όσον αφορά την ανησυχία για την ασθένεια και τη δράση της κοινότητας. Δεν θα υπάρξουν περιορισμοί στον τρόπο που ζούμε εξαιτίας της ευλογιάς των πιθήκων. Δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια», δήλωσε η Υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Lena Hallengren στην εφημερίδα Svenska Dagbladet τη Δευτέρα (23 Μαΐου).

Σχετικα αρθρα

Πετρέλαιο: Πόσο θα μειωθεί η ρωσική παραγωγή όταν τεθεί σε ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ

admin

Η ΕΕ υποβαθμίζεται σε αναδυόμενη οικονομία;

admin

ΕΕ: Το νέο μέτωπο κυρώσεων- Πιέσεις για «μπλόκο» στους Ρώσους ταξιδιώτες

admin

Αγώνας για το LNG μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

admin

ΕΕ: Εγκρίθηκε ο κανονισμός για την εθελοντική μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 15% τον χειμώνα

admin

ΕΕ: Χίλιοι ασθενείς και τραυματίες από την Ουκρανία έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη

admin

Ζελένσκι: Επίθεση στην ΕΕ επειδή «λόγω γραφειοκρατίας καθυστερούν τα 8 δισ.»

admin

Στις Βρυξέλλες στις 18 Αυγούστου οι ηγέτες της Σερβίας και του Κοσόβου

admin

Η κατάσταση στην εργασιακή πολιτική της ΕΕ

admin

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Πούτιν στο Σότσι: Τι να περιμένουμε

admin

Στο Ντάλας, ο Όρμπαν καλεί τους Αμερικανούς συντηρητικούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις εκλογές του 2024

admin

Η Ελλάδα λέει ότι η ανάκαμψη του τουρισμού θα βοηθήσει να μειωθεί το κόστος της ενεργειακής κρίσης

admin