Image default
PIRAEUS BANK

Η ατελείωτη περιπέτεια των πλειστηριασμών για την εκτυπωτική Ίρις και την κατοικία του Στολτίδη

Σε μόνιμο θαμώνα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν μετατραπεί οι εγκαταστάσεις και ο μηχανολογικός εξοπλισμός στο Κορωπί της εταιρείας Ίρις, του εκτυπωτικού βραχίονα των άλλοτε ισχυρών εκδοτικών ομίλων ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη και της Πήγασος Εκδοτική του Φώτη Μπόμπολα. Από το 2018, χρονιά κατά την οποία το συγκεκριμένο ακίνητο βρέθηκε αντιμέτωπο με το σφυρί για πρώτη φορά, έχουν γίνει αμέτρητες απόπειρες για να βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα. Το ενδιαφέρον είναι ότι στη διάρκεια της παρατεταμένης προσπάθειας για την αναζήτηση πλειοδότη, η τιμή πρώτης προσφοράς έχει αλλάξει αρκετές φορές, ξεκινώντας αρχικά από το ποσό των 35,183 εκατ. ευρώ, το οποίο στη συνέχεια έπεσε στα 23,21 εκατ. ευρώ.

Ελλείψει ενδιαφερόμενων πλειοδοτών το τίμημα μειώθηκε περαιτέρω στα 15,88 εκατ. ευρώ ενώ προσφάτως αυξήθηκε στα 16,834 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το τελευταίο ποσό έχει οριστεί η τιμή πρώτης προσφοράς στον πλειστηριασμό που προγραμματίζεται να διενεργηθεί για το εν λόγω ακίνητο στις 22 Ιουνίου. Σε όλη αυτή την μακροχρόνια διαδικασία δεν έχει μεταβληθεί μόνο η τιμή εκκίνησης αλλά κα η επισπεύδουσα καθώς στους παρελθοντικούς πλειστηριασμός επισπεύδουσα ήταν η Τράπεζα Πειραιώς ενώ  τον προσεχή πλειστηριασμό επισπεύδει η Εθνική Τράπεζα ως εκπρόσωπος ομολογιούχων δανειστών.

Ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 62.406,41 τ.μ., το οποίο προήλθε από την συνένωση πέντε μικρότερων  οικοπέδων και το οποίο βρίσκεται στο 20ο χιλ. της λεωφόρου Λαυρίου στην θέση Καρελλάς, επί της αγροτικής οδού Αιγαίου και Ερμού στο Κορωπί. Στη συγκεκριμένη ενιαία έκταση έχει ανεγερθεί βιομηχανικό συγκρότημα, το οποίο αποτελείται από 5 κτίρια, τα οποία λειτουργούν σαν ένα κτίριο. Το σύνολο της επιφάνειας των κύριων χώρων είναι 25.127 τ.μ. και των χώρων βοηθητικής χρήσης είναι η 13.625 τ.μ. με την συνολική δομημένη επιφάνεια να υπολογίζεται στα 38.752 τ.μ..

Σύμφωνα με την αυτοψία, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν περίπου ένα χρόνο τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων, διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση λαμβάνοντας υπόψη την χρήση αλλά και την ηλικία του κτιρίου. Εκτός, όμως, από τις εγκαταστάσεις της Ίρις, ξανά με το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να αναμετρηθεί και ένα ακίνητο του παλαίμαχου διεθνή ποδοσφαιριστή Ιεροκλή Στολτίση.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει πέσει στα 580.000 ευρώ από 753.000 ευρώ που είχε τεθεί αρχικά καθώς οι παρελθοντικές προσπάθειες για την εκποίηση του είχαν αναδειχθεί άγονες ενώ  επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Πρόκειται για μια κατοικία τριών επιπέδων, η οποία αποτελεί μέρος ενός συγκροτήματος κατοικιών, οι οποίες διαθέτουν εφαπτόμενες μεταξύ τους πισίνες. Το συγκεκριμένο οικοδόμημα, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Θέρμης-Πανοράματος στην Πυλαία Θεσσαλονίκης έχει κατασκευαστεί με πολεοδομική άδεια του 2006 ενώ όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το συγκρότημα δεν κατοικείται και έχει εγκαταλειφθεί με εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης. Τέλος, αναφέρεται ότι στην κατοικία υφίστανται αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσης.

Σχετικα αρθρα

Τράπεζα Πειραιώς: Βαρύ το κλίμα για τις νέες περικοπές

admin

Alpha Finance: Νέες υψηλότερες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες – Ευκαιρία αγοράς η όποια διόρθωση

admin

Β. Κουτεντάκης (Τράπεζας Πειραιώς): Οι αγορές στα ηλεκτρονικά καταστήματα ανά πελάτη είναι πολύ κοντά μ’ αυτές στα φυσικά καταστήματα

admin

Πειραιώς: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο από περισσότερους από 110 διαχειριστές κεφαλαίων

admin

Τρ. Πειραιώς: Προσφορές €1,45 δισ. για το 6ετές ομόλογο – Στο 5% έκλεισε το επιτόκιο

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα έξοδος στις αγορές με 6ετές ομόλογο

admin

Στην τελική ευθεία η snappi της Πειραιώς – Ορίστηκε νέα CEO

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην εκ νέου ενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

admin

Τρ. Πειραιώς: Κάτω του 5% το συνολικό ποσοστό της Goldman Sachs

admin

Χρ. Μεγάλου: Έχουμε προϋπολογίσει ήδη διανομή μερίσματος 10% των καθαρών κερδών

admin

Τράπεζα Πειραιώς: 1,35 δισ. ευρώ εισέπραξε το Δημόσιο – Στα 4 ευρώ η τιμή διάθεσης

admin

Πειραιώς: 1,35 δισ. ευρώ εισέπραξε το Δημόσιο – Στα 4 ευρώ τιμή διάθεσης

admin