Image default
Ευρώπη

Η τσεχική προεδρία της ΕΕ θα ταλαιπωρηθεί λόγω περιορισμένων πτήσεων προς Βρυξέλλες

Οι Τσέχοι που πρέπει να ταξιδεύουν συχνά, επειδή η χώρα πρόκειται να αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ τον Ιούνιο, θα αντιμετωπίσουν πιθανότατα προβλήματα πτήσεων, καθώς μόνο μία εταιρεία εκτελεί επί του παρόντος δύο απευθείας πτήσεις από την Πράγα προς το αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών.

Η Brussels Airlines πετά επί του παρόντος δύο φορές την ημέρα από την Πράγα προς το αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών, αναφέρει το Aktuálně.cz. Η άλλη αεροπορική εταιρία που συνδέει τις δύο πόλεις είναι η χαμηλού κόστους Ryanair, αλλά οι πτήσεις της πηγαίνουν μόνο στο περιφερειακό αεροδρόμιο του Charleroi, εβδομήντα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Πρόκειται για μια σχετικά νέα κατάσταση. Μέχρι το Πάσχα, η Czech Airlines (CSA) εκτελούσε επίσης δρομολόγιο προς το Zaventem. Ωστόσο, στα μέσα Απριλίου, η CSA, η οποία έχει χρεοκοπήσει από τον περασμένο Μάρτιο, μείωσε ριζικά το πρόγραμμα των πτήσεών της και οι Βρυξέλλες είναι ένα από τα δρομολόγια που ακυρώθηκαν. Ως εκ τούτου, η Brussels Airlines έχει μονοπώλιο στο απευθείας δρομολόγιο Πράγα – Zaventem και συνεπώς αύξησε τις τιμές.

Πρόκειται για δυσάρεστα νέα κυρίως της επικείμενης δεύτερης τσεχικής Προεδρίας της ΕΕ. Από τον Ιούλιο, πολιτικοί, αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και οι ομάδες τους αναμένεται να πετούν καθημερινά μεταξύ Πράγας και Βρυξελλών για συναντήσεις, με σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξει έλλειψη εισιτηρίων.

Το πρόβλημα αφορά άμεσα και τους υπουργούς της τσεχικής κυβέρνησης, οι οποίοι μέχρι τώρα πετούσαν κυρίως με εμπορικές πτήσεις. Τους έχει δοθεί η συμβουλή να αγοράσουν τα εισιτήριά τους το συντομότερο δυνατό για τυχόν συναντήσεις στις Βρυξέλλες, όπου έχουν ήδη κλείσει ημερομηνία.

Η κυβέρνηση αποφάσισε τώρα να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του ομίλου Smartwings, ο οποίος είναι η μητρική εταιρεία της CSA. Σύμφωνα με το Aktuálně.cz, η κυβέρνηση θα ήθελε να συμφωνήσει με την εταιρεία για πτήσεις προς τις Βρυξέλλες αρκετές φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, οι υψηλότερες τιμές των εισιτηρίων θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόβλημα, καθώς ο προϋπολογισμός της Προεδρίας δεν υπολόγιζε ένα τέτοιο αποθεματικό.

Τα αεροπορικά ταξίδια προς τις Βρυξέλλες έχουν επί του παρόντος λίγες εναλλακτικές λύσεις. Δεν υπάρχει απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ της Πράγας και της βελγικής πρωτεύουσας, ενώ το νυχτερινό τρένο που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι έχει αναβληθεί. Έτσι, μένει το ταξίδι με αυτοκίνητο το οποίο και διαρκεί εννέα ώρες.

Σχετικα αρθρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Έκκληση η αντίδραση της ΕΕ για την ενέργεια να επικεντρωθεί στους πλέον ευάλωτους

admin

Δένδιας: Ανάγκη για αμυντικό βραχίονα για να γίνει η ΕΕ γεωπολιτικός παίκτης

admin

H διπλωματική «μάχη» της Πράγας: Η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και η απάντηση της Αθήνας

admin

Σ. Μισέλ: Οι τέσσερις στόχοι της ευρωπαϊκής ενεργειακής στρατηγικής- «Καιρός να κάνουμε ένα τεράστιο άλμα»

admin

ΕΕ: Συμφωνία για το 8ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας- Τι προβλέπεται για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

admin

Φον ντερ Λάιεν: «Ναι» σε προσωρινό πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου

admin

Βρυξέλλες: Ο Ερντογάν ακολουθεί «μοτίβο» – Τα πράγματα άλλαξαν με την Ουκρανία

admin

Για επιφανειακές μεταρρυθμίσεις στην Ουγγαρία με στόχο τα ευρωπαϊκά κονδύλια ανησυχεί το ΕΚ

admin

Ένα πρόγραμμα SURE θα μας σώσει

admin

Η Λιζ Τρας ρίχνεται στη μάχη για την αποκατάσταση της ενότητας του κόμματός της

admin

Ανυπόστατες οι δηλώσεις Ρούμπιο για την Πολωνία σύμφωνα με πρώην διοικητή του στρατού

admin