Image default
Οικονομία

Τα «Ποσειδώνια» μετρούν αντίστροφα: Έσπασαν όλα τα ρεκόρ

Λίγες μόνο ημέρες πριν από τα εγκαίνια της μεγαλύτερης ναυτιλιακής έκθεσης του κόσμου, οι διοργανωτές των «Ποσειδωνίων», στην πρώτη τους συνάντηση με τη δημοσιογραφική κοινότητα της Αθήνας, ανακοίνωσαν ότι η έκθεση θα ξεπεράσει σε αριθμούς τόσο εκθετών όσο και επισκεπτών κάθε προηγούμενο. Αν και υπήρχαν οι αναμενόμενες ακυρώσεις από κινεζικές εταιρείες, η συμμετοχή νέων εταιρειών, κυρίως από την Ευρώπη, ξεπερνά κάθε προσδοκία. Με δεδομένο ότι σε δύο χρόνια οι κινεζικές εταιρείες θα επιθυμήσουν να επιστρέψουν στα «Ποσειδώνια» ως εκθέτες, οι χώροι του Metropolitan Expo, όπου διοργανώνεται η έκθεση, δεν θα είναι επαρκείς.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι επίσης η είδηση ότι δέκα χώρες θα εκπροσωπηθούν στην Ελλάδα τις ημέρες των «Ποσειδωνίων» από υψηλόβαθμες κυβερνητικές, διπλωματικές και επιχειρηματικές αποστολές. Οι αρμόδιοι υπουργοί για θέματα Ναυτιλίας των δέκα αυτών χωρών έρχονται στην Ελλάδα χωρίς συγκεκριμένη πρόσκληση από την ελληνική κυβέρνηση αλλά με δική τους πρωτοβουλία, επισφραγίζοντας το ότι η Αττική θα είναι το κέντρο των ναυτιλιακών εξελίξεων για τον μήνα Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι η έκθεση «Ποσειδώνια» λαμβάνει χώρα στο Metropolitan Expo από τη Δευτέρα 6 έως την Παρασκευή 10 Ιουνίου και το ενδιαφέρον της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας είναι τόσο μεγάλο, που ήδη όλες οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες τροφοδοσίας μιλούν για κρατήσεις που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Τα «Ποσειδώνια» επιστρέφουν τέσσερα έτη μετά, λόγω της απουσίας του 2020 εν μέσω της πανδημίας. Η εν λόγω απουσία έχει συσσωρεύσει την τεράστια επιθυμία όλων των μελών της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας: στα φετινά «Ποσειδώνια» ο αριθμός των εκθετών θα είναι ίσος με 1.908, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα εθνικά περίπτερα (pavilions) θα είναι 24.

Τα «Ποσειδώνια» θα είναι και φόρουμ πολιτικών συζητήσεων και διαβουλεύσεων, αφού η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών Adina Vălean όχι μόνο θα παραστεί στα εγκαίνια, αλλά θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου προκειμένου να συζητήσει με εκπροσώπους των εθνικών και διεθνών ΜΜΕ για θέματα ευρωπαϊκής ναυτιλιακής πολιτικής.

Και στα φετινά Ποσειδώνια η παρουσία των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net θα είναι πολυεπίπεδη, διατηρώντας περίπτερο (3.131/9) και διοργανώνοντας πληθώρα δράσεων.

Σχετικα αρθρα

Συνεχίζονται οι ανατιμήσεις «φωτιά» στα τρόφιμα – Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες αυξήσεις

admin

Power Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ – Αίτηση εδώ στο vouchers.gov.gr

admin

Καύσιμα: Πως θα αξιοποιήσουν στο μέγιστο την επιδότηση οι καταναλωτές

admin

WFP για επισιτιστική κρίση: Ωρολογιακή βόμβα οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα

admin

«Αλήθειες και ψέματα» από την Λαγκάρντ, στο κρίσιμο ραντεβού της Σίντρα

admin

Καπτ. Π. Γεωργουλόπουλος: «Όσες φορές και αν ξεκινούσα την καριέρα μου, πάντα τα φορτηγά θα διάλεγα»

fastpath

Α. Γεωργιάδης: Αυτόματα θα αφαιρείται από τους λογαριασμούς η ρήτρα αναπροσαρμογής

admin

Χρ. Σταϊκούρας: “Δε θα υπάρξει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα”

admin

ΔΝΤ: Μεγάλο κενό αποταμίευσης στην Ελλάδα

admin

Ασφαλές καταφύγιο εν μέσω πληθωρισμού και αύξησης επιτοκίων αναζητούν οι επενδυτές

admin

Power Pass: Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος – Ποια ΑΦΜ κάνουν αίτηση σήμερα

admin

Αργεί το Fuel Pass 2: Οι άτυχοι που δεν θα προλάβουν τις διακοπές

admin