Image default
Διεθνή

Κίνα: Το Πεκίνο θεωρεί πως «συκοφαντήθηκε» από την ομιλία του Μπλίνκεν

Η Κίνα θεωρεί πως συκοφαντήθηκε από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος δήλωσε σε ομιλία του πως το Πεκίνο αντιπροσωπεύει «τον πιο σοβαρό κίνδυνο αμφισβήτησης της διεθνούς τάξης».

Ο στόχος αυτής της ομιλίας ήταν «να περιστείλει και να εμποδίσει την ανάπτυξη της Κίνας και να διατηρήσει την αμερικανική ηγεμονία και ισχύ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν.

Σε μια πολυαναμενόμενη ομιλία του για την Κίνα, ο υπουργός Εξωτερικών του Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως η Ουάσινγκτον είναι δεσμευμένη σε έναν σφοδρό ανταγωνισμό με το Πεκίνο με στόχο τη διαφύλαξη της παγκόσμιας τάξης, όμως διέψευσε οποιαδήποτε βούληση για έναν νέο «ψυχρό πόλεμο».

Η ομιλία αυτή «διέδωσε ψευδείς πληροφορίες, υπερέβαλε την κινεζική απειλή, αποτέλεσε ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και συκοφάντησε την εσωτερική, όπως και την εξωτερική πολιτική της», κατήγγειλε ο Ουάνγκ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Η Κίνα γνωστοποιεί την ισχυρή δυσαρέσκειά της και την κατηγορηματική αντίθεσή της», πρόσθεσε. Με την παρέμβασή του, ο Μπλίνκεν έβαλε την Κίνα στο κέντρο των γεωπολιτικών ανησυχιών των Ηνωμένων Πολιτειών, έπειτα από μήνες που τις είχε μονοπωλήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Η Κίνα είναι η μόνη χώρα που έχει τόσο την πρόθεση να αναδιαμορφώσει τη διεθνή τάξη όσο και ολοένα και περισσότερο τα μέσα για να το πράξει σε οικονομικό, διπλωματικό, στρατιωτικό και τεχνολογικό επίπεδο», υποστήριξε ο αμερικανός υπουργός.

«Το όραμα του Πεκίνου θα μας απομάκρυνε από τις παγκόσμιες αξίες που στήριξαν πολλές προόδους του κόσμου τα 75 τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:Άμπερ Χερντ για Κέιτ Μος: Πολλοί εμφανίστηκαν από το πουθενά για να στηρίξουν τον Τζόνι ΝτεπΤρόμος στην Αγία Παρασκευή με πύθωνα που έκοβε βόλτες σε σαλόνι διαμερίσματος!Αριθμός ρεκόρ περιστατικών πυροβολισμών σε σχολεία έχει καταγραφεί φέτος στις ΗΠΑ

Σχετικα αρθρα

O Πολωνός πρόεδρος Ντούντα είχε ιδιωτική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη

admin

To Eυρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και ζητεί να αποφευχθεί η κλιμάκωση

admin

Καναδάς: Έξι συλλήψεις για τη μεγάλη κλοπή του χρυσού από το αεροδρόμιο του Τορόντο

admin

Μελέτη του Ινστιτούτου Πότσδαμ: Οι ζημιές από την κλιματική αλλαγή μπορεί να ανέλθουν στα $38 τρισ. ετησίως μέχρι το 2050

admin

Αυστραλία: Η Καμπέρα παρουσίασε τη νέα αμυντική στρατηγική της – Αντιδράσεις από την Κίνα

admin

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η Τουρκία κι η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ τα κορυφαία θέματα της Συνόδου Κορυφής

admin

ΥΠΕΞ της ΕΕ: Εξετάζουν νέες κυρώσεις κατά του Ιράν – Καταδίκη της επίθεσης στο Ισραήλ

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μετά τη σφαγή της Χαμάς στο φεστιβάλ αυτοκτόνησαν 50 επιζώντες

admin

Στα χωρικά ύδατα του Ιράν βρίσκεται το πλοίο ισραηλινής εταιρείας που κατέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης

admin

ΗΠΑ: Εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο περιλαμβάνονται σε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας

admin

ΗΠΑ: Χάος σε δικαστήριο του Μέιν μετά την ανακοίνωση ποινής άνδρα που σκότωσε την πρώην του με 100 μαχαιριές

admin

ΟΗΕ: Ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Σουδάν

admin