Image default
Ευρώπη

Τα σλοβακικά τελωνεία μπλόκαραν από τα τρένα που μεταφέρουν αγαθά από την Ουκρανία

Τα σλοβακικά τελωνεία είναι αυτή τη στιγμή κατακλυσμένα από την αύξηση των τρένων που μεταφέρουν εμπορεύματα που διασχίζουν τα ουκρανικά σύνορα, καθώς ο αποκλεισμός των λιμανιών από τη Ρωσία έχει αναγκάσει την Ουκρανία να παραδίδει αγαθά μέσω τρένων.

Τα τρένα με εμπορεύματα κόλλησαν στα σύνορα λόγω των εμπορευματικών μεταφορών που περιορίζονται από τους λειτουργικούς περιορισμούς στα συνοριακά περάσματα. Το μποτιλιάρισμα στις ράγες προκαλείται από την έλλειψη εμπορευματικών βαγονιών στη σλοβακική πλευρά, εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών Andrej Doležal (Sme Rodina).

«Ο τρόπος που λειτουργεί σε καιρό ειρήνης είναι ότι ένας σλοβακικός μεταφορέας εμπορευμάτων φτάνει στα σύνορα με αρκετά βαγόνια που περιμένουν και τα εμπορεύματα μεταφέρονται από το ουκρανικό τρένο. Σε καιρό πολέμου, αυτό συμβαίνει με χαοτικό και μη ελεγχόμενο τρόπο, οπότε είναι φυσικό τα τρένα να συσσωρεύονται. Η κύρια αιτία είναι η έλλειψη βαγονιών», δήλωσε ο Doležal.

Η Ουκρανία και η Σλοβακία χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους σιδηροτροχιών, γι’ αυτό και τα εμπορεύματα πρέπει να μεταφερθούν.

Ωστόσο, το υπουργείο λαμβάνει ήδη μέτρα για την εξομάλυνση της διαδικασίας, όπως η παροχή περισσότερων βαγονιών και η παράταση των ωρών εργασίας στο τελωνείο, δήλωσε ο Doležal.

Η Ένωση Σιδηροδρομικών Μεταφορέων της Σλοβακίας ζήτησε να ληφθούν και άλλα μέτρα, όπως η ενίσχυση των τάξεων της αστυνομίας και των τελωνειακών το συντομότερο δυνατό και η μείωση του χρόνου επιθεώρησης των βαγονιών.

Σύμφωνα με τον Doležal, η μετάβαση των εξαγωγών αγαθών όπως το σιτάρι, τα σιτηρά, το καλαμπόκι ή η σόγια από τη θάλασσα στον σιδηρόδρομο θα είναι ένα «εξαιρετικά δύσκολο έργο». Η κατάσταση έχει γίνει ακόμη χειρότερη λόγω της καταστροφής μεγάλου μέρους της σιδηροδρομικής υποδομής της Ουκρανίας, πρόσθεσε.

 

Σχετικα αρθρα

Πετρέλαιο: Πόσο θα μειωθεί η ρωσική παραγωγή όταν τεθεί σε ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ

admin

Η ΕΕ υποβαθμίζεται σε αναδυόμενη οικονομία;

admin

ΕΕ: Το νέο μέτωπο κυρώσεων- Πιέσεις για «μπλόκο» στους Ρώσους ταξιδιώτες

admin

Αγώνας για το LNG μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

admin

ΕΕ: Εγκρίθηκε ο κανονισμός για την εθελοντική μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 15% τον χειμώνα

admin

ΕΕ: Χίλιοι ασθενείς και τραυματίες από την Ουκρανία έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη

admin

Ζελένσκι: Επίθεση στην ΕΕ επειδή «λόγω γραφειοκρατίας καθυστερούν τα 8 δισ.»

admin

Στις Βρυξέλλες στις 18 Αυγούστου οι ηγέτες της Σερβίας και του Κοσόβου

admin

Η κατάσταση στην εργασιακή πολιτική της ΕΕ

admin

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Πούτιν στο Σότσι: Τι να περιμένουμε

admin

Στο Ντάλας, ο Όρμπαν καλεί τους Αμερικανούς συντηρητικούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις εκλογές του 2024

admin

Η Ελλάδα λέει ότι η ανάκαμψη του τουρισμού θα βοηθήσει να μειωθεί το κόστος της ενεργειακής κρίσης

admin